Dit gezin reist gratis de wereld rond

Op Instagram hebben ze bijna 650.000 volgers. Garrett en Jessica uit Utah (USA). Twee jaar geleden besloot het stel, samen met hun 2 kinderen op reis te gaan nadat Garrett zijn bedrijf Scan voor 54 miljoen dollar aan Snapchat had verkocht. Het oorspronkelijke plan was om een reis van 5 maanden te maken, maar inmiddels zijn ze twee jaar verder en nog lang niet klaar. Onlangs was de familie in Nederland en NOS had de mogelijkheid om met ze te spreken.

Die 54 miljoen dollar staat nog steeds op de spaarrekening. Door middel van hun inkomsten uit YouTube en Instagram genereren ze namelijk voldoende inkomsten om hun reizen te bekostigen. Daarnaast hebben ze verschillende sponsordeals met merken en krijgen aanbiedingen om naar een bepaalde plek te komen.

“Dit is onze baan geworden. We proberen niet echt toeristen te spelen, maar we proberen echt een week op een plek te wonen”, zegt Jessica. “We proberen een normaal leven te leiden, maar dan elke week in een ander land”, vult Garett Jessica aan.

Zo beginnen ze het liefst elke dag met sporten, dus hebben ze deze week in Amsterdam een sportschool-abonnement voor een week. En ze verblijven via Airbnb op een woonboot op een van de grachten met een bakfiets voor de deur. “Vooraf dacht ik wel dat het best eng zou zijn om in Amsterdam te fietsen, maar iedereen is aardig en houdt rekening met elkaar. Het is een soort georganiseerde chaos.”

Natuurlijk missen ze hun familie en gaat er tijdens hun reizen ook weleens wat fout. Een aantal weken geleden werden ze in Zuid-Afrika nog beroofd van de tas met kleren van Jessica en de kinderen.

Toch zien ze zelf vooral voordelen van de keuze die ze twee jaar geleden maakte. “Onze kinderen hadden ook thuis kunnen leren lopen, maar Manilla leerde lopen in Tonga, de eerste schooldag van Dorothy was in een weeshuis op Bali. Het zijn veel gewone ervaringen, maar zij hebben ze op hele gave, unieke plekken.”

Na twee jaar reizen is de bucketlist van de vier alleen maar langer geworden. Jessica: “We hebben wel wat kunnen doorstrepen, maar we hebben er tegelijkertijd zo veel nieuws opgezet.”

“Als je op reis bent, kom je erachter dat er zo veel delen van de wereld zijn waar je nog niet bent geweest of zelfs niet eens kent”, zegt Garett.

Het liefst willen ze elk land ter wereld bezoeken. Dat wordt waarschijnlijk dan wel als parttime reizigers. “De kinderen moeten natuurlijk op een gegeven moment naar school, maar we willen wel graag doorgaan met reizen. We zullen een middenweg moeten vinden. Dat wordt nog wel heel moeilijk, want we zijn echt heel erg van reizen gaan houden”, zegt Jessica. Lachend: “Want hoe moeilijk is het als iemand je uitnodigt om naar een plek te komen en dan nee te zeggen?”

Bron: NOS

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK
X
X
X