Onze coaches | Karina de Groot in de spotlight

Coach in de spotlight  

Buffelcoaching

Karina de Groot

Karina de Groot Big Five for Life coach

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Karina de Groot.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Al vanaf de middelbare school ontdekte ik dat je mindset je belangrijkste bezit is. Wellicht dat ik het toen niet op de meest positieve manier benutte, maar achteraf gezien was het wel leerzaam.

Als ik bijvoorbeeld weinig zin had in mijn stage wilde ik me wel eens ziek melden, maar ik wilde dan wel dat het geloofwaardig overkwam. Ik ging netjes naar mijn stageplek en bleef tegen mezelf herhalen: “pff, ik voel me niet lekker.” “Ik ben niet helemaal fit.” Als ik het maar vaak genoeg tegen mezelf bleef zeggen, ging ik me ook echt ziek voelen. Meestal kwam er dan wel iemand van de stagebegeleiding naar me toe om te vragen ik niet beter naar huis kon gaan.

De eerste vijf minuten buiten, moest ik dan weer even terugschakelen om me echt weer fit te gaan voelen, maar net zo snel als je jezelf door  middel van mindset schoolziek kunt maken, zo snel kun het je ook weer genezen!

Ondanks mijn spijbelen ben ik van jongs af aan altijd erg leergierig en ambitieus geweest. Door mijn ambitieuze houding kreeg ik vaak snel “promoties” en werd hierdoor door mijn collega’s als zo’n irritant strebertje gezien. Je kent ze vast wel: zulke types onder je (ex)collega’s. Hierdoor voelde ik me soms wel alleen staan, wat resulteerde in nog meer focus op het werk. Ik ging mijn voldoening halen uit promoties en opslag in plaats van uit erkenning en waardering van collega’s.

Zo een werkhouding kan natuurlijk nooit lang goed gaan en door een opeenstapeling van dingen resulteerde dit in een burn-out.

In die periode heb ik een hoop geleerd. Nu doe ik het compleet anders en mijn motto is dan ook:

“Stop met buffelen, start met leven!”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Tijdens mijn burn-out was ik erg zoekende naar wat ik écht graag wilde. Waar lag nou echt mijn passie en mijn toekomst. In 2017 ging ik naar de carrièrebeurs en daar maakte ik kennis met de Big Five for life methode. Eigenlijk koop ik nooit iets op een beurs, maar plots kwam ik thuis met twee boeken die ik daar had gekocht: “The Big Five for Life” en “The Why café”. Ik was alleen totaal geen lezer en de boeken belandden ongelezen ergens in een kast.

Begin 2018 ben ik voor mezelf begonnen. Als Virtual Assistant ging ik ZZP’ers en kleine bedrijven ondersteunen met praktische zaken om hun bedrijf te laten groeien, echter merkte ik steeds vaker dat ze me gingen bellen voor persoonlijk advies. Mensen helpen zichzelf te ontwikkelen en te laten groeien daar lag altijd al mijn kracht en daar wilde ik graag iets mee doen. Als ik zat te dagdromen, zag ik het voor me dat ik voor een groepje mensen sta iets te vertellen, ze inspireren! “Maar wat ga ik de mensen vertellen?” vroeg ik mezelf regelmatig af.
Tot ik de advertentie voorbij zag komen coaches gezocht bij Big five for Life. Ik herinnerde me ineens de boeken die al drie jaar ergens lagen te verstoffen in mijn kast. Ik wist ze gelukkig snel te vinden, las ze in één ruk uit en was overtuigd: “Dit is wat ik de mensen ga vertellen!””

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Met Buffel Coaching richt mij op de mensen die eigenlijk helemaal geen coach nodig hebben. Mensen die het goed voor elkaar hebben en hard werken. Mensen die het maximale uit het leven willen halen, maar ondanks het harde werken het gevoel hebben dat de kwaliteit van het leven beter kan. En dat kan!

Door focus aan te brengen op je leven zul je eerder je doelen bereiken, meer genieten en dat door juist minder hard te hoeven gaan werken.

Mijn aanpak is nuchter en direct en dus zeker niet zweverig. Je krijgt een spiegel voor en die kan soms best confronterend zijn, maar altijd met als doel je er beter van te maken.

Door mijn achtergrond kan ik ook mensen die een burn-out hebben gehad of er juist eentje graag willen voorkomen goed helpen. Wel een uitdaging om deze laatste groep mensen te bereiken, want ik dacht zelf ook altijd “Pfff zo’n burn-out dat is alleen maar iets dat tussen je oren zit, dat overkomt mijn nooit!”

Stop met buffelen, start met leven. Er is nog zoveel meer moois in het leven! En natuurlijk moet er brood op de plank komen, maar zorg in ieder geval dat je weet waarvoor je het allemaal doet en verlies je doel niet uit het oog. Een succesvol en voldaan leven bestaat niet alleen maar uit werken.”

Karina de Groot Big Five for Life coach

Karina de Groot Big Five for Life coach

Ik dacht altijd:

“Pfff zo’n burn-out dat is alleen maar iets dat tussen je oren zit, dat overkomt mijn nooit!”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five is Forte (wat ‘sterk’ betekent in het Italiaans, red.)

  • F : fascineren en inspireren van mensen d.m.v. de Big Five for Life methode;
  • O : Ontvangen van nieuwe mensen in mijn leven / Open staan voor nieuwe dingen;
  • R : Reizen; ik wil elke werelddeel minimaal 1x hebben bezocht;
  • T :  Tevreden zijn met wat ik heb en vooral met wie ik ben;
  • E : Elke dag bewust genieten.

Met Buffel Coaching ben ik natuurlijk volop bezig met de F van Forte. Maar zeker met de punten T en E had ik iets meer moeite in het begin. Zo’n Big Five ontdekken is super en geeft prachtige inzichten, maar daarna begint het pas echt! Hoe ga je leven volgens je eigen doelen? Hoe maak je ze eigen? En hoe voorkom je dat je weer verzand in oude patronen. Daar had ik in het begin wel wat moeite mee.

Inmiddels heb ik het aardig onder de knie door de vele tips en tricks die deze methode je brengt.”

 

Wie is jouw grootste inspirator?

“Behalve dat Pippi Langkous natuurlijk één van mijn alltime favourites is en blijft is mijn echte inspirator Napoleon Hill. Hij is de schrijver van het boek “Think and grow rich” Napoleon Hill groeide op in armoede en was vast besloten zich een weg omhoog te werken.
In 1908 kwam hij in contact met één van de machtigste mannen van Amerika op dat moment: Adrew Carnegie, de staalbaas. Carnegie gaf Hill een voorstel om zonder betaling zijn een onderzoek te starten naar rijke mensen om hun succesformule te begrijpen. Bijzonder hoe een studie uit begin 1900 nog steeds zo actueel blijkt te zijn.

Succes begint met een enorm verlangen. Wat zijn jouw diepste verlangens?”

Contactgegevens

T: 06 25 19 00 34

E: welkom@buffelcoaching.com

Facebookpagina Buffel Coaching

Instagram Buffel Coaching

Linkedin Karina de Groot 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK