Vijf inspirerende films op Netflix

1. The terminal

Deze film gaat over Viktor Navorsk. Hij reist af naar New York, maar eenmaal daar aangekomen blijkt hij bij bureaucratische problemen betrokken te zijn. Hierdoor kan hij niet meer naar zijn geboorteland terugkeren, maar hij mag de Verenigde Staten ook niet meer in. Hij zal dus op het vliegveld, the terminal, moeten blijven. Hoewel hij gebrekkig Engels spreekt, maakt hij al snel vrienden, krijgt hij een baan en wordt hij verliefd. Deze film leert je om van een nood een deugd te maken.

2. Forrest Gump

In dit rijtje mag de film Forrest Gump niet ontbreken. Deze film gaat over Forrest Gump, een simpele jongen met een laag IQ. Dit weerhoudt hem er alleen niet van een grote rol te spelen in verschillende belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis, zoals het vechten in Vietnam en ontmoetingen met Elvis Presley en John F. Kennedy. En dan is er ook nog Jenny, die hij bij iedere gebeurtenis weer tegenkomt en die altijd achter hem staat. Een inspirerende film die laat zien dat je je nergens door moet laten tegenhouden en dat je meer kunt dan je denkt. Forrest Gump hoef je niet alleen te kijken op Netflix, hij is ook op Videoland (Volgens Couchpop)

3. Bad moms

Deze film gaat over drie moeders die erg hun best doen om hun leven op orde en onder controle te krijgen. Dit lukt hen alleen steeds net niet. Op een gegeven moment besluiten ze dat de maat vol is. Ze gaan helemaal los en proberen niet meer de perfecte moeder te zijn. Dit levert ze meer op dan toen ze perfect probeerden te zijn. Een hilarische film, zeker een van de beste komediefilms van de laatste tijd, die ook laat zien dat je de teugels mag laten vieren.

4. Ram Dass, Going home

Een documentaire die gaat over Ram Dass, een spirituele leraar, succesvolle onderzoeker en auteur. Het einde van zijn leven nadert en in de documentaire vertelt hij over onderwerpen als liefde, het leven en de dood. In de documentaire gaat het onder andere over de dwarslaesie die hij kreeg en de dankbaarheid die hij van daaruit heeft gekregen voor zijn leven. Erg inspirerend om iemand zo over deze onderwerpen te horen praten.

5. Good Will Hunting

Als laatste een heel inspirerende film, die je laat zien dat je veel kunt, als je je angsten overwint en in jezelf gelooft. Will Hunting werkt als conciërge op een school. Hier komt een docent erachter dat hij een wiskundig genie is. In de film gaat het over zijn belemmerende problemen die hij door middel van therapie probeert op te lossen. Zijn grootste probleem is dat hij niet in zichzelf gelooft. In de therapie leert hij, met horten en stoten, dit wel te doen.

 

Bron: Spirit24

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK