Superoma Mary (91) maakt bungeesprong van brug

De 91-jarige Australische Mary Manssen is als oudste vrouw ooit met een elastiek om haar benen van de Kawaraubrug in Nieuw-Zeeland gesprongen.

Mijn man liet mij dit soort dingen nooit doen, zegt ze tegen Ottago Daily TimesSinds zijn overlijden heb ik van alles gedaan en ben ik een beetje stout geweest.

Mary bungee

OUDSTE OOIT
Manssen is de oudste vrouw die ooit een bungeejump maakte van de hoge brug: Ik informeerde bij het bedrijf dat de bungeejumps organiseert naar de oudste persoon die dat ooit had gedaan. Ze reageerden niet, dus ik dacht: bekijk het, ik ga het gewoon doen. Mary is nog geen 1 meter 50 lang en kerngezond: Je had het gebrul van de mensen moeten horen, toen ik op het platform stond. Ik was vastbesloten het te gaan doen en ik heb het gedaan, zegt ze enthousiast.

SKYDIVEN
En dat is niet het enige: zeven jaar geleden maakte ze ook al een bungeejump op 84-jarige leeftijd, evenals een helikoptervlucht. Skydiven moest ze helaas aan zich voorbij laten gaan, omdat een reisgenoot ziek werd toen ze dat wilde gaan doen. Haar kinderen heeft ze overigens nog niet op de hoogte gebracht van haar vrije val: Ik ga vanavond mijn zoon en dochter bellen om het te vertellen. 

RECORD VERBREKEN
De oudste man die ooit van de brug sprong, was 94. Het bedrijf dat de sprong regelde, heeft aangegeven dat Mary over drie jaar terug mag komen om het record van de man te verbreken: Mary’s jump was één van de meest inspirerende die we hebben gezien. Het is behoorlijk speciaal als zo’n oude vrouw wil springen, zegt Mike Voyce van AJ Hackett Bungy. Ze was geweldig.

Bron: Metro

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK