Baas of leider?

Als van bovenaf te veel bepaald wordt wat een werknemer moet doen, presteert hij minder dan hij zou kunnen”

Deze stelling las ik in open oog nr. 40 en plaatste ik deze ochtend op mijn social media. Met de vraag is dit waar? En over het antwoord moest ik zelf toch nog wel nadenken en ik kwam er achter dat het lastig is om die vraag met ja of nee te antwoorden. (los van de discussie wat te veel inhoud..)
Eerst dacht ik: dat klopt, opleggen van bovenaf blokkeert iemand. Blokkeert zijn creativiteit en daarmee ook zijn prestatievermogen.

Maar….iemand die niet opgelegd krijgt wat hij moet doen, wat wordt er dan van hem verwacht? Worden dat dan niet onuitgesproken verwachtingen. En dat zijn verwachtingen waar je nooit aan kunt voldoen.
Ik denk eigenlijk dat met deze spreuk bedoeld wordt: hoe. Als leidinggevende moet je niet bepalen hoe iemand tot het resultaat komt wat jij verwacht. Maar ook daar zitten dan toch weer haken en ogen aan. Als niet bepaald wordt hoe, dan mag iemand dat zelf bepalen. En misschien bepaalt de werknemer wel een weg waardoor het 3 keer zolang duurt voordat het resultaat behaald wordt. Daar zit je als werkgever toch ook niet op te wachten. Maar stel dat de werknemer een methode weet/bedenkt die 2 keer zo snel is, dan ben je toch weer blij als werkgever.

Eigenlijk houdt dit in dat er overleg moet zijn. Het moet duidelijk zijn wat verwacht wordt. En daar kan een werknemer zelf een bijdrage in aanleveren, door mee te denken, door dingen aan te geven.Maar ook over hoe mag gecommuniceerd worden. De methode van de werkgever is niet altijd zaligmakend, misschien weet de werknemer wel iets beters. Anderzijds heeft de werkgever vaak een stuk ervaring te delen, die de werknemer misschien nog niet heeft.

Als een werknemer minder presteert dan hij zou kunnen ligt dat niet altijd alleen aan de werkgever. De werknemer heeft ook een verantwoordelijkheid om te communiceren. Om eruit te halen wat er in zit, dat doe je samen.

Het is niet alleen wat kan een bedrijf voor mij doen, maar ook wat kan ik voor het bedrijf doen. En samen creativiteit en daarmee prestatie vermogen optimaliseren.

boss-Vs-leader-3029461

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK
X
X
X