Onze coaches | Ton de Rooij in de spotlight

Coach in de spotlight

Rootonde

Ton de Rooij

Onze coaches

“Ik denk in kansen, nieuwe wegen inslaan en in Doen!”

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Ton de Rooij.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik kom uit een eenvoudig Brabants gezin. Ben gelukkig getrouwd, vader van 3 kinderen en geniet van een gewoon, maar uitdagend leven. Een leven in Liempde, waar ik nog steeds woon, waar ik opgroeide tussen de bouwvakkers en motorrijders. Techniek is mij met de paplepel ingegoten. Net zoals hard werken, ‘doe maar gewoon’ en ‘zekerheid voor later’. Na HTS -bouwkunde en dienstplichtig officier, begon een loopbaan van 28 jaar binnen bouwbedrijven. Ik mocht al heel jong het projectleiderschap op me nemen van grote
bijzondere projecten om zo op mijn 35e de rol van Hoofdproductie te krijgen. Wederzijds vertrouwen, kwaliteit, samenwerking en respect waren daarin belangrijke factoren en die heb ik nooit meer losgelaten.

Het menselijke aspect in alle activiteiten door mijn leven heen heb ik hoog in het vaandel.
Toen ik dit ontdekte is dat nog meer de kern van mijn werk geworden en ben ik in 2013 gestart aan het avontuur van zelfstandige ondernemer.
Met als doel om anderen te ondersteunen met mijn kennis en kunde, met ervaring, feeling en vertrouwen. Dat is prachtig werk waar ik nog jarenlang mee door wil gaan. Een leven lang leren en vitaal genieten is zeker aan mij besteed.”

Opgeven is geen optie: kies, ga ervoor, leef vandaag en heb vertrouwen!

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five for Life is – bijna vanzelfsprekend – mijn MOTOR voor een fantastisch leven:

  • M   ezelf zijn, in vrijuit leven en werken
  • O   p pad, samen ontdekken, actief en vitaal leven
  • T    huis in geluk en plezier samen zijn en genieten
  • O   precht doen wat ertoe doet
  • R   ust en uitdagingen combineren in buitenleven

Ik leef mijn leven door keuzes te maken in wat belangrijk voor mij en voor ons is. Daar hebben we thuis hard voor gewerkt. Bewuste keuzes zorgen ervoor dat spijt hebben weinig nut heeft; ‘achteraf’ is alles eenvoudiger. Opgeven is geen optie: kies, ga ervoor, leef vandaag en heb vertrouwen!”

Parachutesprong

“Die MOTOR is zo duidelijk en direct beschikbaar dat het een vanzelfsprekendheid is geworden. Ik kan snel keuzes maken en vertrouwen op mijn intuītie.

Rust kan ik opzoeken, brengen en bewaren, zowel alleen als met anderen. Die ‘layback-E’ in mijn bedrijfsnaam is door anderen voor mij bedacht maar past me heel erg. Volgens anderen straal ik rust uit. Desalniettemin hou ik van de uitdagingen in het leven. Ik heb in het verleden als eens een parachutesprong gemaakt, houd ik van snelheid (motoren) en loop ik graag voorop. Voorheen in bijzondere projecten en momenteel meer in het helpen van anderen in hun uitdagingen.

Mijn reden van bestaan is: Vanuit authenticiteit in vrijheid leven.
“Ja, dat snap ik helemaal” hoor ik regelmatig als ik dat uitspreek.”

Waarom ben jij Big Five for Life coach geworden?

“Rond 2015 kwam ik voor het eerst de museumvideo van John Strelecky tegen. De video inspireerde en raakte mij enorm. Ik heb dit altijd in mijn achterhoofd gehouden totdat ik in 2019 weer een inspirerende video voorbij zag komen. Dit was een teken: ‘ik moest er iets mee doen!’

Ik gebruikte sommige video’s al in mijn trainingen en wist dat dit geen toeval was.
Ik vind het mooi dat je met deze methodiek gegarandeerd resultaat kunt behalen met je coachees. Een goed opgezette training die prima past als toegankelijk startpunt in mijn praktijk in Veghel.”

Onze coaches

“Mensen die beter in hun vel zitten, presteren beter. Wie beter presteert, levert beter rendement. Bouw dus aan je mensen, dan bouwen zij je bedrijf.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Mijn voorliefde voor samenwerking binnen teams en projecten bracht me al snel tot een specialisatie in leiderschap. Ik begeleid zowel leidinggevers als leidingkrijgers, beide zijn namelijk 2-ledig uitlegbaar. Het gaat over ‘samen’ en over ‘ik’. Over werk en over privé, die onafscheidelijk zijn van elkaar, maar ook uit balans kunnen raken. Uiteindelijk is alles persoonlijk leiderschap.
Vanuit rust, eerlijkheid en vertrouwen begeleid ik hen om verder te komen in hun ontwikkeling en leiderschap.

De mooiste coach-ervaringen liggen in de momenten dat de kwartjes beginnen te vallen. Je kan zien dat de juiste snaar is geraakt. De snaar die er echt toe doet, maar die soms al een tijdje onder spanning stond.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Ik heb veel bewondering voor mensen met bijzondere gaven die ze goed in de praktijk kunnen brengen. Johan Cruijff is daar zeker een mooi voorbeeld van. Niet voor niks dat er in mijn praktijk een spreuk van Johan aan de wand hangt: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Ik denk in kansen, in mogelijkheden en in afslagen. Niet voor niets dat mijn bedrijf de naam Rootonde heeft gekregen. Neem eens een kijkje op mijn website en wees welkom voor een goede kop koffie in mijn praktijk.”

Contact gegevens

Website: Rootonde.nl

E-mail: info@rootonde.nl

LinkedIn: Ton de Rooij LinkedIn

Instagram: Rootonde Instagram

 

Ook interessant:

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK