Mijn stageperiode bij Big Five for Life

stage tips

Stage lopen. Iets waar studenten naar uitkijken, zenuwachtig voor zijn of hopen te ontdekken wat ze nu echt graag willen. Zo startte deze ontdekkingsreis voor mij ook. Na 3 jaar studeren, meerdere verschillende vakken te hebben gevolgd en nog diversere onderzoeken, moest ik op zoek naar een stageadres. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Van het studentenleventje naar fulltime werken.

Als zoekende student raad ik aan om hulp te zoeken. Aan de kleinschalige communicatie opleiding te Leeuwarden was er veel ruimte voor persoonlijk contact en daar heb ik gebruik van gemaakt. Vraag om tips en geef aan wat je graag uit een stage wilt halen. Wat denk je te willen leren? En niet alleen als communicatieprofessional, maar ook als mens.

Hierdoor kwam al snel Big Five for Life op mijn pad. Een docent stuurde een stagevacature door met het idee dat het wel wat voor mij zou zijn. Na het zien van de vacature was ik enthousiast en had ik wat vragen. Tip twee is dus, neem contact op! Laat het er niet bij zitten, maar pak de telefoon. Je bent niet zomaar een stagiair, je bent een aanwinst.

Iris nam de vrolijk op. Ze beantwoordde mijn vragen alsof ze mij al thuis wilde laten voelen. Al snel volgde een sollicitatiegesprek, kennismaking en startte ik 1 februari met mijn stage. Om half 9 zat ik netjes klaar voor mijn laptop. Vanwege de coronaperiode werkte Big Five for Life veel vanuit huis en zo verliep mijn eerste stagedag ook. We startten de dag met een zoom. Ik was verrast. Wat een gezelligheid! Een klein, vrolijk team, dat graag wil weten hoe het met de ander écht gaat. Niks formaliteit, maar daadwerkelijke interesse.

Het spannende beeld dat ik voor ogen had van mijn stageperiode smolt al snel als sneeuw voor de zon. Big Five for Life had alle vertrouwen in mij als stagiaire, wilde mij zien groeien in mijn kwaliteiten en mij dat geven wat ik nodig had.

stage tips

Voor sommige opleidingen volg je een 10 maanden durende stage. De opleiding communicatie heeft dit door twee gesplitst en biedt twee keer een stageperiode van 5 maanden aan. De eerste 5 maanden bij Big Five for Life vloog voorbij! Door de juiste begeleiding, het vertrouwen en de groei mogelijkheden was ik met vlag en wimpel geslaagd. Nu nog op zoek naar de tweede en laatste stage. Mijn mentor gaf al snel aan dat dit ook bij hetzelfde stagebedrijf kon. En zo doende luidde ik mijn tweede 5 maanden periode in.

Door het kleine team, waren er korte lijntjes, kom je in contact met elk mogelijk stukje werkgebied en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Naast mijn dagelijkse verantwoordelijkheden had ik vrijheid om dat te doen wat ik achtte dat belangrijk was. Wat wil ik vandaag doen? Heb ik inspiratie voor een mooie blog? Wil ik aan de slag om de website te optimaliseren? Of heb ik meer zin om te gaan knutselen met mooie content?

Elke dag is anders en zodra je kan kiezen wat voor jou op dat moment het beste werkt, haal je echt alles uit jezelf. Big Five for Life biedt de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Vanaf dag één was er vertrouwen in mijn kennis en kunde. Ik werd toevertrouwd om dingen zelf te ontwikkelen en met eigen inbreng te komen.

Kwam ik er niet uit? Dan stond mijn stagebegeleider Iris altijd voor mij klaar!

Tip drie? Gooi alle vooroordelen uit de kast! Kies een stage uit die goed voelt, waarin ze je zien zoals je bent en waarin jij goed tot je recht komt. Dan komt alles goed.

Oké, nog één laatste tip dan. Big Five for Life wil jou als stagiaire. Iris, jouw toekomstige stagebegeleider staat te trappelen om je te begeleiden en het rest van het team verwelkomt je met open armen. Schroom niet, pak die telefoon of schrijf een fantastische motivatiebrief. Meer weten? Klik hier voor de vacature!

Meer weten over mijn stageperiode? Aan het begin van dit avontuur schreef ik mijn eerste blog over het kiezen van een stageadres. Lees de blog hier:

De tweestrijd: Volg jij je hart of je verstand?

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK