Geluksmomenten vinden in je leven

Geluksmomenten vinden in je leven, is iets ontzettend kostbaars. Maar soms jaagt het leven ons door de tijd heen en lijkt de zandloper sneller dan ooit leeg te lopen. Hoe vind je dan toch die geluksmomenten in je leven?

Geluksmomenten vinden in je leven is de sleutel tot een fijn gevoel en daardoor een fijner leven. Dat is de gedachte van de Big Five for Life. Je herkent en erkent de kleine momenten en geeft ze de stempel ‘geluk’. Maar hoe doe je dat precies?

Niet vanzelfsprekend

Het geheim zit ‘m vooral in de vanzelfsprekendheid. Als voorbeeld: sinds maart 2019 woon ik op mezelf, samen met mijn vriend en onze hond. Na 25 jaar verliet ik het warme nest voor een huis waar ik totaal geen binding mee had. Inmiddels zijn we een tijd verder en ik voel me er ontzettend thuis. Het gaat goed. Voel me veilig en het wordt steeds meer eigen. Thuis – bij mijn ouders – was er altijd iemand thuis. Daar moest ik dus wel aan wennen, maar uiteindelijk ging ook dat goed. Iedere zomer gaan we met z’n viertjes op vakantie: mijn ouders, mijn zusje en ik. Toen ik op mezelf kwam te wonen, vroeg ik me af of dit nog wel door zou gaan. Mijn ouders verklaarden me voor gek: natúúrlijk moest ik mee! Graag zelfs! En nu die bewuste vakantie steeds meer waarde krijgt, merk ik dat het niet vanzelfsprekend is.

Hier en nu

Het helpt ook enorm om in het hier-en-nu te leven. Hierdoor ervaar je de geluksmomenten echt als geluksmomenten. Sommige mensen leven continu in de toekomst. Niet letterlijk, maar met hun hoofd. Ze denken ‘s morgens aan wat ze ‘s middags zullen doen. Ze denken ‘s middags aan wat ze ‘s avonds moeten eten. En ze denken ‘s avonds aan de volgende dag. Deze mensen leven met hun hoofd in de toekomst in plaats van in het hier en nu. En dat is zo ontzettend zonde. Ze verliezen hierdoor belangrijke dingen uit het oog.

Inplannen

Het inplannen van geluksmomenten kan je helpen om ze bewuster te ervaren. Denk niet meteen heel groot: mountainbiken, bergbeklimmen, verre reizen naar Zuid-Afrika maken… maar geniet van de kleine dingetjes. Hoe blij je je hond kunt maken met een prachtige boswandeling. De overheerlijke geur van verse broodjes op zondagochtend. Een lekkere kop koffie of thee terwijl je een goed boek leest. Of die ene vriend of vriendin die je al te lang niet meer hebt gezien. Het zijn kleine dingetjes die je gemakkelijk kunt inplannen op de korte termijn, of zelfs spontaan kunt inlassen. De kunst is om ze als geluksmomenten te zien, zodra ze er zijn. Museummomenten, noemen wij ze ook wel.

Is het vandaag een Museumdag?

Vanuit het boek The Big Five for Life spreekt bestsellerauteur John P. Strelecky van de Museumdag. In het boek staat de jonge Joe te wachten wanneer Thomas naast hem komt staan. “Is het vandaag een Museumdag?” Verbaasd had Joe hem aangekeken. Wat is een Museumdag? Een Museumdag is een dag die je later – wanneer je ‘klaar bent’ met leven – terug wilt zien in je levensmuseum. Dit kan van alles zijn: mooie reizen, bijzondere gesprekken, een fijne baan. Wanneer je je tijd aan al deze fijne dingen hebt besteed, vul je, gedurende je leven, je museum met al deze herinneringen en ervaringen. Zorg er dus voor dat in iedere dag een geluksmoment zit: een museummoment.

Hoe zou je je voelen als je deze museummomenten zelf in de hand hebt? Dat je werkt aan jezelf, zonder jezelf uit te putten, maar juist jezelf weer in je kracht te zetten. Hoe zou je je voelen als je altijd iemand hebt waarop je terug kunt vallen tijdens zo’n proces?
Vraag dan hier vrijblijvend informatie aan over onze allernieuwste jaarprogramma waarin we volledig naar de kern gaan!

Museummomenten

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK