Onze coaches | Nicolette van Keulen in de spotlight

Coach in de spotlight

Inspiratiecafé

Nicolette van Keulen

beweging coach

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Nicolette van Keulen.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Als tiener had ik een duidelijk doel: naar de hogere hotelschool gaan. Ik paste mijn vakkenpakket hierop aan en ging ervoor. Met vallen en opstaan lukte het. Dus op mijn zeventiende vertrok ik naar de Hogere Hotelschool in Maastricht. Tijdens mijn studentenjaren heb ik mijn museum goed gevuld: een stage in Zuid Afrika, vele mooie reizen door Namibië, Botswana en China en een zomer lang Spaans studeren in Malaga. Geheel in stijl was ik in Schotland toen ik hoorde dat ik afgestudeerd was en braken wij natuurlijk een fles champagne open.

Maar dit was nog niet het einde van mijn studiecarriere. Na Maastricht verhuisde ik naar Groningen om Human Resource Management te gaan studeren. Drie jaar later mocht ik mijn master diploma in ontvangst nemen met een specialisatie in werkgeluk voor vrouwen.

Voor mijn omgeving was het toen duidelijk: ik moest HR-manager gaan worden in een hotel. Maar ik vond niet dat die functie bij mij paste… dus wat ga je dan wel doen?

Met vele twijfels kwam ik terecht op een werkervaringsplek op de universiteit. Tijdens dit traject ontdekte ik mijn passie voor coaching en niet veel later begon ik studenten met dyslexie te begeleiden langs hobbels die ik zelf ook ervaren had tijdens mijn studietijd.

Naast het coachen heb ik verschillende baantjes gedaan, totdat ik in een baan terecht kwam die mij richting een bore-out dreef. De workshop van Big Five for Life hielp mij te ontdekken wat wel echt bij mij paste. In mijn eigen Why Café genaamd Inspiratiecafé OSO, kon ik mijn passie voor horeca combineren met coachen.”

“IK LEEFDE MIJN BIG FIVE FOR LIFE, MAAR HIER KWAM ABRUPT EEN EINDE AAN TOEN DE TWEEDE LOCKDOWN WERD INGEZET. IK MOEST EERST MEZELF WEER ZIEN, VOORDAT IK DOOR KON GAAN.”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Tijdens mijn afstudeeronderzoek (MSc. HRM, werkgeluk van vrouwen) heb ik dit boek voor het eerst gelezen, maar daarna had ik er tijden weinig mee gedaan. Totdat ik het gevoel had dat ik vastzat in een baan die mij richting een bore-out aan het drijven was, en mijn oog weer op dat boek in mijn kast viel; The Big Five for Life. Op dat moment had ik echt inspiratie nodig. Ik las het boek, schreef mij in voor een workshop en niet veel later was ik zelf ook Big Five for Life coach.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Ik coach hoogopgeleide vrouwen in de twintig en dertig die vastlopen (net als ik destijds) door bore-outs, keuzestress en/of chronische twijfels. Samen gaan wij opzoek naar wat voor hen echt belangrijk is en hoe ze daar vorm aan kunnen geven.”

beweging coach

“NAAST HET COACHEN HEB IK VERSCHILLENDE BAANTJES GEDAAN, TOTDAT IK IN EEN BAAN TERECHT KWAM DIE MIJ RICHTING EEN BORE-OUT DREEF..”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“Mijn Big Five for Life is ‘SAWUBONA’, een welkomstgroet wat “ik zie je” betekent in het Zulu. Dit verklapt ook meteen mijn Reden van Bestaan: “open luisteren om mezelf en anderen het gevoel te geven dat je er toe doet”.

De afgelopen drie jaren leefde ik mijn Big Five for Life, maar hier kwam een einde aan toen de tweede lockdown werd ingezet. Ik had een coachpraktijk én een lunchroom. Maar mede door de corona-crisis stond mijn hele wereld op z’n kop en moest ik alles opnieuw analyseren. Ik moest eerst mezelf weer zien, voordat ik door kon gaan.

SAWUBONA was het antwoord: Ik wil niet meer alleen werken, maar SAmen. Daarbij mag ik Winstgevend ondernemen. Ik houd van Uitpluizen, ontdekken en ontwikkelen (dit doe ik tijdens coachgesprekken, maar ook heb ik het Big Five for Life Bordspel ontworpen). Mijn leven mag BOmvol geluksmomentjes zitten en hierbij focus ik ook op het krijgen/hebben van een gezin (NA).

Mijn Big Five for Life:

SA – samen
W – winstgevend ondernemen
U – uitpluizen en ontdekken
BO – bomvol geluksmomentjes
NA – Nicolette’s Aver (gezin)”

 “IK HEB BEWONDERING VOOR ALLE MENSEN DIE HUN PASSIE LEVEN EN DAARDOOR DE WERELD EEN STUKJE MOOIER MAKEN.”

Wat is het Big Five for Life Bordspel?

Mensen zijn vaak vast in hun routines. Door inspiratie in een spelvorm te zetten doorbreek je die vast geroeste gedachtengang. Bij het Big Five for Life bordspel gooi je met een dobbelsteen en kom je langs vragen die jou stimuleren om je intuïtie te gebruiken en te ontdekken wat jij wilt doen, zien en beleven. Speel een keer mee!

Op 10 september is de link weer beschikbaar om het spel digitaal te spelen. Onthoud de kortingscode: #BFFLSPEL21 en speel het spel nu voor €10 i.p.v. €25. Wil de link ontvangen? Vul dan hier je gegevens in: inspiratiecafe.online/bordspel

Wie is jouw grootste inspirator?

“Ik heb verschillende mensen in mijn omgeving die mij inspireren, elk op hun eigen manier. Ook vind ik veel inspiratie in boeken zoals The Why Cafe, Life Safari, Ubuntu en meer.”

Inspiratiecafé contactgegevens

Whatsapp: +31 629264301

Instagram: https://www.instagram.com/inspiratiecafe

Website: www.Inspiratiecafe.online 

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK