Onze coaches | Raymond Jansen in de spotlight

Coach in de spotlight

Navigeren naar Kracht

Raymond Jansen

coach gelukkig

“Geld is nodig om te kunnen leven, maar het geldgeregelde leven dat ik hiervoor had, heb ik nu ingeruild voor een zinvol leven; Ik ben gelukkiger dan toen”

In de serie ‘coach in de spotlight’ gaan wij in gesprek met onze Big Five for Life coaches. Samen dragen zij bij aan meer (werk)geluk, focus, plezier en minder stress. Elk met een uniek verhaal waarom zij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen en organisaties in hun kracht te zetten.

Vandaag gaan wij in gesprek met Raymond Jansen.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Raymond Jansen en ik ben geboren en getogen in Emmen. Tot ongeveer mijn dertigste heb ik daar gewoond en gewerkt. Toen ik werd gevraagd om een vestiging te komen leiden in het prachtige Oosterwolde, ben ik verhuisd naar Friesland, waar ik nog steeds woon en werk. Tegenwoordig al lang niet meer bij die financiële instelling van destijds, maar inmiddels al bijna 5 jaar in mijn eigen coachingspraktijk.

Ik heb bijna 25 jaar voor financiële instellingen gewerkt en in 2013/2014 nam ik namens mijn toenmalige werkgever deel aan de Clipper Round the World-zeilrace. Op de Zuidelijke Oceaan tijdens een windstille en sterrenrijke nacht, zat ik aan dek met de rest van de bemanning te filosoferen over ons leven. Daar bedacht ik me, dat ik eigenlijk iets heel anders wilde met mijn leven, maar ik wist nog niet goed wat.”

Waarom ben jij Big Five for Life coach geworden?

“Eind 2015 trok ik de stoute schoenen aan en gooide het roer volledig om; ik nam ontslag. In de maanden die daarop volgden solliciteerde ik op nieuwe banen, maar ik kwam er al snel achter, dat ik eigenlijk steeds weer voor het – vertrouwde – zelfde koos. En juist dat wilde ik niet. Begin 2016 kwam ik in contact met Sijbe, eigenaar Big Five for Life International en raakte ik onder de indruk van Big Five for Life. Ik kreeg het boek ‘The Big Five for Life’ mee naar huis.
Thuisgekomen verdween het boek op het nachtkastje. Pas na enkele weken begon ik te lezen en die nacht werd ik zo gegrepen door het verhaal, dat ik het boek niet weg kon leggen. Pas tegen het ochtendgloren en al over de helft van het boek, viel ik in slaap. De dag erna heb ik het boek uitgelezen.
Ik was onder de indruk: waarom kan dit niet bij alle bedrijven – zoals beschreven in het boek – zo? Waarom kunnen directeuren en eigenaren niet allemaal van dit soort leiders zijn?”

Wat is jouw Big Five en hoe leef jij hierna?

“Ik nam weer contact op met Sijbe en volgde mijn persoonlijke Life Safari.
Hieruit kwam mijn persoonlijke missie: ‘Vanuit passie en integriteit, ontdekken, verbinden en inspireren’.
En mijn Big Five: ‘C-O-A-C-H’:

  • C ompleet willen zijn
  • O ntdekken en ontmoeten
  • A vontuurlijk reizen
  • C adeaus voor mijn familie
  • H ealthy willen blijven

Ik was al die voorliggende jaren in mijn carrière altijd al wel bezig geweest om mijn collega’s en medewerkers te helpen om de betere versie van zichzelf te worden. Sijbe stelde voor om mij aan te sluiten bij hun coachingscollectief. En zo geschiedde.”

“Mensen die ik geholpen heb, zijn zo dankbaar voor de inzichten en daar put ik eindeloos energie en inspiratie uit”

Wat is jouw niche en kun je hier wat meer over vertellen?

“Door mijn achtergrond in het bedrijfsleven wil ik mij vooral richten op ondernemers en ondernemingen die vastgeroest zitten in vaste patronen en die een verschil willen maken door anders te denken en te ondernemen. Daarnaast help ik ook werknemers die hiermee te maken hebben en zoekende zijn naar verandering in hun leven en baan.

Geld is nodig om te kunnen leven, maar het geldgeregelde leven dat ik hiervoor had, heb ik nu ingeruild voor een zinvol leven; ik ik gelukkiger dan toen. Mensen die ik geholpen heb, zijn zo dankbaar voor de inzichten en daar put ik eindeloos energie en inspiratie uit.”

Wie is jouw grootste inspirator?

“Mijn eigen grootste voorbeeld is Mahatma Gandhi; hij leidde zijn mensen naar onafhankelijkheid, zonder bloedvergieten, door te inspireren in beweging te komen en verandering af te dwingen. Juist door soms iets niet te doen in plaats van geweld te gebruiken tegen een streng regime.
Helaas werkt dat vaak wel tegen je; Gandhi zelf werd vermoord.
Ook in deze tijden zie je dat; andersdenkenden die zich durven uitspreken worden of doodgezwegen, de mond gesnoerd of geboycot. Terwijl er juist ruimte moet zijn om je uit te spreken. Nu ligt de centrale opinie alleen bij een kleine minderheid, waarvan lijkt dat ze – gezien de feiten – het niet helemaal bij het rechte eind hebben. Dus door en met tegengeluid uitzoeken wat de werkelijkheid is, lijkt mij opportuun”

Contactgegevens

Website: https://www.navigerennaarkracht.nl

E-mail: raymond@navigerennaarkracht.nl

LinkedIn: LinkedIn Raymond Jansen

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK