Het is juist de kunst om te jongleren met zo min mogelijk ballen

Het is juist de kunst om te jongleren met zo min mogelijk ballen

werk privé balans

Het meeste van onze tijd besteden we op of aan werk. Soms hebben we er plezier in en soms wat minder. Allemaal krijgen we hier mee te maken. Of je nu een baan hebt, ondernemer bent, vrijwilligerswerk doet of werkzoekend bent.
Ongeacht hoe veeleisend je baan of privéleven ook is, je hebt het altijd druk. Na een lange werkdag plof je het liefst gelijk neer op de bank. Helaas kom je hier niet altijd aan toe, omdat thuis nog genoeg te doen is.

Wat veel mensen denken is dat ons werkleven een ander leven is dan wat we in onze privé tijd doen. Maar we hebben geen twee levens, je hebt er maar één. Werk en privé horen bij elkaar. En om gelukkig te zijn en rust te ervaren is een balans tussen deze twee belangrijk.

Circus

Ben je weleens in het circus geweest? Om daar artiesten de gekste dingen te zien doen? Of misschien had je vroeger wel een gekke oom die kon jongleren.
In elk geval gaan wij het eens even hebben over jongleurs en jongleren. Wij hebben namelijk iets gemeen met deze circusartiesten. Zij houden net als wij ballen in de lucht. In het circus wordt er gezwaaid, gesprongen en gegooid, net zolang totdat wij onder de indruk zijn.

Het verschil tussen jongleurs en wij als mensen in het dagelijkse leven, is dat de jongleur voor een korte periode ballen in de lucht houdt. Wij doen dat de hele dag door. Werken, sporten, sociaal leven, huishouden, hobby’s, vrienden, familie, gezond eten, blijven ademen, alles.
En wat is nu de kunst van jongleren? Juist! Balans. We kunnen niet de hele dag door ballen in de lucht houden. Dat kost veel te veel energie en de kans dat er een bal valt is groot.

Kortom: Hoe meer taken en verantwoordelijkheden, meer ballen dus, hoe meer zij je uit je balans halen. En om een gevallen bal weer van de grond te rapen kost veel energie.

‘Oké, ja leuk, maar die ballen moeten toch ergens heen?’ Denk je misschien wel.
Is dat een juiste gedachte? Of is dat jouw gevoel voor perfectionisme en het idee dat je hier verantwoordelijk voor bent voor al je werk en privé zaken?

werk privé balans

De wereld vergaat niet

We hebben het nu gehad over jongleren en over balans en waarom deze juist zo belangrijk is binnen de grote factoren als werk en privé in je leven.
Dit is een zeer interessant en vooral belangrijk onderwerp als we het hebben over gelukkig zijn. Ik geef je graag een paar belangrijke tips mee:

Misschien wel de allerbelangrijkste:

Je hoeft niet altijd ‘ja’ te zeggen, je mag een mindere dag hebben op kantoor, je hoeft niet naar elke verjaardag en bestel eens een keer chinees in plaats van weer achter het fornuis te gaan staan. Wat gebeurt er namelijk als je dat doet?
Precies! Helemaal niks. De wereld vergaat niet, je gezin houdt van chinees en jij hebt meer rust.

Kortom: controle hebben bestaat niet. Zo werkt het leven nou eenmaal niet en je mag het jezelf best weleens gemakkelijker maken.
Minder ballen hoog proberen te houden dus. Hoe beter jij je balans houdt, hoe meer jij je bevindt binnen jouw ideale levenssituatie. Zo hoef jij minder energie te besteden aan continu weer je balans terug te vinden en ballen oprapen. Zo groeit jouw veerkracht en verander jij langzaam in een jongleur die steeds meer balans ervaart binnen het leven.

 

Heb jij het gevoel al veel te lang teveel ballen hoog te moeten houden? Ben je de balans een beetje kwijt in het leven? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Wij zijn met iets speciaals en groots bezig. En jij hebt nu de kans om als eerste alles te weten te komen over alle nieuwstjes en ontwikkelingen.

Klik hier en wees als eerste op de hoogte.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK