Werkgever leert te weinig van burnout werknemer

Twee derde van de mensen die een burnout hebben gehad, klaagt dat de werkgever geen of te weinig maatregelen op de werkvloer treft om herhaling te voorkomen. Individueel krijgen ze weliswaar een coach toegewezen of een cursus mindfulness om beter met stress om te gaan, maar aan verbetering van werkomstandigheden binnen de organisatie om burnouts te voorkomen wordt te weinig gedaan.

 

Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van het Zilveren Kruis. Van de 533 respondenten van 18 jaar en ouder die in de afgelopen vijf jaar een burnout hebben gehad en op de werkvloer terugkeerden, zegt een derde dat de werkgever van de burnout heeft geleerd.

burnout big five for life

Gebrek aan zelfreflectie

Volgens Arnold Bakker, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit, ‘verandert er in veel gevallen weinig als mensen eenmaal teruggekeerd zijn. ‘Het ontbreekt sommige leidinggevenden nog te veel aan zelfreflectie wanneer iemand uitvalt. Moeten wij onze manier van werken aanpassen? Die vraag stellen werkgevers maar zelden. De burnout wordt vaak onterecht gezien als incident.’ Ook wordt er te weinig geluisterd naar de medewerkers.

 

Burnout tegengaan

Het is van groot belang voor zowel medewerkers en leidinggevenden om op één lijn te zitten binnen een team. Door niet je manier van werken aan te passen, maar gelijk te stemmen aan je werknemers, zorg je voor een lager verloop. Met de Big Five for Life teambuilding workshop wordt je één team binnen 2 dagen. Je krijgt ook nog ééns 100% garantie dat jullie als team je ‘Big Five’ vinden.

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK