“Ik kwam op het punt in mijn leven waarop ik dacht… hoe nu verder?”

Karina de Groot voelde aan alles in haar loopbaan dat het net niet was wat zij wilde. Telkens als ze haar droombaan visualiseerde, zag ze zichzelf voor een groep mensen staan. Inspireren, motiveren, het beste van zichzelf laten zien. Ze wist niet waar ze moest beginnen, totdat Big Five for Life haar pad kruiste…

“En dan ineens ben je bijna 40 jaar en kom je op een punt in je leven dat je je afvraagt: hoe nu verder? Al vaker wist ik niet precies welke keuzes ik moest maken met betrekking tot mijn loopbaan, maar nu ik me vasthoud aan mijn Big Five for Life kom ik tot de conclusie dat ik al veel eerder diverse signalen heb gekregen die mij geprobeerd hebben in de goede richting te sturen.”

Zelden tevreden

“Ik was altijd al erg ambitieus. Ik wilde groeien in mijn werk en wilde altijd meer. Zelden was ik echt tevreden over mijn werkgever, mijn leidinggevende of over mijn functie. Ondanks dat ik keihard werkte haalde ik niet genoeg voldoening uit mijn functies. Totdat mijn laatste werkgever failliet ging en ik besloot een lange stille droom waar te gaan maken: ik ging voor mezelf beginnen.”

Geen voldoening

“Alsof het toeval was kwamen plotseling oud bekenden op mijn pad waar ik allemaal iets voor kon betekenen. Binnen no-time had ik diverse opdrachtgevers voor mijn bedrijf als Virtual Assistant. Ondanks deze vliegende start voelde ik evengoed niet die voldoening waar ik op hoopte. Wederom belandde ik op een punt dat ik niet goed wist hoe nu verder.”

Gedachteloos over Facebook scrollen

“Regelmatig zat ik te dagdromen welk werk ik graag zou willen gaan doen. Steeds weer kwam hetzelfde beeld in mijn hoofd. Ik zag mezelf steeds staan voor een groepje mensen. Mensen iets vertellen, hen iets leren en hen vooral te motiveren. Keer op keer wist ik dat ik dit wilde gaan doen, maar wat heb ik ze nou te vertellen? Wat kan ik mensen gaan leren? Ik kon het niet bedenken tot ik op het zoveelste nutteloze moment gedachteloos over Facebook scrolde en ineens mijn aandacht werd getrokken naar de advertentie van Big Five For Life: Coaches gezocht.”

Carrièrebeurs

“Hey! Maar dat lijkt me gaaf! En Big Five, dat ken ik toch? Na heel diep graven in mijn geheugen herinnerde ik het me weer. Ik heb ooit eens een spreker gezien van Big Five For Life tijdens een carrièrebeurs enkele jaren geleden. Daar heb ik toen ook, geheel tegen mijn eigen gewoontes in, 2 boekjes gekocht: The Why Café en The Big Five For Life.

Na een duik in mijn boekenkast vond ik de boekjes weer terug en daar waar ik er des tijds niet doorheen kwam las ik ze nu in één ruk uit. Hier werd ik enthousiast van! Dit is wat ik wil!”

Big Five for Life

Mijn eigen definitie van succes

“Ik nam contact op omdat ik wilde weten hoe ik coach kon worden bij deze interessante organisatie. Het bleek dat er al snel plek was bij een Life Safari, een 2-daagse workshop waarin ik zou leren welke vijf levensdoelen mij een succesvol leven konden bezorgen, volgens mijn eigen definitie van succes. Dat klonk natuurlijk goed, maar ik wilde vooral coach worden.”

Je kent ook vast wel iemand in je omgeving die zegt: “Ik heb ook altijd pech!” maar is dat dan ook echt zo…?

Met de juiste personen samenkomen

“Ik, en andere deelnemers, arriveerden op de prachtige natuurlijke locatie in Friesland. We kregen te horen dat we vooral ons gevoel moesten volgen en niet meer over de dingen moesten nadenken. Op dat moment verloor ik vrij snel de gedachte dat ik coach wilde worden. Ik stortte me vol overgave op de laagdrempelige maar o zo efficiënte oefeningen. De groepsdynamiek gaf de opdrachten een extra dimensie. Bij elke opdracht kwam ik steeds met de “juiste” persoon samen en regelmatig vonden we herkenning en confronterende spiegels bij elkaar.”

Door Big Five for Life let ik meer op de leuke momenten in het leven en ineens lijkt het alsof er veel meer leuke momenten zijn

Opel Mokka

“Diverse eenvoudig klinkende zienswijzen en inzichten hebben mij daar handvatten gegeven voor het leven. Eén daarvan is bijvoorbeeld waar je je focus op richt, komt vaker op je pad en iedereen herkent het denk ik wel. Ik kocht eens een nieuwe auto, een Opel Mokka. Mijn ouders kenden dit type niet, ze hadden er nooit van gehoord en hadden het nog nooit zien rijden. Totdat ik had verteld dat ik er eentje gekocht had en ineens zagen ze ze overal.

Dit kwam niet omdat er nu ineens zoveel meer Opel Mokka’s waren, maar omdat ze er nu oog voor hadden. Door Big Five for Life let ik meer op de leuke momenten in het leven en ineens lijkt het alsof er veel meer leuke momenten zijn, net zoals het tegenovergestelde natuurlijk ook het geval kan zijn als je de focus hebt op negatieve gebeurtenissen. Je kent ook vast wel iemand in je omgeving die zegt: “Ik heb ook altijd pech!” maar is dat dan ook echt zo…?”

Coach Kompas voor verdieping

“Het hele idee van coach worden was ik compleet vergeten, totdat ik het 5e levensdoel uit mijn werkboek ontdekte: Mensen inspireren op mijn eigen manier!

Hier ga ik invulling aan geven door mensen hun eigen Big Five For Life te laten ontdekken en ze inspireren door te laten focussen op die dingen waar ze zelf blij van worden. Aansluitend heb ik dan ook het Coach Kompas gevolgd om te onderzoeken welke doelgroep het beste bij mij past om te gaan coachen. Het waren wederom 2 super inspirerende en vooral ook confronterende dagen.”

Mijn eigen coachingspraktijk

“Inmiddels probeer ik volledig te leven volgens mijn eigen Big Five. Dit gaat de ene dag gemakkelijker dan de andere, maar door de diverse e-mails en opdrachten word ik er regelmatig aan herinnerd.

Ook ben ik bezig om mijn eigen coachingspraktijk op te zetten onder de vleugels van Big Five For Life. Ik ga me richten op mensen die net zo ambitieus zijn als ik altijd ben geweest, maar ondanks hun harde werken niet die voldoening er uit halen waar ze naar op zoek zijn. Mensen, voornamelijk mannen, die non-stop blijven werken en hierdoor vergeten te genieten van het hier en nu.”

Het is zo zonde dat er zoveel mensen zijn die een prachtig gezin thuis hebben zitten, waarvoor ze dag en nacht aan het werk zijn zodat ze het “later” goed hebben. Terwijl dit “later” misschien niet eens komt.

In de juiste richting – eindelijk!

“Eindelijk voel ik dat ik op de goede weg zit. Het lijkt erop alsof ik altijd al in deze richting ben gestuurd, maar het nooit heb opgevolgd. Al regelmatig kreeg ik in mijn voorgaande functies extra taken als het inwerken van mensen om deze nieuwe dingen aan te leren. Of werd ik plots voor een groep gezet om een inspirerend praatje te houden, waarna ik vaak lovende kritieken kreeg. Nu ga ik hier eindelijk echt iets mee doen.

Mooi hoe alles dan ineens op zijn plek kan vallen. Prachtig hoe ik door mijn 5 levensdoelen eindelijk weet welke koers ik ga varen. En daar ook nog eens volop van kan genieten!”

Door Karina de Groot 

Herken jij je net als velen in het verhaal van Karina en wil je net als zij anderen helpen en motiveren? Vraag vrijblijvend informatie aan over de coachingsmethode Big Five for Life via onderstaand formulier. 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK