Je mooiste jas

Het is dinsdagavond. Ik ben vanuit het werk meteen naar mijn ouders gereden en samen gaan we naar mijn opa. Hij zit sinds enkele weken in een verzorgingshuis voor dementerenden. We brengen zijn favoriete stoel die we mee hebben genomen vanuit zijn oude huis. Als we aankomen, straalt hij helemaal. Maar ik zie ook: hij heeft wel een jasje uitgedaan…

Ik vond het altijd een bijzondere uitspraak als mensen zeiden: “Hij heeft wel een jasje uitgedaan.” Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik het begrijp. Je jas is je lijf, de laagjes waaruit je bestaat. Je ziel. Je lichaam. Je hart. Je hoofd. Alles heeft diepere laagjes.

En hoe ouder we worden, hoe meer jasjes we uitdoen. Ik geloof er niet in dat we ooit poedelnaakt eindigen. Dat wil ik eerlijk gezegd ook niet geloven. Maar als je kijkt naar hoe we met onze jassen omgaan, mogen we daar misschien wel wat meer bij stilstaan.

Je lijf, in al haar eerlijkheid, imperfecties en pracht, en je hart met al haar dromen, doelen en wensen. Die twee zorgen ervoor hoe je je voelt. En onthoud vooral dat ze onlosmakelijk verbonden zijn. Even een logisch voorbeeld: wanneer je iets doet wat je helemaal niet prettig vindt, kun je buikpijn krijgen. Denk bijvoorbeeld aan met buikpijn naar werk gaan. Dat is natuurlijk een gevoel vanuit je hart, maar je lijf voelt dit ook.

Kortom: zorg goed voor je jasjes. Want dit zijn jasjes die je nergens anders kunt kopen. En hoewel mijn opa inmiddels al 82 jaar is, weet ik wel dat dit het laatste jasje is dat hij zal dragen.

Hoe zit het met jouw jasje? Zorg je er goed voor? Weet je wat jij echt wilt in dit leven? Of zie je je jasje verstoffen en leef je elke dag een beetje hetzelfde leven? Behoor jij bij de laatste groep? Start dan vandaag al met de Experience, dé online training die je geheel in je eigen tijd en op je eigen momenten doet. Je krijgt fantastische, inspirerende oefeningen om direct mee aan de slag te gaan en na 5 weken voel jij je weer energiek, weet je wat je wilt en wat belangrijk voor je is. Én je zorgt goed voor je jasjes. We kunnen het omschrijven, maar je kunt het beter zelf ervaren. Gun jezelf tijd om te ontspannen.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK