Coach worden bij Big Five for Life

Wil jij coach worden bij Big Five for Life? Lees dan snel verder. Wij vertellen je precies wat je als startende coach moet weten.

Coaches hebben we nooit genoeg. Er zijn nog zoveel mensen in deze wereld die handvaten nodig hebben met de focus vinden in hun leven, op het werk of in welke situatie ook. Daarom hebben we input van huidige coaches gebruikt om deze blog te schrijven. Zodat jij als startende coach meteen weet waar je aan toe bent, als jij ervoor kiest coach te worden bij Big Five for Life.

De eerste stap voor startende coaches is om het coachcertificaat te behalen. Hierover vind je hier meer informatie. Heb je de informatiebijeenkomsten bijgewoond, je Life Safari, Coach Kompas en Certificering behaald? Dan is het tijd om te starten met jouw coachingspraktijk.

Stap 1. Communicatie

Waar de grotere bedrijven een speciale communicatieafdeling hebben, moet jij zelf een manier vinden om je naamsbekendheid te vergroten. Als startende coach bij Big Five for Life krijg je te maken met online en offline middelen. Zo vertelt onze coach Johanniek wat zijn eerste stappen waren. “Na mijn certificaat heb ik mijn website opgezet, visite kaartjes gemaakt en folders gedrukt voor mijn trainingen en coach praktijk. Vervolgens ben ik naar de KVK gegaan en heb mijn nieuwe bedrijf ingeschreven. Tot slot heb ik reclame gemaakt voor mijn bedrijf bij vrienden en kennissen.” Het is van belang dat je zelf deze online en offline aanwezigheid hoog in het vaandel houdt. Volg bijvoorbeeld online cursussen voor Facebook Marketing of wervend schrijven.

Stap 2. Je eerste workshop als coach

De meeste coaches die we opleiden, oefenen hun workshops eerst op vrienden en familie. Dit is vertrouwd en als er dan sprake is van een misverstand of vastloper, is dit minder erg. Daarna is het tijd voor de allereerste echte workshop voor jou als startende coach. Het is zaak dat je zelf de werving doet voor je coachingspraktijk. Je gebruikt hiervoor de skills die je hebt geleerd bij de (online) cursussen. Wanneer je workshop vol zit (of bijna vol, mag ook!) zorg je zelf voor een locatie. Sommigen beschikken zelf over een fysieke coachingspraktijk, maar in vele gevallen wordt een ruimte gehuurd. Houd hierbij wel rekening met de bijkomende kosten.

Stap 3. Aandacht vasthouden

Je naamsbekendheid breidt zich verder uit en je workshops vullen meer. Nu is het tijd om nieuwe stappen te maken. Richt je bijvoorbeeld op je SEO teksten in Google. De gratis Google Werkplaats cursus is hier een goede tip voor. Je krijgt laagdrempelig uitleg over de do’s and don’ts van Google teksten. Je vergroot je online vindbaarheid en wordt relevant voor je doelgroep. Deze relevantie zul je zelf ook input moeten blijven geven. Schrijf bijvoorbeeld regelmatig relevante blogs voor jouw specifieke doelgroep en ga de interactie aan met je doelgroep via social media. Welk social media kanaal je kiest, is jouw eigen keuze. Je mag posts van Big Five for Life hoofdkantoor altijd delen voor je eigen kanalen.

Coach bij Big Five for Life

Nog een laatste tip!

Vergelijk coach worden met een tuin. Je maakt de grond vruchtbaar, plant zaadjes en verzorgt ze goed. Je besteedt er tijd aan en uiteindelijk gaat het groeien. Het heeft tijd nodig en dat is logisch. Denk niet bij de eerste tegenslag: dit is niks voor mij, maar ga er juist voor. Je bent niet alleen, want team Big Five for Life heeft een sterke community waarbij iedereen elkaar helpt.

Dit was in de notendop het stappenplan voor een startende coach bij Big Five for Life. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0513 411191 of via info@bigfiveforlife.nl. En wie weet heb jij straks een complete volkstuin!

PS. Vraag hier vrijblijvend de informatiebrochure voor coaches aan.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK