Hele goede series die je echt wilt zien

1. Virunga

Een verhaal over dappere rangers die hun leven riskeren in Congo: het met een Oscar genomineerde ‘Virunga’. In deze aangrijpende documentaire zie je hoe een klein team van rangers er alles aan doet om het kostbare Virunga National Park te redden en de laatste paar bedreigde berggorilla’s die er in wonen een beter leven te geven. Je ziet hoe deze groep mensen dit UNESCO Werelderfgoed-park probeert te beschermen tegen stropers, rebellen, militairen en oliemaatschappijen en zodoende midden in een oorlog terechtkomt. Oh, en je kunt je Franse skills een beetje oefenen!

2. The lighthouse of the orcas


Lola reist met Tristán, haar zoon met autisme, naar het einde van de wereld om Beto te ontmoeten. Beto is een parkwachter die een heel speciale relatie heeft met de wilde orka’s in Argentijns Patagonië. De moeder van Tristán heeft de hoop dat een school wilde orka’s Tristán zullen leren zich emotioneel open te stellen. Lola’s vastberadenheid om voor haar zoon te vechten, de persoonlijkheid van Tristán en haar speciale relatie met de natuur zorgen ervoor dat het in de levens van hen allemaal een verandering teweegbrengt. De zoektocht naar de essentiële waarden van het leven staan centraal in ‘The lighthouse of the orcas‘, een verhaal dat is gebaseerd op echte feiten.

3. Dark Tourist


In een serie van acht afleveringen bezoekt de Nieuw-Zeelandse filmmaker en journalist David Farrier ongewone toeristische plekken op de wereld. Dark Tourism is een fenomeen waarbij reizigers op vakantie gaan naar plaatsen die geassocieerd kunnen worden met dood en vernietiging, maar David Farrier verruimt deze definitie met reizen naar plekken die een bepaalde ‘vreemdheid’ omvatten. Zo reist hij onder andere naar een nucleair meer in Fukushima, leert hij meer over voodoo in Afrika en ontmoet hij in Amerika fans en vrienden van seriemoordenaar Charles Manson. Dark Tourist is een documentaire die verwondert.

4. Marco Polo


Ben je een fan van actie, geschiedenis én Azië? Dan is de Netflix Original-serie ‘Marco Polo’ echt iets voor jou! Het is gebaseerd op de avonturen van de gelijknamige befaamde ontdekkingsreiziger en speelt zich af in het Mongolië van de dertiende eeuw. Als gevangene aan het hof van Kublai Khan, de heerser van het Mongoolse Rijk, komt Marco Polo terecht in een wereld vol verraad, hebzucht, macht en oorlog. Hoe zal het met hem aflopen? Kijken, dus!

Bron: Riksjatravel

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK