Op deze leeftijd heeft men het helemaal gehad met werken

Misschien ga je al jaren met tegenzin naar je werk of ben je juist de eeuwige workaholic die denkt er nooit genoeg van te krijgen. Welke van de twee het ook mag zijn, er is wel degelijk een leeftijd waarop we het volledig gehad hebben met werken blijkt uit onderzoek. En dat gevoel treft ons vroeger dan verwacht.Uit onderzoek uitgevoerd door het human resources-bedrijf Robert Half UK blijkt dat we op de leeftijd van 35 jaar met tegenzin naar ons werk gaan.

Dat komt omdat op die leeftijd het gevoel komt opdagen dat we nog niets bereikt hebben van de doelen die we voor ogen hadden. Voor wie wel al succes heeft geboekt op de werkvloer, is de stress dan weer zo ondragelijk dat werken geen enkele vorm van voldoening meer geeft.Robert Half UK ondervroeg voor het onderzoek 2.000 werkende Britten.Wie de leeftijd van 35 jaar al gepasseerd was, bleek twee keer zo ongelukkig te zijn als iemand bij wie het 35ste levensjaar nog in het verschiet ligt. Vrouwen van deze leeftijd gaven aan vooral belang te hechten aan het starten van een familie of willen liever tijd doorbrengen met de kinderen in plaats van te presteren op de werkvloer. Een kwart van de werkenden in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar gaf aan regelmatig stress te hebben op de werkvloer. Bij 35-plussers lag dit aantal hoger, met een derde van de ondervraagden.

BOOST-JE-CARRIÈRE-GESPREK

Echter is de grootste oorzaak van het ontbreken aan werkgeluk, het niet hebben van een baan die voldoening geeft. Niet weten waar men écht gelukkig van wordt, is iets wat meer en meer voor komt. Herken je bovenstaande gevoelens en wil je wél met plezier naar je werk? Vraag een boost-je-carriere-gesprek aan! Gebruik de actiecode : JXSJQA9G en betaal slechts 14,95 ipv 97 euro

Bron: HLN

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK
X
X
X