De Zandloper

Ben jij verliefd op je leven? Een beetje een gekke vraag misschien, maar als je ‘m nou serieus aan jezelf stelt, welk antwoord kun je dan geven?

Als je naar je leven kijkt, krijg je dan die ultieme gelukskriebel? Wil je nóg meer zien, doen of ervaren in je leven, gewoon omdat jouw leven zo fantastisch is? Voel jij je vrij genoeg om je leven op dit moment te omarmen?

Ik wel. En ik ga je vertellen hoe dat zo kwam. Laatst viel het kwartje toevallig. Ik keek televisie en zag een reclame over het boek van Bibian Mentel, ze overleed op 48-jarige leeftijd toen ze ernstig ziek was, terwijl ze áltijd positief was. In de reclame werd 1 cruciale vraag gesteld: “Stel dat vandaag je laatste dag was, zou je dan doen wat je vandaag op de planning had?”

De vraag hield me bijna dagelijks bezig. Niet omdat ik ernstig ziek ben, dus ik niet verwacht dat mijn laatste dag om de hoek staat, maar ik moet me wel realiseren dat ook mijn zandloper langzaam leegloopt. Het is natuurlijk fantastisch als ik 80 jaar zou worden, maar dat garantiebewijs heeft niemand. Want iedereen wordt op een dag wakker, terwijl dat de laatste zonsopgang zal zijn.

Dus toen die vraag binnenkwam, realiseerde ik me dat ik best wel wat mocht schuiven in mijn planning. Ik videobelde mijn zusje. We planden direct een bioscoopavondje. De gelukskriebel was er weer. De verliefdheid op mijn leven. Gevolgd door dankbaarheid.

Dankbaar voor mijn gezonde lijf. Dankbaar voor de mensen om me heen. Dankbaar dat het goed met hen gaat. Dankbaar voor mijn grote liefde die ik in mijn leven heb. Mijn familie waarbij de deur altijd open staat. Dankbaar voor mijn baan, de uitdaging en de fijne sfeer. Dankbaar voor het dak boven mijn hoofd. Dankbaar voor het feit dat ik mag kiezen wát ik eet, in plaats van óf ik eet. Dankbaar voor de vrienden in mijn leven waar ik zo ontzettend mee kan lachen. Dankbaar voor het leven dat ik heb. Het geluksgevoel dat ik krijg wanneer ik me dat realiseer.

En als iedereen zich dat wat meer zou realiseren, zou de wereld bruisen van geluksgevoelens.

Maar lang niet iedereen kán zich dat realiseren. Weet je soms niet zo goed wat je gelukkig maakt? Of voel je je schuldig omdat je wel alles hebt, maar het toch voelt alsof er iets mist? Dan heb je mensen om je heen nodig die je kunnen helpen. Ik ben trots op mijn baan, omdat ik trots ben op onze coaches die die mensen kunnen helpen. Zij hebben verstand van geluksgevoelens, omdat ze stuk voor stuk ervaren hebben dat het niet vanzelfsprekend is. Check vooral hun pagina’s hier. Als deze blog je al geïnspireerd heeft, laat je dan vooral verrassen door wat de coaches in petto hebben.

Word weer verliefd op je leven! Want ook jouw zandloper staat niet stil.

 

Liefs!

 

Ook interessant voor jou: 7 tips om je gelukkiger te voelen

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK