Onze coaches | Birgitte den Boggende in de spotlight

Coach in de spotlight

Bvijf

Birgitte den Boggende

Coach Big Five for Life

“Vanuit vrijheid verlichten”

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Birgitte den Boggende.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben getrouwd en heb twee zonen (18 en 19 jaar). We wonen in Vianen, vlak onder Utrecht. Ik heb een goed gevoel voor cijfers, ben integer en houd van humor. Mensen om me heen vinden mij rustig, betrouwbaar en prettig in de omgang.”  

Waarom ben jij Big Five for Life coach geworden?

“Na het kort op elkaar krijgen van twee kinderen, gevolgd door een aantal intensieve jaren, ben ik 2009 in een burn-out terecht gekomen, alleen wist ik dat niet en ging ik “gewoon” door. Pas twee jaar later, in 2011 dus, werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Het jarenlang negeren van allerlei signalen heeft ertoe geleid dat ik het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) heb ontwikkeld.

Vanaf dat moment ben ik steeds minder uren gaan werken, maar dat was (nog) niet de oplossing. Toen ik per 1 januari 2016 voor mezelf ging werken, bleek dat al veel verlichting te geven. Nu weet ik dat dat komt omdat ik daarmee al invulling gaf aan één van mijn Big Five: vrijheid.

En hoe ik dan bij Big Five for Life terecht ben gekomen? Dat is grappig, want dat was gewoon per toeval. Hoewel… ik geloof niet zo zeer in toeval. Zo nu en dan ontmoet je mensen en dan weet je ‘dit heeft zo moeten zijn’. Precies zo was het in april 2019 toen ik in contact kwam met Big Five for Life. Het besluit was dan ook snel genomen en in juli 2019 ben ik gestart met Bvijf.”

Coach Big Five for Life

“De bakker om de hoek, een directeur, groot aandeelhouder, een schoonmaker, iedereen kan een inspirator zijn!”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Bvijf is mijn acroniem voor mijn Big Five:

  • B alans (tussen lichaam en geest)
  • V rijheid (werken als zelfstandige en keuzevrijheid; er is altíjd een keuze mogelijk)
  • I ntuïtie (luisteren naar mijn gevoel)
  • J ippieJee! (genieten van alle kleine dingen/stapjes, maar vooral: vier het!)
  • F amilie (en vrienden)

Met mijn Big Five als leidraad zorg ik ervoor dat ik mijn energie geef aan dat wat ík belangrijk vind. Zo kan ik, ondanks mijn CVS, een succesvol leven leiden volgens mijn definitie van succes. En dat wens ik iedereen toe!

Mijn Reden van Bestaan is: Vanuit vrijheid verlichten!” 

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Ik richt mij op ernstig dan wel chronisch vermoeide mensen. Zoals ik al aangaf ben ik zelf chronisch vermoeid en ik weet dus wat voor impact dit op je leven heeft. Maar ik heb ook zelf ondervonden wat focus voor je kan doen. Het ontdekken van je Big Five is daarbij onmisbaar. Het werkt voor mij als een checklist bij het maken van keuzes. Past het binnen mijn Big Five: doen! Past het niet binnen mijn Big Five: “NEE ZEGGEN!”. Hierdoor raak ik niet onnodig energie kwijt aan zaken die ik eigenlijk niet wil en houd ik dus energie over voor zaken waar ik juist energie van krijg. Dat is dus een win-win situatie. Zelf spreek ik van hernieuwde energie en dát is het doel van Bvijf!” 

Wie is jouw grootste inspirator?

“Een grootste inspirator heb ik niet, ik kan door iedereen geïnspireerd worden. En zoals ik al eerder aangaf geloof ik niet in toeval, je ontmoet mensen als de tijd daarvoor rijp is. De kunst is echter wel om ervoor open te staan. Persoonlijk kan ik met iedereen door een deur, maar ik voel het meteen als er een echte klik is. En dan maakt het niet uit wie het is, de bakker om de hoek, een directeur, groot aandeelhouder, een schoonmaker, iedereen kan een inspirator zijn!”

Contactgegevens

Website: https://www.bvijf.nl

Facebook: https://www.facebook.com/Bvijf 

LinkedIn: www.linkedin.com/in/birgitte-den-boggende

E-mail: birgitte@bvijf.nl

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK