Wat kun je nog doen tijdens de Avondklok?

Wat kun je nog doen tijdens de Avondklok?

 

Wat kun je nog doen tijdens de avondklok?

 

Het was even schrikken voor velen van ons: ineens werd de Avondklok een nieuw ‘ding’ en moesten we op tijd thuis zijn. Persoonlijk was dit voor mij moeilijk: ik zit de hele dag thuis, op de wandelingen met m’n hond na. Voor de rest kom ik niet buiten. Mijn vriend doet vanwege corona de boodschappen en natuurlijk mogen we niet sporten.

Eén keer per week kom ik echt de deur uit. Dat is vaak op zaterdag. Ik stap dan op m’n trouwe stalen ros en fiets naar mijn ouders, aan de andere kant van de stad. Het is een dag waar ik echt naar uit kijk, helemaal in deze tijd. Vaak ben ik er rond lunchtijd en ‘s avonds ga ik pas tegen twaalven naar huis. We praten de hele week bij, spelen spelletjes, drinken koffie en thee en zijn gewoon weer fijn samen.

Maar afgelopen zaterdag was het anders.

Ik zat een beetje op hete kolen, ik moest namelijk wel op tijd thuis zijn. Want eerlijk: ik heb nog nooit een boete gehad (afkloppen! 😉 ) en dat wilde ik graag zo houden. Maar aan de andere kant: “ze” namen me wel mijn speciale avond met mijn ouders af. Ik “mag” niet langer bij mijn ouders zijn. Wie weet hoe lang mijn ouders nog bij me zijn? En ja, dan vervloek ik dan die verrekte Avondklok.

Maar goed. Je kunt lang blijven hangen in het vervloeken van dingen, maar wie heb je daarmee? Precies, jezelf. Daarom buig ik ook mijn eigen gedrag graag om naar een positievere mindset. 🙂

Wat kun je nog doen tijdens de Avondklok?

1. Spelletjes

Ik ben dol op Monopoly, Kolonisten van Catan en kaartspelletjes. Kortom: ik heb via verschillende webshops leuke spellen besteld om thuis te gaan doen met mijn vriend. Het is heerlijk, omdat je vooral eens andere gespreksstof hebt. Het gevaar is dat het vaak over het werk gaat, omdat je verder weinig meemaakt. Lekker spelletjes spelen is dus goed voor je ontspanning, je kan lekker competitief zijn en de avond is zo gevuld!

2. Een boek lezen

Heb jij – net als vele medemensen, waaronder ik – een gezellig stapeltje boeken verzameld, maar doe je er weinig mee? Zonde! Blaas het stof van de kaft en duik lekker in het boek. Je ogen de rust geven, door een keer niét naar een beeldscherm te starten, is super fijn. Bovendien slaap je lekkerder, omdat je je hersenen verplicht om even ergens anders aan te denken.

3. Thuis-bioscoop inlassen

Misschien ben ik mega van de ‘ouwe stempel’, maar wanneer een film op televisie is, voelt dat vaak magischer dan wanneer je via de streamingdiensten tot in het oneindige toegang hebt tot duizenden films. Maar ieder heeft zo zijn eigen voorkeur 🙂 De avondklok kun je dus omzeilen door je eigen thuis-bioscoop te bouwen. Maak er een gezellige avond van: haal lekkere snackjes en drankjes in huis, kies (samen) een fijne film, ga lekker zitten en maak het vooral voor jezelf comfy. En – the best part of all – je kunt gewoon plaspauze’s inlassen. Fantastisch!

4. Quizzen

Ik kom uit een grote familie. Aan de kant van mijn moeder heb ik namelijk 16 ooms en tantes en ruim 20 neefjes en nichtjes in de leeftijd van 29 tot 6 jaar. Eens per jaar hebben we familieweekend en dan praten we elkaar in vogelvlucht bij. Vanzelfsprekend zit dit er voorlopig niet in en hebben we elkaar al een hele tijd niet gezien. Een van mijn ooms bedacht daarom om online te quizzen. Stel je dus voor dat je met bijna 40 man een online video-bel-quiz doet. De hilariteit en chaos spatte van mijn beeldscherm af. En toen alles vastliep en er een stilte viel, kwam spontaan mijn hond in beeld om iedereen eens goed digitaal te begroeten. En ja, lieve mensen, dat zijn museummomentjes.

5. Plannen maken voor na de avondklok en lockdown

Geloof me. Ook al voelt het nog kilometers bij ons vandaan: er is ergens licht aan het eind van deze corona tunnel. Maak daarom plannen. Vul een snoeppot vol met museummomenten die nog in het verschiet liggen: concerten bezoeken, weekendjes weg, vakanties, lekker uiteten gaan, naar een pretpark of dierentuin en lekker shoppen.

Denk ook vooral aan de personen die je weer wilt bezoeken: je (groot)ouders, vriend(inn)en, familie, buren, kennissen, collega’s. Maak plannen en heb alvast voorpret, want er komt een tijd dat we de avondklok gedag zeggen, elkaar weer mogen knuffelen en handen schudden.

 

Heb jij ook tijd over tijdens de lockdown? Gebruik die dan nuttig en volg onze 5-weken online cursus Experience. Je ontdekt in 5 weken de vijf belangrijkste dingen en je wordt geïnspireerd om het leven te leiden zoals jij dat wilt. 

Ook interessant: Inspirerende boeken in moeilijke tijden.

 

Volg je ons al op Facebook en Instagram

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK