Onze coaches | Maurice van Lier in de spotlight

Coach in de spotlight

Vijfkracht

Maurice van Lier

business coach organisaties

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Maurice van Lier.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Maurice van Lier en mijn coachbedrijf heet Vijfkracht. Samen met mijn geweldige vrouw en onze twee kanjers van zonen Martijn (21) en Pascal (19) wonen wij in De Lier (gemeente Westland). Ook wel de “Glazen Stad” genoemd. Ik ben de jongste uit een gezin van vijf kinderen. Mijn oudste broer is 11 jaar ouder. In die tijd zei mijn moeder; ga maar doen wat je broer ook doet, dan heb je altijd een baan. Hij werkte in de administratie. Na een administratie opleiding, ben ik vanaf mijn 19e gaan werken. Na tien jaar dienstverband bij een bedrijf ben ik via via in de detachering “gerold”. Tijdelijke opdrachten bij diverse bedrijven, zowel profit als non-profit, als financieel professional. Van teamleider, financial controller tot financieel manager.

Dat was ook de tijd dat ik zag dat medewerkers met vele vragen rondliepen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers die niet altijd op de juiste plek zaten en hierdoor minder gemotiveerd naar het werk kwamen of zelfs in een burn-out terecht kwamen. Doodzonde natuurlijk want hierdoor leef je niet het leven wat je het liefste zou willen doen en bedrijven laten daar kansen liggen.

Terugkijkend naar de tijd dat ik ben gaan leren en werken en de tijd dat ik teams aanstuurde is toch wel de reden geweest om mijn eigen coach bedrijf te starten en mij bezig te houden met het helder krijgen wat je écht gelukkig maakt. dat doen wat je écht wil!”

“Wat je wil veranderen, kan jij alleen veranderen! Ontdek wat jij echt wilt veranderen”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Zo’n 4 jaar geleden kreeg ik het boek The Big Five for Life van een vriend die zie; jij doet toch iets met mensen en ondernemers, dan is dit boek écht iets voor jou.

Na het lezen van dit boek was ik “gegrepen” om de gedachtengoed en dacht; hoe gaaf zou dit zijn als ik dit bij bedrijven voor elkaar kan krijgen. Na een inspiratie workshop speciaal voor coaches en het volgen van een Life Safari waar ik mijn eigen Big Five for Life ontdekte, wist ik het zeker. Dit zou elke werknemer en en ieder bedrijf in Nederland moeten doen en hoe gaaf is het als ik daar aan mag bijdragen en de “reisleider” van mag zijn. Sinds 2018 ben ik Big Five for Life Business Coach.”

business coach organisaties

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Mijn missie is ook gelijk mijn niche, oftewel het werkgeluk verhogen binnen organisaties. Het hebben van een reden van bestaan en Big Five for Life geeft o.a. focus en energie, dit geldt niet alleen voor medewerkers maar ook voor teams en de organisatie zelf. Maar het definiëren wat de reden van bestaan is (waarom ben je het bedrijf gestart) en de daarbij belangrijkste strategische doelstellingen, is een hele kunst. Zeker als je bedrijf al langere tijd bestaat, is de kans groot dat focus houden op de toekomst vervliegt door de waan van de dag. Daar begeleid ik als Big Five for Life trainer-coach de bedrijven mee. Immers een bedrijf met een duidelijke missie en visie, is onderscheidend in de markt en heeft een duidelijke focus op de toekomst. Dit resulteert in meer winst, een hogere productiviteit, en is aantrekkelijk voor medewerkers om er te werken.

“Mijn missie is een Nederland waarin de overgrote meerderheid van de mensen geïnspireerd wakker wordt en dat men de dag met een vervuld gevoel eindigt, door het werk wat ze doen!”

Wat is jouw Big Five for Life?

Mijn reden van bestaan is vanuit bezieling en passie anderen in beweging brengen.

Persoonlijke groei, ook als ondernemer, vind ik heel belangrijk, want als je zelf niet groeit, kun je niet verwachten dat je bedrijf groeit.

Daarom is mijn Big Five For Life:

G – Groeien door mijzelf en anderen in beweging brengen

R – Regie nemen

O – Ontspanning met familie en vrienden

E – Eigen en authentiek leven leiden

I – Inspireren en motiveren van anderen door het geven van workshops en trainingen”

“Het leven is te kort om te focussen op wat ontbreekt maak dus van elke dag een museumdag!”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Ik heb er meerdere inspirators! Naast John Strelecky is dit ook dr. Wayne Dyer. Helaas is Wayne Dayer in 2015 overleden. Deze geboren positivist heeft vele zelfhulpboeken geschreven. Zijn boek ‘Niet morgen maar Nu’ was het eerste boek dat ik las op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij wist in begrijpelijke taal, net als The Big Five for Life, miljoenen mensen te inspireren. Voor mij is dr. Wayne Dyer niet alleen een groot inspirator omwille van de wijze levens- en business lessen, die hij verspreidde. Hij was en is nog steeds voor mij een inspirator met een bijzonder groot empathisch vermogen en liefde voor zijn medemens. In alles wat hij deed handelde hij vanuit respect, oordeelvrij en pure liefde, voor de persoon tegenover zich. Heel waardevol om daar van te mogen leren.”

Contactgegevens

Website: www.vijfkracht.nl

Instagram: https://www.instagram.com/vijfkracht/

LinkedIn: linkedin.com/in/vijfkracht

Facebook: https://www.facebook.com/MauricevanLierVijfKracht/

 

Tip: Heb je ons gratis e-book met 10 tips om het leven van je dromen te leiden al gelezen?

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK