Onze coaches | Inge Wijnen in de spotlight

Coach in de spotlight

Inge Bruist

Inge Wijnen

 

Coach Inge Wijnen

‘Vanuit optimisme en verbinding mezelf en anderen inspireren’.

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Inge Wijnen.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik woon samen met Clemens en onze twee katten in Lichtenvoorde, in de Achterhoek. Ik werk met veel plezier als teamleider op Het Bariet (een school voor voortgezet speciaal onderwijs).
En dit doe ik momenteel nog 4 dagen in de week. Vanaf volgend jaar een dagje minder, zodat ik meer tijd heb voor andere avonturen.”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Gelijk aan het begin van de tweedaagse Life Safari training, was ik geïnspireerd om hier meer mee te gaan doen. Dit gevoel is nooit meer weggegaan en van het één kwam het ander.

Mijn missie is: ‘Vanuit optimisme en verbinding mezelf en anderen inspireren’.

De Big Five for Life methode past helemaal bij mijn optimistische levensstijl.
Natuurlijk relativeer ik niet alles weg, want wat voor de een iets kleins is, kan voor de ander een groot probleem zijn of lijken, dat realiseer ik me goed. Maar toch denk ik altijd in kansen en mogelijkheden.”

“Het mag wel weer wat meer gaan bruisen!”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Ik focus mij op de piepjonge mensen van mijn leeftijd. Namelijk de mensen rond de 50. Vijftig is echt een leeftijd waar je even pas op de plaats moet maken, om terug, maar vooral vooruit moet kijken. Het is tijd om te ontdekken of dit het leven is wat je graag wilt leven. Als je er iets aan wilt veranderen, moet je dit nu doen. Of dit nu groot of klein is.

Ik merkte dit bij mezelf en ook zeker bij andere leeftijdgenoten. Het mag wel weer wat meer gaan bruisen!”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Bruis

  • B ewegen en spelen

Ik loop hard, het liefst met iemand samen of in een groepje. Ondanks dat alleen soms ook fijn is. Ik vind het leuk om over mooie paadjes en door prachtige natuurgebieden te lopen. Daarnaast vind ik allerlei soorten van bewegen en spelen leuk. Van hoepelen, diabolo tot rollerskaten.

  • R elaties

Mijn familie en vrienden zijn heel belangrijk voor me. Hier breng ik graag veel museummomenten mee door.

  • U itdagingen aangaan

Als je jezelf uitdaagt, gebeuren er mooie dingen. Het beste voorbeeld voor mij was het meedoen, samen met leerlingen van onze school, met de Tristan Hoffman Challenge: 21 km ‘hardlopend’ de Stelvio op. Één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen. Nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen, wat een kick!

Ook de opleiding tot numeroloog past in mijn rijtje van mooie uitdagingen.

En natuurlijk dit geweldige Big Five for Life avontuur.
Een zin die op mijn werk goed in het zicht hangt en ik ook regelmatig gebruik is: ‘Het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht’. Zo fijn om al doende te mogen leren!

  • I nspireren en geïnspireerd raken.

Samen met anderen mooie en leuke dingen zien, doen en ervaren, daar houd ik van.

  • S top met denken

hier bedoel ik mee dat ik meer in het hier en nu wil leven. Meer uit mijn hoofd en hart gestuurd. Dit lukt mij steeds vaker!”

‘Het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht’.

Wie is jouw grootste inspirator?

“De zanger Daniël Lohues is een van mijn inspiratoren. Hij maakt zulke prachtige treffende teksten, met veel humor en met veel wijsheid.

Een hele mooie zin van hem vind ik: ‘Angst is mar veur eben, spiet is veur altied’.
Dit is zo waar!
En wat dacht je van ‘je moet aordig doen tegen mensen die niet oardig doen…die benn oardigheid het hardste neudig.’
Ook een hele mooie toch?
Ik zal mezelf steeds meer laten zien als Bruis! Zo heet namelijk mijn kersverse bedrijf, van waaruit ik de Big Five for Life trainingen geef.”

Contactgegevens

www.inge-bruist.nl

info@inge-bruist.nl

 

Tip: Heb je ons gratis e-book met 10 tips om het leven van je dromen te leiden al gelezen?

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK