Loopbaantraject: welke richting wil ik nou op?

Het vinden van de baan die perfect bij je past, is een uitdaging waar veel mensen mee te maken krijgen. Twijfels, opnieuw proberen, gefrustreerd naar het werk, noem maar op. Anita Wiersma kwam ook op zo’n punt. Zij volgde het loopbaantraject bij Sijbe Bonsma.

Anita volgde bij Sijbe Bonsma het loopbaantraject van Big Five for Life. Ze kijkt positief terug op de coachingsgesprekken en de training tijdens haar loopbaancoaching.

“Op een gegeven moment kwam ik op een punt van welke richting wil ik nu op? Wat past nu echt bij mij? Waar ligt mijn kracht? Na een geheel vrijblijvend gesprek besloot ik om deel te nemen aan de Big Five for Life tweedaagse training ‘Life Safari’. Er werd mij 100% gegarandeerd dat ik er zeker weten achter zou komen wat ik nu echt wil. Ik kon het haast niet geloven, maar het is inderdaad gelukt!”

Waar word ik nu echt gelukkig van?

“We begonnen met de tweedaagse training in een kleine groep. Na het invullen van de opdrachten en het maken van de oefeningen begint er al een rode draad te ontstaan. Het was soms best emotioneel en confronterend, maar vooral verhelderend en mooi om nieuwe inzichten te krijgen wanneer je je hart laat spreken. Aan het einde van de tweede dag had ik mijn Big Five for Life geformuleerd. Het zijn mijn allerbelangrijkste doelen in mijn leven. Waar wil ik tijd en energie in steken? Je hebt inzichtelijk waar je je op wilt focussen en wat nu echt belangrijk is in je leven. Op deze manier kan je betere keuzes maken: waar word ik nu echt gelukkig van?”

Coachingsgesprekken

“Ik heb zowel de training als de coachingsgesprekken als zeer prettig ervaren. Ik heb nieuwe inzichten verkregen en focus op de dingen die echt belangrijk voor mij zijn en waar ik gelukkig van word. De coachingsgesprekken met Sijbe Bonsma na de tweedaagse training hadden voor mij een grote toegevoegde waarde omdat je nog wat dieper op je eigen samengestelde Big Five for Life in gaat.  Door de persoonlijke gesprekken, de praktische oefeningen en het assessment werd gauw duidelijk welke kant ik op mocht gaan.”

Positieve flow

“Op een gegeven moment kom je in een positieve flow, omdat je alles aandacht geeft wat je echt graag wilt en dan gaan de dingen elkaar versterken en komen er hele mooie dingen op je pad die je anders had gemist. Ik heb tijdens het loopbaantraject ook een aantal netwerkgesprekken gevoerd. Deze persoonlijk gesprekken waren erg leuk om te doen, heel leerzaam en brachten ook weer nieuwe ideeën zodat ik steeds weer een stap verder kwam.”

Energie

“Uiteindelijk is dit geresulteerd in het starten van een eigen kinderatelier. Alles valt hier mooi in samen. Mijn persoonlijke Big Five for Life is helder evenals de doelen voor het atelier. Het geeft superveel energie om te mogen doen wat echt bij je past! Daar kan ik enorm van genieten en word ik heel blij van. Dat gun je iedereen!”

loopbaantraject

Anita Wiersma

 

Wil jij net als Anita succesvol een loopbaantraject doorlopen? Maak hier vrijblijvend een afspraak met een van onze professionals op het gebied van jouw loopbaan.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK