Hoofdkantoor in de Spotlight | Iris de Jong

Iris de Jong

Content manager

museummomenten hoofdkantoor

Wie ben jij in 1 zin?

“Ik klim regelmatig in de (digitale) pen en hoop zo mensen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden.”

Wanneer maakte je voor het eerst kennis met Big Five for Life en hoe ging dat?

“In 2016 stuurde iemand mij een vacature voor een derdejaarsstage. Ik las dat ik met schrijven mensen mocht inspireren. Alles viel op z’n plek. Na mijn stage ben ik afgestudeerd bij een ander bedrijf en werd ik gebeld door Baukje: “Heb je al een baan? Nee? Kom morgen maar even op kantoor.” En sindsdien ben ik niet meer weggegaan.”

Wat is jouw eigen Big Five en hoe leef je daarnaar?

“BLOEM. De Iris is natuurlijk een prachtig paars exemplaar, dus klopt het dat BLOEM mijn Big Five moest zijn.

Behouden van me-time: Ik vind het heerlijk om me terug te trekken in bed met een goede film, serie of boek.

Liefde: Mijn lieve vriend en ik hebben altijd de grootste lol. Sinds tweeënhalf jaar is daar een vrolijke hond Freddie bijgekomen en elke dag ben ik dankbaar voor mijn familie en vrienden, en mijn zusje in het bijzonder. De band die ik met haar heb, heb ik met niemand. Ik geloof in soulmates en zij is de mijne. Als we aan elkaar denken, doen we dat vaak tegelijk zonder dat er aanleiding voor is. We zijn geconnect op een level dat ik niet eens in woorden kan uitdrukken.

museummomenten hoofdkantoor

Open en eerlijk blijven: ik deel alles uit mijn leven. Het is letterlijk een open boek en ik ben de auteur. Ik kies dus wel wat ik wel en niet deel. Maar mensen die mij kennen, weten dat ik niet schroom om mijn flaws te delen met mensen.

Energie krijgen van schrijven: Ik schrijf al sinds mijn Windows 98. Ik klikte Word aan, maakte met Word Art de mooiste sprankelende teksten en visualiseerde dat ik bij de Meiden Magazine werkte en meisjes advies gaf over gebroken harten, ongesteld worden en dat soort dingen. Het inspireren en helpen zat er dus al vroeg in, want ik was toen zelf ongeveer 12 jaar, haha.

Muziek: Hoewel ik zelf geen noot kan lezen, heb ik áltijd muziek om me heen. Ik heb de radio aan tijdens het werk, autorijden, fietsen (één oordopje) en het liefst wóón ik in een Johan Cruijff ArenA of Ziggo Dome. Ik probeer sowieso 3 keer per jaar concerten te bezoeken. Je begrijpt dat dat vorig jaar een flink gat in mijn museum opleverde, maar mijn eerste heb ik er net weer opzitten; Kensington in Tivoli! Heerlijk! Mijn muzieksmaak loopt overigens van Eminem naar Ed Sheeran en van Rascal Flatts naar Elvis Presley. Af en toe gooi ik er nog een Bruce Springsteen tussendoor, dan gaan we naar Nickelback en Queen maakt het af.”

Gek weetje

“Ik heb een hele lieve hond: Freddie. Maar ik noem hem eigenlijk nooit Freddie. Het is vaak: Fred. Fredje. Fredje Kroketje. Fredski Jetski. Mommy’s special boy of Kronkelworm (hij kan niet echt normaal kwispelen, zijn hele kont gaat altijd mee, haha). Maar dat zorgt voor de mooiste museummomenten. Oh, en voor ik het vergeet. Freddie heet natuurlijk niet zomaar Freddie, als je mijn voorliefde ziet voor Queen. Dát maakt het plaatje compleet.”

museummomenten hoofdkantoor

 

Ook interessant:

Meer energie krijgen doe je met deze vijf dingen

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK