Onze coaches | Wilma Blankenstein in de spotlight

Coach in de spotlight

Life Adventure

Wilma Blankenstein

Coaches Big Five for Life

“Maar als je vast blijft zitten in die kooi, dan gebeurt er niks en leef je een saai en ontevreden leven”

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Wilma Blankenstein.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik woon en werk in Heeze. Dat is een dorp onder de rook van Eindhoven, ruim een uur van de plaats waar ik oorspronkelijk vandaan kom, IJsselstein (Utrecht).

Mijn carrière begon in de kinderopvang, tijdens de laatste jaren als manager bekroop mij steeds het vaker het gevoel: is dit het nu? Deze vraag ging niet meer uit mijn hoofd, het ging zelfs door in wekenlange migraine.

Na een Life Safari, heb ik de knoop door gehakt en ben ik mijn Big Five for Life gaan leven. In 2019 heb ik mijn werk in de kinderopvang gedag gezegd en ben ik begonnen aan nieuw avontuur in mijn leven:
Ik startte mijn bedrijf: Life Adventure.”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five for Life is: Beleef

  • BE tekenisvol. Ik sta stil bij de vraag is dat wat ik doen betekenisvol voor mij.
  • L iefde. Ik werk en leef vanuit liefde voor mezelf en anderen.
  • E rvaren. Ik reis zoveel als kan en doe zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op.
  • E igen regie. Ik zorg ervoor dat ik mijn leven leef zoals ik dat wens
  • F inancieel onafhankelijk

Sommige omstandigheden maken het natuurlijk niet altijd makkelijk om te doen wat jij wilt. Reizen bijvoorbeeld wil nu niet echt lukken. Dus geniet ik van de kleine uitjes die we maken: een wandeling door de natuur, een trip naar mijn kinderen en ouders die in het midden van het land wonen en waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Maar ook plannen maken voor een volgende reis.”

Coaches Big Five for Life

Waarom ben jij Big Five for Life coach geworden?

“Ik tobde al een tijdje met die vraag: is dit het nu? Maar zette het aan de kant, omdat mijn leven met kinderen en bonuskinderen al ingewikkeld genoeg was. Dus modderde ik nog even door, kreeg vage klachten en de migraine werd erger. Uiteindelijk heb ik mijn stap pas genomen toen ik 51 was. Ik had een hele goede baan, maar heb vorig jaar toch ontslag genomen om mijn eigen stappen te gaan zetten als Big Five for Life coach. Ik leef nu volgens mijn eigen Big Five en niet die van een ander.”

“De stap nemen in je hoofd is altijd groter dan je denkt, totdat je hem gemaakt hebt”

Opgesloten

“Meerdere malen heb ik het gevoel van opgesloten ervaren. Het is vastzitten in de ‘kooi van gewoonte’ en het idee dat je sommige dingen moet doen, omdat het zo hoort. Je hoort een vaste baan te hebben, want je moet vastigheid en zekerheid hebben voor later en/of als je ziek wordt. Maar als je vast blijft zitten in die kooi, dan gebeurt er niks en leef je een saai en ontevreden leven. De stap nemen in je hoofd is altijd groter dan je denkt, totdat je hem gemaakt hebt. In mijn geval werd ik er letterlijk ziek van. Wekenlang migraine, moe en vage pijntjes.

Het gevoel kruipt erin wanneer je steeds minder zin hebt om naar je werk te gaan, steeds vermoeider wordt van de dingen die je moet doen en je je steeds vaker afvraagt of dit het nu is, maar tegelijkertijd ook niet in beweging komt. Je kent het misschien wel.”

“Hoe kunnen wij dan zeggen dat veranderen en gelukkig zijn niet mogelijk is?” 

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Ik help 40+ vrouwen hun eigen Big Five te vinden. Leven en werken vanuit hun eigen passie en kracht. Ik wil vrouwen in beweging brengen, de eerste stap laten zetten. We hoeven niet vast te blijven zitten in de vraag: “is dit het nu”

Dit doe ik niet alleen in Nederland maar ook in Zuid-Afrika. Ik organiseer reizen naar Zuid-Afrika om daar de Big Five te spotten en tegelijk je eigen Big Five for Life te vinden. Ik noem dit de Life Safari XXL.

Een tijdje had ik mijn niche nog niet helder. Bang om iets te missen, bang om het verkeerde te kiezen. Weer een gevoel van vastzitten. Sinds kort merk ik dat vrouwen van 40+ gewoon beter bij mij passen. De vragen rondom vastzitten zie ik niet alleen bij mijzelf, maar ook om me heen. In de leeftijd van 40-55 zie je dat er veel begint te veranderen. Bij mij was dat ook zo, je komt in een levensfase waarin presteren minder belangrijk is, je kinderen groter worden en minder nodig hebben of anders.

Velen komen tot de conclusie dat het werk of het leven waar ze in zitten, niet is wat ze verwachten of juist willen uit zoeken of dit is wat ze willen blijven doen.”

Zuid-Afrika is onder mijn huid gekropen

“Ik heb bijna dagelijks contact met Zuid-Afrika, onze vriendengroep is groot daar, misschien nog wel groter dan hier. De afgelopen maanden hebben we geprobeerd om de mensen daar te ondersteunen. Ook heb ik contact met iemand waarmee we wellicht een trainingscentrum gaan opzetten in onderwijs en kinderopvang (dit zijn nog plannen).

Ik maak me wel zorgen om de Covid19. Kunnen we onze vrienden nog wel gaan zien en kunnen we de Life Safari XXL daar nog wel gaan geven?

De planning is om de Life Safari XXL in oktober in Zuid-Afrika te doen. Dus laten we duimen.”

Coaches Big Five for Life

Wie is jouw grootste inspirator?

“It always seems impossible until it’s done”

“Nelson Mandela is mijn inspirator. Als je een jarenlange gevangenisstraf overleeft zowel lichamelijk als emotioneel en vervolgens ook nog op latere leeftijd president wordt… Hoe kunnen wij dan zeggen dat veranderen en gelukkig zijn niet mogelijk is?”

Contactgegevens

Website: www.lifeadventure.nl
Email: www.lifeadventure.nl
LinkedIn: Life Adventure LinkedIn
Instagram: Life adventure Instagram

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK