De laatste pagina van mijn boek

Het is zondagavond rond een uurtje of acht. Manlief is aan het werk en ik zit alleen thuis. Ik had geen zin om te koken, noch om een standaard maaltijd bij de supermarkt om de hoek te halen. Nee, dit is echt het nieuwste niveau van lui zijn. Ik bestel via mijn telefoon een pizza. Lekker makkelijk. Het enige waar ik naartoe hoef te lopen is de voordeur.

Na een klein half uurtje wordt mijn pizza bezorgd. Ik zal je de details besparen, maar hij zag er verrukkelijk uit. Ik plof op de bank en zet een film aan: Zwaar Verliefd. De film gaat over een meisje dat wil afvallen voor haar grote liefde. Ze is druk bezig met salades klaarmaken… gezonde smoothies… sporten… en ik zit daar. Op de bank, met mijn haar ontploft in een knot een pizza naar binnen te schuiven. En dan gaat de knop om. Dit moet anders. Dit is mijn moment.

Lief zijn voor jezelf

Gezond eten is vooral een vorm van lief zijn voor je lichaam. En natuurlijk verdient ieder lichaam liefde! Ik bedacht me daarom dat het anders moest. De volgende ochtend, de bekende maandag, ging ik op de weegschaal staan. Drie cijfers. Een rilling liep over m’n rug. 102 kilo. Ik ben dus zwaarder dan een olifantenbaby! Dit moest anders. Ik ben eerder 18 kilo afgevallen en dat ging super goed. Maar door omstandigheden is dat weer dubbel en dwars teruggekomen. Tijd om lief te zijn voor mezelf.

Wat wil ik?

Een vraag die ik mezelf bij dit doel regelmatig heb gesteld is: wat wil ik? Oké, ik wil afvallen. Maar dat is niet het enige. Wat wil ik écht? Ik wil mooie kleding kunnen dragen. Ik wil er mooi uitzien. Ik wil complimentjes ontvangen van mensen die zien hoe hard ik ervoor heb gewerkt. Ik wil dat als – mocht het zo zijn – ik zwanger raak, dat mijn kindje in een gezond lichaam mag groeien. Ik wil weer jurkjes kunnen dragen. Ik wil hele stukken kunnen wandelen zonder thuis moe op de bank te ploffen. Ik wil nog steeds lekkerdere dingen kunnen eten (ja, ook af en toe een pizza), maar dat me dat een speciaal gevoel geeft. Ik wil dat mijn huid weer mooi wordt. Ik wil gezond zijn. Zo ging ik door. Dit gaf me energie! Deze methode werkt perfect voor welk doel je ook maar in je leven hebt.

De Laatste Pagina

En daar ging ik. Ik schreef mijn laatste pagina. “Het is het jaar 2022. Ik ben nu twee jaar gezond bezig met eten, bewuste voeding, voldoende beweging en tijd voor mezelf. Ik neem natuurlijk nog steeds lekkere dingen, omdat dit een verandering van levensstijl is: geen dieet. Inmiddels ben ik 30 kilo afvallen. Een prachtig doel waar ik enorm trots op ben. Ik pas weer de mooiste jurkjes, ik voel me fijn wanneer ik op het strand lig en ik ben fitter en energieker dan ooit. En het leukste is nog wel… dat ik nu het meisje van de film ben met zelfgemaakte salades, smoothies en gezond eten. Het was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

Doelen stellen en behalen

Vind je het lastig om je doelen te behalen? Doe het dan eens op deze manier. Schrijf de laatste pagina van jouw verhaal. Het maakt niet uit hoeveel hoofdstukken het uiteindelijk krijgt. Een doel mag ook best tijdloos zijn. Maar zorg ervoor dat je niet opgeeft. Het is zonde om iets te laten varen waar je hart zo blij van zou kunnen worden.

 

Wil je meer tips op het gebied van doelen behalen, zonder onnodig teveel stress te ervaren? Download dan nu hier het gratis e-book met 10 super handige, makkelijk toepasbare tips. 

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK