Stiekem heeft iedereen voornemens

voornemens tips doelen

Goede voornemens… Ja het is alweer de start van een nieuw jaar. Voor sommigen de motivatie om vanaf nu het roer om te gooien. Anderen worden eerder misselijk bij het horen van het woord voornemens, want wil je echt iets behalen? Wacht dan niet tot het nieuwe jaar.

Voornemens. Oftewel, volgens de encyclopedie; ‘iets gaan doen’, ‘plan hebben’ en ‘bedacht idee’.
Ik heb ze zelf niet dit jaar. Ik ben stil gaan staan met wat ik mag loslaten van afgelopen jaar en laat alles op mij afkomen. Vaak veranderen je doelen of nemen ze een compleet andere vorm aan over de tijd. Toch is het belangrijk om niet als een zoutzak de rest van 2022 door te komen en wel bezig te zijn met je doelen. Realistisch doelen stellen, hoe klein dan ook, helpen je vooruit te komen en te focussen op wat mogelijk is.

Één ding waar we het wel unaniem over eens kunnen zijn is dat iedereen doelen heeft. Groot, klein, veel, weinig, realistisch of idealistisch. Voel je de motivatie om jouw kansen om jouw doelen te behalen met beide handen aan te grijpen? Of zit je met je handen in je haar? Beide geen probleem. Want wij hebben 5 tips die voor beide groepen uitstekend werken!

1) Kleine stapjes!

Volgens mij kan iemand dat niet vaak genoeg zeggen. Maar de kans is immens groot dat je jouw voornemens niet of nauwelijks behaald, omdat je veel te veel druk op jezelf legt door de lat extreem hoog te leggen. Je kan niet ineens 10 kilo afvallen. Vanaf dag één nooit meer suiker aanraken is onmogelijk en een studie of cursus haal je niet in één keer. Het gaat om de kleine stapjes. Afvallen? Begin met een leuke vorm van bewegen te zoeken. Salsa dansen? Yoga? Gekozen? Mooi! Nu inschrijven voor de proefles. En check, al twee to do’s afgestreept!

2) Maak doelen specifiek

In 2022 ga ik meer lezen. Vanaf 1 januari ga ik mijn partner meer waarderen. In het nieuwe jaar kies ik voor mijn eigen geluk.

Oké, ja en nu? Deze doelen kan je niet behalen. Want wanneer zijn ze voltooid?
Maak concrete en heldere doelen. Dus niet ‘meer lezen’, maar vanaf 2022 ga ik elke avond voor het slapen een hoofdstuk lezen. Vanaf 1 januari geef ik mijn partner elke dag een complimentje en ik kies voor mijn eigen geluk door elke week een yoga les in te plannen.

Veel makkelijker te behalen hè? 😉

3) Visualiseer je doelen en hang ze ergens op waar je ze vaak ziet

Deze tip klinkt je wellicht bekend in de oren. Iets met post it’s hangen op de koelkast of een brief op de wc. Maar als je liever niet hebt dat je bezoek erachter komt dat jij jouw partner vaker complimentjes moet gaan geven en dat je nu écht wat wil gaan doen aan die vetrolletjes heb ik nog een andere tip.

Je kan ook iets van moodboard te maken en dat als achtergrond van je telefoon of laptop gebruiken. Of schrijf alles op een briefje en gebruik dit als boekenlegger. Wat voor jou werkt!

4) Mens erger je niet

Ja, ik bedoel dat bordspel. De één geniet van dit spelletje en bij de ander wordt het bloed onder de nagels vandaan gehaald. Niet getreurd, we gaan geen spelletje spelen. Maar belangrijk: je kan niet altijd een zes gooien. Soms heb je geluk, soms pech. Je kan niet kiezen voor het één of het ander. Zo werkt de dobbelsteen niet. Accepteer dat het soms even niet gaat en je geen zes gooit. Neem wat ontspanning en ga knallen op het moment dat je wel een zes gooit!

5) Belonen

Och, wat kunnen wij soms streng zijn voor onszelf. Heb je weleens geluisterd naar je eigen gedachten? We kunnen onszelf namelijk enorm naar beneden werken. Zowel bewust als onbewust.
Om er voor te zorgen dat je niet gedemotiveerd op de bank gaat liggen en in 2023 weer precies dezelfde doelen stelt, is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf.
Je partner vaak gecomplimenteerd met zijn kookkunsten deze week? Geef jezelf ook een complimentje!
1 kilo afgevallen? Yes, vanavond een lekker toetje op de bank en morgen weer aan de slag.

 

Toch weleens moeite met het behalen van je doelen? Heb je behoefte aan de juiste inzichten in jezelf en direct toepasbare tips om af te rekenen met bedreigingen zoals geldtekort, tijdtekort of de mening van anderen?
Start dan gelijk met de online training de Experience!

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK