Onze coaches | Angelique Fial in de spotlight

Coach in de spotlight

InBlijheid

Angelique Fial

focus coach

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Angelique Fial en mijn verandercoachbedrijf heet InBlijheid.

Samen met mijn man en 2 fantastische dochters (Minthe 21) en Belle (16) wonen we in het pittoreske Kimswerd, het dorp van Greate Pier, onder de rook van het mooie historische stadje Harlingen.

Geboren en getogen in een klein dorpje in de kop van Drenthe, om van daaruit mijn avontuurlijke ontdekkingsreis te starten. Op vele plekken, scholen en bedrijven mocht ik kortere of langere tijd veel zien, leren en beleven.”

“Niet elke verandering is een verbetering maar voor elke verbetering is wel een verandering nodig!”

Waarom ben je Big Five For Life coach geworden?

“Dat er iets moest veranderen was voor mij duidelijk. Ik had een roerige periode in mijn leven achter de rug en ik verloor mezelf in de waan van de dag. Ik wilde vooruit in plaats van stil te blijven staan.
Bewustwording en inzicht verkrijgen in mijn kwaliteiten en behoeften was daarvoor nodig. Ook wilde ik, in het vervolg mijn eigen krachten en talenten optimaal in gaan zetten. De vraag was alleen ‘hoe’?

Omdat ik een enorme boekengek ben, kwam ik in mijn zoektocht naar informatie over bewustwording, terecht bij het boek ‘The Big Five for Life’ van John P. Strelecky.

Hij was mijn ‘wie’. Het boek was mij op het lijf geschreven. Doen waar je passie voor hebt en kunnen aangeven wat voor jou nodig is, leidt tot meer werkgeluk voor jezelf, minder uitval en een hogere opbrengst voor je werkgever. Omdat het coachen binnen het onderwijs al tot mijn werkzaamheden behoorde, was de stap om Big Five for Life coach te worden, voor de hand liggend.”

focus coach

Wat is jouw niche en kun je daar wat meer over vertellen?

“Mijn wortels liggen in het onderwijs. Zowel met de voeten in de onderwijsklei als in de adviserende rol richting leerkracht, schoolleider en bestuur.

InBlijheid richt zich dan ook op zorg en onderwijsprofessionals en schoolteams die ‘zichzelf’, in de waan van de dag, dreigen te verliezen.

Als Big Five for Life coach en trainer, help ik individuen, teams en scholen, zicht te krijgen op hun professionele, maatschappelijke en privé doelen. We zetten individuele talenten; vanuit het hart, verstand en kracht in, om te bepalen welk verandergedrag er nodig is om de doelen te bereiken.

Wanneer de doelen helder en haalbaar zijn, ben je onderscheidend en heb je een duidelijke focus op de toekomst. Dit resulteert in hogere productiviteit, hogere opbrengst en blije werknemers.

Je kunt mij altijd bellen voor een verander- of visietraject.”

Wat is jouw Big Five for Life?

“Het is fijn om een reden van bestaan (maatschappelijke visie) te hebben, dat geeft focus en energie. Dit geldt niet alleen voor individuen maar ook voor teams en scholen.

Mijn reden van bestaan is: ‘Avontuurlijk spelen op reis naar synergie.’

Dat iedereen mag ontdekken waar hij goed in is en waar hij blij van wordt, om dit vervolgens in te zetten om samen sterker te worden, dat is mijn missie.

Mijn Big Five for Life is:

H- (happy) InBlijheid leven en samen leven.

A- (authentiek en autonoom) Dat iedereen zichzelf mag en kan zijn.

P- (playing) Spelenderwijs, ontdekkend- en ontwikkelingsgericht leren.

P- (passion) Doen waar je passie ligt => (werk-) geluk.

Y- (youth) De jeugd(igheid) (in jou en mij) heeft de toekomst.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Meerdere mensen hebben mij fantastisch geïnspireerd. Om te beginnen heb ik een aantal jaren mogen ontwikkelen bij de Mind Academy, waar ik aan de hand van Marlies Winnips en Herman Cornet, de fijne kneepjes van het Neuro Linquistisch Programmeren onder de knie kreeg. Ook Magreet Stoute-Boots, docent InHolland en tevens auteur van ‘De kracht van acht’,  heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn opleiding en inspiratie tot het coachen in het onderwijs. Als laatste wil ik Ben Tiggelaar noemen die voor mij toch wel dé goeroe op het gebied van ‘veranderen’ is. Hij combineert theorie en praktijk en smeedt dit tot één geheel.”

Contactgegevens

Website: www.inblijheid.nl

Email: info@inblijheid.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/angelique-fial-verandercoach-inblijheid-0b005aa/

Facebook: https://www.facebook.com/verandercoachangelique

 

Ook interessant:

Ontdek jouw unieke Big Five for Life en persoonlijke missie. Zodat jij precies weet wat jij uit jouw leven wilt halen en hoe jij dit moet aanpakken!

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK