Onze coaches | Myriam Demas in de spotlight

Coach in de spotlight

Mind-In-Motion

Myriam Demas

Beweging coach

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Myriam Demas.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben opgegroeid in Rimburg. Een pittoresk dorpje in de gemeente Landgraaf. Als kind sportte ik veel: hardlopen, fietsen, paardrijden en voetballen. Als ik buiten in beweging was, was ik gelukkig. Het liefst in ‘mijn’ geliefde Zuid-Limburgse Heuvelland.

Twee veel te vroege sterfgevallen in mijn familie (17 en 37 jaar) in mijn tienerjaren hebben een grote invloed gehad in hoe ik in het leven sta. “Carpe diem” (pluk de dag) werd mijn levensmotto.

Na mijn middelbare school ging ik Medische Biologie studeren in Nijmegen. Alles wat met “leven” te maken heeft, vond ik razend interessant en ik wilde graag onderzoek doen naar ziektes om zo mensen een langer en beter leven te geven.

Na mijn studie heb ik 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en mijn steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van tientallen medicijnen en medisch-technologische producten.

Werk wat ik met veel passie en plezier gedaan heb!

Ik kwam echter meer en meer tot de ontdekking dat ik mensen op een directere manier wilde helpen, face-to-face en nog belangrijker bij de “basis”, namelijk het mentale stukje. Als je mentaal gezond bent, rust in je hoofd hebt en een geluk ervaart, ben je lichamelijk ook een stuk gezonder en kun je veel ziektes en symptomen voorkomen. Hoe mooi is dat?

Door mijn burn-out (in 2011) heb ik zelf mogen ervaren hoe belangrijk mentale gezondheid is en hoe je zelf je eigen welzijn kunt beïnvloeden. Datgene wat mij toen het meest geholpen heeft geef ik nu graag door aan anderen. En dat is een mindful leven leiden vanuit je authentieke ik. Oftewel leven in het hier-en-nu vanuit je passie.

In januari 2020 ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Mind-In-Motion. De (levens)lessen die ik geleerd heb, geef ik met passie door aan anderen.”

“Rust in je hoofd en geluk in je leven, dat gun ik iedereen.”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Tijdens mijn zoektocht naar een goede en passende methode die ik als trainer-coach kon inzetten, kwam ik in aanraking met Big Five for Life. Op internet kwam ik het filmpje ‘Museummomenten’ tegen, dat mij aangreep. Ik heb toen meteen het boek “The Big Five for Life” gekocht en in één ruk uitgelezen. Wat een inspiratie en wijze en praktische lessen over (persoonlijk) leiderschap! Het paste precies bij hoe ik in het leven sta. Doen waar je gelukkig van wordt (zowel privé als in je werk), je hart volgen en van daaruit betekenisvol zijn voor anderen.

Toen ik tijdens de Life Safari mijn eigen Big Five for Life ontdekte, wist ik het zeker: deze methode wil ik zelf aanbieden! Praktisch, laagdrempelig en heel krachtig!

Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten. Door uit te gaan van je kernwaarden en passie haal je het beste in jezelf naar boven en ben je succesvol, naar je eigen definitie van succes! Daar past de Big Five for Life methode perfect bij.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Ik help 40-plussers die het gevoel hebben dat ze geleefd worden. Die jarenlang (misschien) eenzelfde baan hebben, voor hun kinderen hebben moeten zorgen, veel stress ervaren en niet duidelijk hebben wat ze met de rest van hun leven willen.

Ik coach ze in het inzichtelijk maken wat voor hen écht belangrijk is en op welke wijze zij hun ideale leven invulling kunnen gaan geven, privé en zakelijk.”

Beweging coach

“STAP UIT JE HOOFD, EN VOLG JE HART!

DAT KLOPT ALTIJD.”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five is LEEF!

L – Leef! Genieten van de natuur en buiten zijn

E – Energie – elke dag mijn lichaam en geest trainen, zodat ik continu groei

E – Ervaar / voel – leef vanuit het hart

F – Familie en vrienden – samen mooie museum momenten maken

! – Inspireer mensen – het verschil maken

“Mijn acroniem ‘LEEF!’ is een bewuste keuze.

Mijn interesse voor alles wat leeft heeft ertoe geleid dat ik “Biologie” ging studeren: de leer van het leven.

Mijn levensmotto is altijd “Carpe diem” geweest oftewel pluk de dag: leef nu. Iets wat ik uitdraag in alles wat ik doe: Mindfulness & Mindful Walk cursussen en de Life Safari’s.

Bij alles wat ik doe staan aandacht voor dit moment, beweging, plezier en betekenisvol zijn centraal. Mijn Big Five for Life is hierbij mijn kompas. Díe dingen doen die mij gelukkig maken, die mij in balans houden. Dit doe ik vanuit mijn hart. “Leef in dit moment” is voor mij de basis.

Helemaal in mijn element ben ik als ik samen met anderen in de natuur ben. Het liefst wandelend of fietsend met aandacht voor elkaar en het moois om ons heen.”

“IK HEB BEWONDERING VOOR ALLE MENSEN DIE HUN PASSIE LEVEN EN DAARDOOR DE WERELD EEN STUKJE MOOIER MAKEN.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Een groot inspirator voor mij is Erik Scherder. Hij is hoogleraar neuropsycholoog die de wetenschap (van de werking van het brein) op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt voor iedereen. Dit doet hij onder andere via TV optredens, theatershows, youtube filmpjes en boeken. Wat mij zeer aanspreekt is dat hij mensen motiveert om in beweging te komen. Aangezien beweging op vele manieren een positieve invloed heeft op allerlei processen in het lichaam. Zo heeft hij al 1,4 miljoen mensen geïnspireerd om via de “Ommetje-app” te wandelen.

Daarnaast heb ik bewondering voor alle mensen die hun passie leven en daardoor de wereld een stukje mooier maken.”

Mind-In-Motion

“Ik wil je inspireren om letterlijk en/of figuurlijk in beweging te komen. Vandaar de naam “Mind-In-Motion”. Inspireren om te voelen wat je nodig hebt, wat je écht wilt. Zodat je rust in je hoofd krijgt en geluk in je leven.

Ik heb me gespecialiseerd in de methoden die mij zoveel gebracht hebben: mindfulness, mindful wandelen, en Big Five For Life coaching. Ik help je om uit je comfortzone te stappen en tot jezelf te komen.

Ongelofelijk dankbaar ben ik om te mogen werken met methoden die dichtbij mij staat. Niet zweverig maar met beide benen op de grond!

Als ik jou kan inspireren om (letterlijk en/of figuurlijk) in beweging te komen en regie te nemen over je eigen leven, dan is mijn missie geslaagd.
Dit alles doe ik vanuit “mijn thuis”: het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland.
Ik heb het geluk gehad om te mogen toetreden tot de kloosterorde van Klooster HX Hoogcruts. Hét klooster van de 21e eeuw.

Een gerenoveerd klooster dat ik gebruik om op een moderne manier te reflecteren en je te laten inspireren. Hier geef ik mijn Mindfulness cursussen en 2-daagse Life Safari workshops. Een ideale locatie om in een groep gelijkgestemden te mogen reflecteren en tot rust te komen.

Voor individuele trajecten ga ik graag naar buiten en banjeren we door de rustgevende en inspirerende omgeving van het Zuid-Limburgse Heuvelland.”

Ben je nieuwsgierig geworden?

Ik geef regelmatig webinars waarin ik 5 belangrijke lessen deel voor rust in je hoofd en geluk in je leven.

Deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via onderstaande link:
https://mind-in-motion.nl/webinar-5-lessen-voor-rust-in-je-hoofd-en-geluk-in-je-leven/

 

Contactgegevens

Mobiel: +31 (6) 51633463

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/myriamdemas/

Facebook: https://www.facebook.com/MindInMotionMyriamDemas

Instagram: https://www.instagram.com/mindinmotion_myriamdemas/

E-mail: myriam@mind-in-motion.nl

Website: www.mind-in-motion.nl
Locatie: Mheer (Maastricht-Heuvelland)

 

Reden Van Bestaan (RVB)

Vol vertrouwen en met veel enthousiasme mezelf en anderen inspireren en in beweging brengen.

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK