Onze coaches | Jenny Peters in de spotlight

Coach in de spotlight

MidLife Pitstop

Jenny Peters

Coach midlife

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Jenny Peters.

“Leven volgens de waarden die ik belangrijk vind en niet volgens de waarden of regels van anderen”

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Omdat ik al meer dan 10 jaar werkzaam was binnen de organisatie kreeg ik in 2010 de mogelijkheid een traject te volgen om te helder te krijgen hoe het zat met ‘de fit’ tussen mij en de organisatie. Een pas op de plaats die pitstop werd genoemd.

Resultaat van het traject was dat ik opnieuw naar school wilde. Ik had helder gekregen dat ik heel graag iets nieuws wilde leren.

Bizar, achteraf bekeken, binnen een week had ik me aangemeld voor de studie toegepaste psychologie. Overigens zonder te weten wat ik ermee wilde doen en niet van plan om mijn baan op te zeggen. Ik wilde gewoon iets nieuws leren. En ik vond het geweldig. Er ging een wereld voor mij open.

Door mijn afstudeeronderwerp “bevlogenheid bij werknemers”, heb ik kennis gemaakt met de positieve psychologie, een stroming in de psychologie die mij enorm geïnspireerd heeft. Deze stroming houdt zich bezig met aspecten als persoonlijke groei, het ontwikkelen van sterke kanten en kwaliteiten van mensen.”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Verder op mijn pad ben ik opnieuw geïnspireerd. Dit keer door het boek The Big Five for Life van John Strelecky. Na het lezen van het boek heb ik me aangemeld voor de coachopleiding en sinds 2018 ben ik gecertificeerd Big Five for Life coach en ondersteun ik mensen met life- & loopbaanvragen.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Mijn toenmalige werkgever had me geen groter cadeau kunnen geven dan die pitstop destijds en ik gun het iedereen. Daarom help ik nu 40plussers met een pitstop. Om te onderzoeken of hetgeen dat zij doen of laten nog bijdraagt aan hun levensgeluk. Om zo, indien nodig, bij te sturen.

Mijn focus op de midlife heeft alles te maken met mijn eigen ervaring met die periode. Zeker geen crisis maar absoluut een woelige periode waarin ik heel sterk op zoek was naar zingeving en betekenis. Vragen waarmee mensen worstelen in deze fase zijn: Wie ben ik? en Wat wil ik nog? Het Big Five for Life concept helpt antwoord te vinden op die vragen en het is heel mooi om te zien hoeveel het mensen brengt.”

Coach midlife

“BLOEI staat voor mij gelijk aan persoonlijke ontwikkeling, worden wie je bent”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn persoonlijke Big Five for Life is BLOEI. BLOEI staat voor mij gelijk aan persoonlijke ontwikkeling, worden wie je bent.

  • B and met mijn dierbaren. Investeren in relaties met dierbaren vind ik het belangrijkste en dus steek ik daar tijd en energie in.
  • L eren. Ik word ontzettend blij van nieuwe dingen. Korte cursussen, trainingen of via webinars, het maakt niet uit. Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij met stip op 1.
  • O ordeelvrij leven. Dit is een utopie, dus heb ik er van gemaakt: zo oordeelvrij mogelijk te leven. Oordelen vernauwd ons blik en stop zaken in hokjes terwijl we zelden het volledige verhaal kennen. Dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen.
  • E igenaar zijn van mijn leven. Dit gaat over zelfsturing, regie hebben en leven volgens de waarden die ik belangrijk vind en niet volgens de waarden of regels van anderen.
  • I nspireren. Met video’s, blogs, in mijn coaching en workshops wil ik mensen inspireren. Daarnaast inspireer ik mezelf door het lezen van boeken, volg ik enkele personen die mij inspireren en kijk ik af en toe documentaires over specifieke en interessante thema’s.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Één van de mensen die mij geïnspireerd heeft is John Strelecky, bedenker van het Big Five for Life concept. Ik heb hem in 2019 mogen interviewen en dat was super leuk. Hij vertelde in dat interview dat hij dat jaar 50 was geworden en daarmee midden in mijn doelgroep zat. John gaf mij fantastische tips.”

Contactgegevens

Website: www.midlifepitstop.nl

Linkedin: LinkedIn Jenny Peters

Instagram: https://www.instagram.com/midlifepitstop/

Facebook: https://www.facebook.com/midlifepitstop/

YouTube: Youtube MidLife Pitstop

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK