Onze coaches | Tanja van Langen in de spotlight

Coach in de spotlight

JustBU Coaching & Therapie

Tanja van Langen

Leven coach

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Tanja van Langen.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben geboren op vrijdag de 13de, op 13 mei 1966 om precies te zijn. Ik ben het derde kind en oudste dochter uit een gezin van vier en geboren in het ziekenhuis van Alkmaar, maar getogen in Heerhugowaard. Hoewel het niet meer het dorp vanuit mijn jeugd is en veel meer op een stad gaat lijken woon ik er nog altijd met veel plezier. Samen met mijn man en dochter woon ik in het buurtgemeenschap ‘t Kruis te Heerhugowaard.

De wereld was voor mij altijd overweldigend. Ik reageerde intens op alles wat zich in mijn jonge leven afspeelde. Jaren later, in mijn inmiddels volwassen leven, kwam ik in contact met de term HSP (High Sensitive Person), ik had er nog nooit van gehoord. Ik dook in de literatuur en voor het eerst in mijn leven was er herkenning, ik herkende mijzelf overduidelijk in deze karaktereigenschap.

Het leven ten volle leven, daadwerkelijk ‘ja’ zeggen tegen het leven, vanuit mijn persoonlijke kern leven, dat is waar ik blij van word! Dat betekent niet dat ik mijzelf aan een elastieken koord van grote hoogte naar beneden laat vallen, al kan het soms wel zo voelen.

Voor mij betekent het mijzelf zijn, mijn innerlijke beweging volgen, trouw blijven aan die innerlijke beweging en ook de ander(en) respecteren in hun beweging(en). Genieten van mijn weg en daar hoort ook het stretchen bij. Uit mijn comfort zone gaan en nieuwe vaardigheden leren. Dit is niet altijd makkelijk, maar achteraf vaak wel heel mooi.”

“Wanneer je in contact bent met jezelf, met je eigen levenskompas, dan weet je welke weg de jouwe is.”

Waarom ben je Big Five for Life coach geworden?

“Wie ben ik?” is een existentiële levensvraag en de Big Five for Life is een prachtige coachingmethodiek die goed aansluit bij deze zingevingsvraag. Op zoek gaan naar wat echt belangrijk is voor jou en het ontdekken van jouw vijf belangrijkste levensdoelen. Het klinkt misschien gek, maar het mooie aan deze methodiek vind ik de eenvoud. Ken je de uitdrukking: “de kracht van zacht”? ik vind het altijd een prachtige uitdrukking! Nou, die uitdrukking is hier echt op zijn plaats. Geen hogere wiskunde, maar een methodiek die je helpt om daadwerkelijk naar je hart te gaan.”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Niet altijd heb ik volmondig ‘ja’ kunnen zeggen tegen het leven. Ik heb een lange tijd op overlevingsstand gestaan. Hield mijzelf klein, bleef liever op de achtergrond en stak mijn hoofd zeker niet boven het maaiveld uit. Ik was er goed in geworden mijzelf aan te passen. Totdat ik niet meer wist wie ik werkelijk was. Dat werd een belangrijk keerpunt in mijn leven.

In mijn praktijk ondersteun ik mensen die dreigen vast te lopen, al vastgelopen zijn of te maken hebben gehad met trauma, zoals seksueel misbruik. Ik help ze weer in contact te komen met zichzelf, met hun eigen levenskompas. Niets is zo krachtig en niets geeft meer voldoening dan je eigen weg te gaan! Wanneer je in contact bent met jezelf, met je eigen levenskompas, dan weet je welke weg de jouwe is.”

“Live life to the fullest!”

Wat is jouw Big Five for Life?

“LEVEN

L  Leven ten volle LEVEN

E  Er ZIJN voor gezin, familie, vrienden

V  Vanuit mijn KERN leven

E  Een bijdrage leveren aan de wereld, van BETEKENIS zijn

N  Natuur en ME-TIME, voelen – richting bepalen”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Nou die heb ik niet echt, in ieder geval niet op de wijze die hier bedoeld wordt. De mens ansich is mijn grootste inspiratiebron. In het contact met mensen heb ik het meest geleerd, van al die mensen die, op welke wijze dan ook, mijn levenspad hebben gekruist. Daarnaast ben ik in de loop van mijn leven meer en meer mijn eigen inspirator geworden. Juist door ten volle ‘ja’ te zeggen tegen het leven, juist door meer en meer mijzelf te zijn. Ik geniet ervan betekenis aan mijn leven te geven en de dingen te doen die ik graag wil doen. Daar sta ik iedere morgen voor op, dat is wat me blij maakt. Leven!”

Contactgegevens

Website: https://www.just-bu.nl

Telefoonnummer: 0628062272

E-mailadres: info@just-bu.nl

 

Tip: Heb je ons gratis e-book met 10 tips om het leven van je dromen te leiden al gelezen?

 

Ook interessant:

Te bang om nieuwe dingen te doen? 3 tips & redenen om het wel te doen

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK