Onze coaches | Pieter van Roosmalen in de spotlight

Coach in de spotlight

My Life Journey

Pieter van Roosmalen

Coaches Big Five for Life

“Ik raak geïnspireerd door mensen die ondanks alle tegenslagen door blijven gaan. Blijven vechten, geloven in een doel en nooit maar dan ook nooit opgeven”

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five For Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Pieter van Roosmalen.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben opgegroeid in het mooie Brabant in de buurt van Den Bosch en in die omgeving was tot voor kort mijn coachpraktijk terug te vinden. Nu is deze gevestigd in Berkel-Enschot onder de rook van Tilburg. Maar nog steeds in het mooie Brabant.

Na een carrière in IT en het opbouwen van een eigen IT-bedrijf besloot ik in 2019 dat het tijd was om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik had het gevoel dat ik iets miste en mensen kon helpen dromen waar te maken en te inspireren. Zo kwam ik in contact met Big Five For Life international en de boeken van John Strelecky. Hier raakte ik zo door geïnspireerd dat ik in overleg met Baukje en Sijbe Bonsma van Big Five For Life International besloot om hier een bijdrage aan te gaan leveren.

Mijn IT-bedrijf, gespecialiseerd in webdesign, SEO, online marketing en e-mailmarketing heb ik nog steeds maar daarnaast organiseer ik Discovery Workshops, maak online trainingen en neemt single 30-plussers die zich eenzaam of alleen voelen mee op “reis” om samen te genieten en hun passie/big five te ontdekken. Door COVID-19 zijn ‘we’ nu beperkt in het reizen maar ik sta te trappelen om weer van start te gaan.”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five For Life, Shiro (de naam van mijn kat, mijn maatje)

  • S paretime. Elke week een dag vrij te besteden.
  • H appytime. Elke dag minimaal een geluksmoment beleven
  • I nspireren van anderen
  • R eizen en ontdekken
  • O nafhankelijk zijn

Hoewel het nu door omstandigheden (zoals COVID-19) niet elke dag lukt om mijn hele Big Five te leven is het wel een leidraad in mijn leven.”

“Eenzaamheid is iets wat je alleen zelf kunt voelen. Alleen of juist als je met anderen bent”

Waarom ben jij Big Five For Life coach geworden?

“Uiteindelijk is het mij gelukt om de eenzaamheid te overwinnen. Nu we in een lock-down zitten en voor de zoveelste keer beperkt zijn merk ik dat eenzaamheid weer op de loer ligt voor veel mensen. Ik ben hier duidelijk niet alleen in en krijg veel reacties dat meer mensen dit ervaren.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Sinds september 2019 ben ik gecertificeerd Big Five For Life Coach en heb ik in samenwerking met Evelien Tsang van ‘ik & Mijn Geluk’ de coachpraktijk Mylifejourney opgericht.

Waar Evelien zich richt op mensen die ‘gevangen’ zitten tussen twee culturen richt ik mijn aandacht op single 30-plussers die zich eenzaam of alleen voelen. Zelf heb ik lange tijd een gevoel van eenzaamheid ervaren en mij heel vaak alleen gevoeld. Zeker in de periode na een langdurige ziekte. Gelukkig heb ik enkele fantastische en goede vrienden en vriendinnen waar ik terecht kan en alles mee kan delen. Mijn beste vriendin stimuleert mij zelfs regelmatig om uit mijn ‘comfort-zone’ te komen.

Ik zorg dat ik ook zoveel mogelijk tijd met mijn ouders door kan brengen. Om de week dineren we bij elkaar en wisselen mooie verhalen en momenten uit.”

Tienduizend singles

“Mijn missie is om 10.000 single 30-plussers te helpen om hun Big Five (5 belangrijkste levensdoelen) te ontdekken, uit de eenzaamheid te komen en zich niet alleen te voelen.

Niet alleen nu tijdens deze periode waarin we zijn beland maar vooral ook daarna.

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Het is een geheel persoonlijke ervaring. Dat komt omdat de ene persoon meer betekenisvolle relaties of een groter sociaal netwerk nodig heeft dan de ander. Eenzaamheid is iets wat je alleen zelf kunt voelen. Alleen of juist als je met anderen bent. Want eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn, ook al kan het wel samenvallen. Je kan omringt zijn door mensen maar je toch eenzaam voelen. Je kan ook alleen zijn en dit juist fijn vinden zoals ik van sommige hoor. Ook al zullen we nooit weten of ze dit echt wel zo ervaren.”

Wie je denkt te zijn

“Eenzaamheid is onlosmakelijk verbonden met wie we zelf zijn, of wie we denken te zijn. Toch lijkt dit eenzame gevoel in onze beleving te beginnen bij het missen van iemand of iets anders, een ander om mee samen te zijn, iemand die naar ons luistert en met wie we kunnen praten.

Met de methode van Big Five For Life leer ik je ontdekken wat echt belangrijk voor jou is en hoe je stappen kunt maken om uit de eenzaamheid te komen. Net zoals het mij is gelukt en de anderen die ik heb kunnen helpen.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Ik raak geïnspireerd door mensen die ondanks alle tegenslagen door blijven gaan. Blijven vechten, geloven in een doel en nooit maar dan ook nooit opgeven.”

Contactgegevens

De naam van de website is/wordt www.mylifejourney.nl.

Mailadres is info@mylifejourney.nl

“Na het ontdekken van mijn Big Five leef ik nu elke dag volgens mijn regels en maak van elke dag een museumdag. Soms alleen, soms met anderen maar niet meer in eenzaamheid”

 

Ook interessant:

Loopbaan – Boost je carrière

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK