Onze coaches | Dennis Dekkers in de spotlight

Coach in de spotlight  

Durf training en coaching

Dennis Dekkers

Vitaliteit coach

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Dennis Dekkers.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben geboren in ‘s – Hertogenbosch. opgegroeid in Vlijmen en sinds 2017 woonachtig in het pittoreske Waspik. Als kind was ik bijna altijd buiten te vinden, meestal om lekker te voetballen op straat en andere sporten en spelletjes te spelen. Op mijn 18e begon ik met het trainen van jeugd voetballers om na mijn amateur-carrière serieus aan de slag te gaan als voetbaltrainer. Naast sporten is reizen altijd een passie van mij geweest. Om deze reden ben ik ook een studie Toerisme gaan doen om vervolgens na mijn studie te gaan werken in de telecomindustrie.

Het werk dat ik doe, wil ik met passie en plezier doen! Na twintig jaar in de telecomsector kwam ik zelf meer en meer tot de conclusie dat ik geen plezier en voldoening meer haalde uit mijn werk.
Hoog tijd om mijn motto te gaan leven:

“Als je doet wat je het leukste vindt, dan hoef je nooit meer te werken!”

Dat is wat ik heb gedaan, na precies twintig jaar in de telecomsector heb ik mijn carrière en al mijn (schijn) zekerheden achter me gelaten en ben mijn eigen avontuur gestart. Niet wetende wat de uitkomst zou zijn, maar met een rotsvast vertrouwen en overtuiging dat het iets moest zijn wat aansluit bij mijn persoonlijke drijfveren en kwaliteiten.”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Tijdens mijn outplacementtraject ontdekte ik dat ik wilde gaan ondernemen en mensen op weg wil helpen op het gebied van vitaliteit, zowel op privé en werkgebied. Hiervoor zocht ik een goede en passende methode welke ik als trainer-coach in kon gaan zetten. Ik kwam toen in aanraking met Big Five for Life. Ik ben naar een inspiratieworkshop geweest en werd direct gegrepen. Het lezen van de boeken van John P. Strelecky wakkerde mijn vuurtje nog meer aan. Toen ik tijdens de Life Safari mijn eigen Big Five for Life ontdekte, wist ik het zeker: deze methode wil ik zelf aan kunnen bieden! Laagdrempelig maar o zo krachtig!

Het is mijn passie om mensen, teams of organisaties te coaching binnen vitaliteit en in hun kracht te zetten. Door uit te gaan van je kernwaarden, talent en motivatie haal je het beste in jezelf naar boven en ben je succesvol, naar je eigen definitie van succes! Daar past de Big Five for Life methode perfect bij.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Hier heb ik best wel een tijdje mee lopen stoeien, uiteindelijk viel het kwartje. Ik werk graag samen met ambitieuze 30ers. Deze mensen zijn vaak (net als ik) na hun opleiding een baan ingerold en voldoen aan de verwachtingen van hun omgeving. Tot ze op een punt komen en zich afvragen of dit is wat ze écht graag willen.

Ik coach deze mensen in het inzichtelijk maken wat voor hen écht belangrijk is en op welke wijze zij hun ideale leven invulling kunnen gaan geven, privé en zakelijk.”

Vitaliteit coach

“Door uit te gaan van je kernwaarden, talent en motivatie haal je het beste in jezelf naar boven en ben je succesvol, naar je eigen definitie van succes!”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

  • ertrouwen (op mezelf en in anderen), verbinden, vitaliteit & vrijheid
  • nderen inspireren het beste uit zichzelf te halen
  • et Passie en Plezier in alles wat ik doe
  • p reis gaan en de wereld ontdekken
  • amen magische momenten beleven met vrienden en familie

“Ik leef mijn Big Five volop! Mijn acroniem ‘VAMOS’ is een bewuste keuze: liefde voor Spanje en de taal, de wens om daar ooit een woning te realiseren en de uitspraak Vamos symboliseert mij als persoon, iemand die met passie en plezier ervoor gaat.

Vanuit mijn eigen onderneming Durf Training, Coaching en Vitaliteitsmanagement train, coach en adviseer ik personen en organisaties op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Als ondernemer kan ik zelf bepalen hoe, wat , waar, wanneer en met wie ik graag wil werken. Hiervoor mag ik de eerste 3 items uit mijn Big Five iedere dag aanspreken.

Door het afgelopen jaar heb ik het reizen op een andere manier moeten invullen en wat blijkt? Ook Nederland heeft zoveel moois te bieden wat ik nog niet had ontdekt, dit bezorgt me nog steeds regelmatig magische momenten met vrienden en familie.”

“Ik heb bewondering voor alle mensen die hun dromen durven na te jagen en doen wat het beste bij hen past, ongeacht wat anderen daarvan vinden.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Vanzelfsprekend zijn dit mensen uit de sport en dan vooral de voetbalsport. Ik kom dan uit bij Johan Cruijff, Willem van Hanegem en Marc Lammers.

Johan Cruijff was onnavolgbaar als voetballer en als trainer, maar bovenal een maatschappelijk betrokken mens die zijn bekendheid heeft gebruikt om de wereld te verbeteren. De Cruijff courts die je in veel nederlandse steden vindt zijn hier een mooi voorbeeld van.

Willem van Hanegem is een inspirator, omdat hij altijd en overal zichzelf is gebleven, ongeacht wat anderen van hem vonden. Met een gezonde dosis humor en zelfspot is hij als geen ander in staat om alles in het juiste perspectief te plaatsen.

Marc Lammers, omdat hij als hockey coach zichzelf steeds heeft ontwikkeld door te leren van zijn eigen “fouten”. Na het mislopen van Olympisch goud is hij zichzelf gaan analyseren en heeft zijn werkwijze aangepast, waarbij hij de switch heeft gemaakt uit te gaan van de sterke punten van zijn sporters in plaats van de minder sterke punten en deze optimaal op elkaar af te stemmen met als gevolg: Olympisch goud.

Daarnaast heb ik sowieso bewondering voor alle mensen die hun dromen durven na te jagen en doen wat het beste bij hen past, ongeacht wat anderen daarvan vinden.”

Contactgegevens

Mobiel: 0620303003

LinkedIn: Dennis Dekkers

E-mail: Dennis@durftrainingencoaching.nl

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK