Jongeren hebben het meest aan coachen

Deze week verscheen er een artikel in het AD over de impact die het coachen voor jongeren kan hebben. Het is een feit dat “leren” aan het veranderen is. Wij weten als geen andere hoe belangrijk het is om de dingen te doen, zien en beleven die jij leuk vindt.

De kern?

Veel jongeren zijn gericht op inhoud. Wanneer je ze verteld om iets te doen, dan gaan ze rennen. En in dat enthousiasme, daar zit dan ook hun kracht. De valkuil ligt in het onrustige. Met die snelheid en de bravoure wordt soms onzekerheid verborgen. Ook al zijn veel jongeren wars van coaching, toch zijn zij juist de groep die er het meeste aan kan hebben. Door meer in de spiegel te kijken en te leren zichzelf aan anderen te laten zien kunnen ze enorme stappen zetten. Als je wil overtuigen en mensen mee wil krijgen dan moet je geen rol spelen maar juist jezelf zijn. Pas dan geloven mensen je echt.

Waar gaat het mis?

Veel creatieve ondernemers moeten hun bedrijf gaan structureren. Daar ligt niet hun kracht en gaat ten koste van hun creativiteit. Dan is het veel handiger om er iemand naast te zetten die over de structurering gaat. Dat is beter dan het zelf proberen aan te leren. Dát vinden wij heel belangrijk, mensen in hun kracht zetten en laten doen wat ze het liefst doen.

Daarom is het ook van belang om te weten waar je staat. Het is effectiever om te verbeteren waar je al goed in bent. Dan moet je niet achteroverleunen omdat je het al beheerst, maar juist kijken hoe je nog beter wordt. Daar kun je de grootste stappen maken. Dat verbeteren doe je via contact met anderen, zelf verbindingen leggen en veel doen. Dat is doorgaans stukken effectiever dan luisteren naar iemand die praat.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK
X
X
X