Meer energie krijgen doe je met deze vijf dingen

Energie krijgen we vaak door de dingen die wij belangrijk vinden. Toch zijn er ook andere factoren die jouw energie beïnvloeden.

Energie is best iets geks: weinig of veel energie is een wereld van verschil. Soms voel je je moe, futloos en doet een goeie bak koffie wonderen. Andere keren duurt het iets langer voordat je je energie weer terughebt. Welke dingen zorgen ervoor dat jij energie krijgt?

Tips tegen vermoeidheid

1. Ruik aan een sinaasappel

Ik hoor je denken… wat? Maar het is echt waar. De geur van sinaasappels geeft ons weer energie. Wat er precies voor zorgt dat we weer energie krijgen, kan ik je niet vertellen. Maar feit is wel dat de geur van sinaasappels zorgt voor een energieboost. Als je het een beetje gek vindt om aan een sinaasappel te ruiken, kun je ook deze geur van Rituals in je tas houden. Als je merkt dat je futloos wordt, spuit je even wat spuitjes op je kleding. Je zult vast direct verschil merken.

2. Muziek

Zingen onder de douche is niet voor niks ontzettend populair. Muziek maakt iets in ons los, het is een bepaalde energie die vrijkomt en ontzettend fijn voelt. Zing daarom gerust mee. Doe je favoriete muziek aan en geniet ervan. Maak desnoods een persoonlijke afspeellijst op YouTube of Spotify. Dan zet je gemakkelijk met 1 druk op de knop jouw favoriete muziek aan.

3. Knuffel met dieren

Dieren hebben vaak een onvoorwaardelijke liefde in zich. En welk element kan beter energie vergroten dan liefde? Wanneer je knuffelt met je kat, hond, cavia of konijn zal dit negatieve energie bij je weghalen en positieve energie voeden. Je krijgt energie en liefde. Wat wil een mens nog meer?

4. Leg je telefoon eens aan de kant

Ik weet het, dat is misschien een lastige opgave. Maar geloof me: onze telefoons zuigen onze energie op als een spons op een plasje water. Bovendien focus je met je ogen best wel intens op de kleine lichtgevende schermen. Geef je ogen rust en laad jezelf eens op, in plaats van je telefoon.

5. Dingen doen die je leuk vindt

Hoe logisch het ook klinkt: vaak doen we niet altijd de dingen die we leuk vinden. Denk maar eens aan je baan: doe jij wat je leuk vindt? Krijg je daar energie van? Of denk je maandagochtend: Nee he… we moeten weer… Zorg ervoor dat jij ontdekt wat jou energie geeft. Als je je hierin herkent, is de Life Safari ongetwijfeld iets voor je. En vaak wordt dit ook nog vergoed door je werkgever vanuit je persoonlijk budget!

 

PS. Heb je ons gratis e-book met 10 tips om het leven van je dromen te leiden al gelezen?

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK