Bjorn over zijn bedrijf: Van Lieshout Packaging

Vijf jaar geleden, na het lezen van het boek ‘The Big Five for Life‘, besloot ik mijn droom waar maken en ben ik gestart met mijn bedrijf Van Lieshout Packaging. Dit met als doel unieke producten te verkopen en de klant zoveel mogelijk te ontzorgen zonder de eigen focus te verliezen.

Bjorn van Lieshout

Het bedrijf groeide snel. Daardoor kregen wij steeds meer producten. Door mijn handelsdrift, maar vooral ook omdat ik niemand wilde teleurstellen, ben ik steeds meer en meer gaan oppakken. Ik zag overal kansen en producten en kwam meer en meer in de “Me too” business terecht. Ik kon dat natuurlijk ook leveren en misschien wel wat goedkoper dan de concurrent…

Energie

En zo ging mijn bedrijf van de doelstelling unieke producten verkopen naar veel producten verkopen en serieus de concurrentie aan met de grote jongens. Het gaat nog steeds goed. Wat mij zorgen baarde was dat ik de laatste 2 jaar voelde dat ik energie verloor, zelfs zo erg dat het energie koste. Ik ging vaak vroeg naar bed en had in de ochtend moeite om uit mijn bed te komen.

Dat gaat niet goed dacht ik en dan kun je 2 dingen doen, zo door gaan of eens even stil staan bij wat je beweegt. En dat heb ik gedaan. Ik heb het Life Safari programma gevolgd bij Big Five for Life. Op zoek naar wat mij motiveert en inspireert en wat de belangrijkste doelen in mijn leven zijn en waarom. Opzoek naar intrinsieke motivatie.

Vooraf was ik erg sceptisch of het me zou lukken om weer focus te krijgen. Maar vertrouw het proces werd er gezegd en dat heb ik gedaan. En wat een eye-openers heb ik daar gehad zeg. Ik heb mijn Big Five for Life, ofwel mijn belangrijkste doelen in het leven, helder gekregen. 2 dagen vol inspiratie samen met andere ondernemers. Er zijn kwartjes gevallen, ik heb inzichten gekregen en vol energie reed ik die vrijdag avond weer naar huis. En eigenlijk is die energie tot op heden niet meer weg gegaan…

Mijn plan op 1 A4

Ik kwam er achter als ik vol energie mijn bedrijf wilde runnen ik dingen moest gaan veranderen. Ik heb op een avond op één A4 een plan gemaakt en alles opgeschreven. (Ik geloof niet in een plan dat langer is dan 1 A4tje…). Ik was mijn bedrijf  begonnen omdat ik uniek wilde zijn en van uniek bezig zijn en een positief verschil kunnen maken voor mijn klant en het milieu krijg ik energie.

Uniek zijn

En vanaf die avond doen we enkel nog unieke dingen die de concurrent nog niet heeft. En als zij er
ook meekomen zijn wij alweer klaar voor een ander nieuw uniek product.
Onze organisatie is zoVLP-Kartonshredder2 ingericht dat we flexibel kunnen zijn wanneer nodig en uiterst snel kunnen schakelen. En daar heb je het keerpunt. We willen niet meer zijn zoals de grotere concurrenten… we zijn uniek, doen unieke dingen en verkopen unieke producten en dat voelt geweldig!

Rust

Ik heb nu veel meer tijd en energie en ben weer actief op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Het regent ideeën en oplossingen. Krijg antwoorden op vraagstukken waar ik jaren mee rond liep en maar niet rond kreeg. Mijn “wie’s” (de mensen die me daarbij kunnen helpen) komen ineens vanzelf op mijn pad. Ze hebben tips of ideeën die ik kan gebruiken of willen samenwerkingen aangaan. Waren die kansen en oplossingen er eerder niet dan? Waarschijnlijk wel….. maar ik zag ze niet (meer), ik was te druk met dingen doen die me energie kosten. Het grappige is dat ik, sinds ik de keuze heb gemaakt om weer uniek te willen zijn, veel minder slaap nodig heb. Ik word ruim voor de wekker gaat al wakker en spring vol energie uit bed… we mogen weer! Vol energie aan de slag om weer de dingen te doen waarmee ik 5 jaar geleden begonnen ben. En dat geeft rust. En heel de dag ben ik bezig met mijn nummer 1 van mijn Big Five for Life: het weggeven en ontvangen van smiley’s!!

– Bjorn van Lieshout

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK