Onze coaches | Malin Jost in de spotlight

Coach in de spotlight

Deltalp

Malin Jost

 

“Ik ben ervan overtuigd dat mensen die het naar hun zin hebben, tevreden zijn en naar hun eigen waarden leven, bewust of onbewust, meer bijdragen aan een duurzame toekomst – voor zichzelf, hun dierbaren, en de wereld.”

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Malin Jost.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik kom uit Zwitserland en woon inmiddels ongeveer 5 jaar in Nederland. Ik kwam voor mijn studie naar Utrecht en ben gebleven voor de liefde. In het mooie Brabant (Den Bosch) heb ik mijn tweede thuis gevonden, oftewel teruggevonden, want mijn opa kwam ook al uit Brabant. Regelmatig ga ik naar mijn familie in Zwitserland en naar de mooie bergen. Ik verbind mijn twee thuislanden zo goed als ik kan en ik houd vast aan al het moois dat deze twee landen allebei te bieden hebben.”

“Ik werk persoonlijk met mensen, het liefst offline en buiten met aandacht voor goede gastvrijheid.”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five for Life is:

V – De Verbondenheid met de natuur en haar schoonheid ervaren
O – De natuur laten Opbloeien
G – Gezondheid begint bij jezelf
E – Met je zintuigen van Eenvoud genieten
L – Mensen naar het nu – het Leven – brengen

Door korte en lange-afstandswandelingen en fietstochten, ambachtelijk te koken en bakken, yoga te beoefenen en de tijd te nemen voor quality-time met mijn dierbaren, geef ik privé veel invulling aan mijn Big Five for Life. Zo lukt het me altijd om een klein museummoment te creëren.

Werk gerelateerd is het (zeker nu) in deze crisis een uitdaging om het altijd op mijn manier te doen. Er wordt veel gevraagd naar flexibiliteit. Maar ik gebruik de tijd ook om mezelf verder te ontwikkelen. Zo ga ik een opleiding in bosbaden (Shinrin Yoku) volgen. Ook ben ik de eerste ideeën aan het schetsen voor een full-week training die ik wil gaan aanbieden, waarin de deelnemers niet alleen op zoek gaan naar hun persoonlijke Big Five for Life, maar ook aandacht voor beweging, natuur en gezond eten terugkomt – terug naar de basis.”

“Als Big Five for Life coach, yoga docent en “buitenmens” met een groen hart, zet ik mensen in beweging!”

Waarom ben jij Big Five for Life coach geworden?

“Na mijn masteropleiding in Sustainable Bussines and Innovation ben ik stukje bij beetje minder hard gaan lopen in de “ratrace” waar je als young professional als bijna vanzelfsprekend inrolt. Invulling geven aan mijn intrinsieke motivatie voor holistische duurzaamheid is een persoonlijke zoektocht geweest. Ik had me altijd te veel laten leiden door het schoolsysteem en de verwachtingen binnen de maatschappij. Weliswaar volgde ik daardoor een logisch pad dat succes beloofde, maar het was niet het pad dat bij mij paste.

Tijdens de zoektocht op mijn nieuw ingeslagen eigen weg kwam ik het boek “The Big Five for Life” tegen. Het bevestigde me niet alleen in mijn keuze om mijn eigen weg te gaan, maar opende ook mijn ogen om op een andere manier invulling te gaan geven aan duurzaam ondernemen.

Nu doe ik het op mijn manier: Ik werk persoonlijk met mensen, het liefst offline en buiten met aandacht voor goede gastvrijheid. Als Big Five for Life coach, yoga docent en “buitenmens” met een groen hart, zet ik mensen in beweging!”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Met mijn trainingen help ik young professionals te (her-)ontdekken wat goed is voor hén. Voor meer tevredenheid, gezondheid én productiviteit. Ik ben zelf een millennial en zie in mijn eigen omgeving te veel jonge mensen struikelen: perfectionisme, FOMO en alleen drukdrukdruk want anders ben je niemand. Als ze niet al een burn-out hadden, dan hebben ze burn- en bore-out gerelateerde klachten. Overduidelijk waarschuwende signalen van je lichaam. Ze zijn de verbinding kwijtgeraakt en vele zitten in een zincrisis: waarvoor doe ik dit eigenlijk? Wat is de zin van het leven? Is dit het nou? Een quarterlife-crisis.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Soms heb ik het idee dat mijn generatie geen inspirator/idolen heeft. Ik kan tenminste geen grote naam noemen. Hoe dan ook, sinds ik het aandurfde om uit de ratrace te stappen en helder te krijgen wat mijn Big Five for Life is, ging ik onder ogen zien hoe belangrijk het ervaren van de natuur voor mij is. Ik krijg zoveel creatieve energie, vertrouwen en geluksgevoelens als ik buiten ben en de natuur opzoek. Misschien cliché maar de natuur is dan wel mijn inspirator.”

Contact gegevens

Website: https://training.deltalp.nl/

E-mail: malin@deltalp.nl

Instagram: Malin Jost Deltap Instagram

LinkedIn: Malin Jost LinkedIn

 

Ook interessant:

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK