Onze coaches | Maaike van Rooijen in de spotlight

Coach in de Spotlight

Coach-Support Persoonlijke Coaching

Maaike van Rooijen

 

coach coachen leven

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Maaike van Rooijen.

“Iederéén heeft een uniek levensverhaal en elk verhaal is het waard om verteld te worden”

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben als verpleegkundige begonnen. Ik had veel plezier in mijn werk en ben gegroeid tot een leidinggevende functie in het ziekenhuis. Er was veel afwisseling en een bijzondere werkplek. Maar toch na een aantal jaren merkte ik dat ik niet meer gelukkig was. Steeds meer dingen gingen mij tegenstaan op mijn werk. Toch ging ik, net als zovelen, door en wist ik niet goed wat ik moest doen. Je wilt ook niet zomaar een stap uit je veilige omgeving zetten. Toch heb ik dit uiteindelijk gedaan. En dat werd mijn stap tot mijn eigen coachpraktijk. Door mijn ervaring, kennis en passie met elkaar te combineren kan ik het beste van mezelf laten zien en begeleiding en ondersteuning met resultaat bieden!

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Om mijn startende praktijk wat steviger neer te kunnen zetten ben ik de training bij Big Five for Life gaan volgen. Het leven in deze tijd gaat snel. Er wordt veel van ons verwacht en de dagen vliegen aan ons voorbij. Big Five for Life is een hele laagdrempelige en effectieve methode om houvast te bieden in je dagelijkse leven. Door je te richten op de vijf meest belangrijke waarden in je leven heb je echt een focuspunt, waardoor je meer rust krijgt en makkelijker keuzes maakt. Iets waar ik zelf ook behoefte aan had.

Op één van de trainingsdagen was de opdracht om een film over je leven te presenteren aan de andere deelnemers/BFFL coaches in spé. In mijn film hadden we een camping in Frankrijk, waar ik aan een lange tafel met allemaal verschillende mensen heerlijk kon genieten van de gezelligheid en de mooie natuur.

Ik had toen geen idee dat dit zó snel de werkelijkheid zou worden; sinds afgelopen juni zijn wij de trotse eigenaren van een gezellige camping in de prachtige natuur van de Sudeifel. Weliswaar geen Frankrijk, maar een minstens zo’n mooie plek als in mijn film!”

Wat is jouw niche en kun je hier meer over vertellen?

“Ik richt mij vooral op vrouwen met een druk leven, die zichzelf voorbij (en/of vast-) lopen en daardoor stress ervaren.

Waarom ik deze vrouwen graag coach? Ik was er natuurlijk zelf één! Maar het leven is veel te kort om het zo maar aan je voorbij te laten gaan. En…veel te mooi. Er is zoveel om van te genieten, als je het maar wilt en kunt zien.

Vrouwen die bij mij komen ervaren vaak geen ruimte meer om hiervan te genieten. Ze ervaren vooral veel “moeten”. Zij hebben vaak last van een vol hoofd. Ze piekeren en malen. Denken veel na. Wat vinden anderen van mij? Ze helpen graag, staan voor iedereen klaar en zijn streng voor zichzelf. Nee zeggen is vaak heel lastig en keuzes maken moeilijk.

Buiten in de natuur coachen is dan heel fijn. Dat helpt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Weg uit het vastgelopen hoofd, met alle overpeinzingen en gedachten. Als je met wat meer afstand naar jezelf en je gedachten kunt leren kijken en ontdekt waar het écht om gaat, dan ontstaat er meer ruimte. Ruimte om meer te genieten, maar ook ruimte om tegenslagen en stress op te kunnen vangen. Er ontstaat meer veerkracht!”

Wat is jouw Big Five for Life?

  • rijheid, zijn wie je bent
  • nspiratie opdoen en doorgeven
  • ertragen om te voelen
  • egie, bewust in het leven staan
  • rvaren, beleven en genieten!

“Mijn leven nu is doorspekt met de waarden die in mijn Big Five staan. Dat was twee jaar geleden nog heel anders. Vol stress worstelde ik me toen naar mijn werk als leidinggevende in de zorg. Door allerlei omstandigheden voelde het alsof ik vast zat. Het werd mij duidelijk dat er echt iets moest veranderen. En…dat ík degene was die dat moest doen. Nog elke dag ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt!”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Ik ben van jongs af aan al geïnspireerd door mensen en hun levensverhaal. Het gaat mij daarbij niet om de grote verhalen en successen en dus ook niet om de beroemde inspirators en de succesvolle vertellers.
Iederéén heeft een uniek levensverhaal en elk verhaal is het waard om verteld te worden. Zowel in mijn werk als coach, als op de camping is het heerlijk om daar naar te luisteren!”

 

Contactgegevens

Mobiel: 06-53638942

E-mailadres: info@coach-support.nl

Adres: Van Sminiaweg 11b, 8468 MD Haskerdijken

 

Ook interessant:

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK