coach-photo

"Als je dromen opgeeft, waar kan ik je dan voor wakker maken?"

Lifecoach Daniel Denneboom

Als vader, echtgenoot en sociaal ondernemer, sta ik graag klaar voor anderen. Ik heb tijdens mijn safari moeten leren eerst voor mezelf te zorgen, zodat ik goed voor anderen kan zorgen.

Mijn missie in het leven is: anderen, voornamelijk jongeren, te helpen hun dromen te ontdekken en deze te realiseren.

Toen ik 3 jaar oud was en mijn ouders uit elkaar gingen, heb ik tegen mijn moeder gezegd: “nu papa er niet meer is ben ik de man in huis.”

Dat klinkt schattig uit de mond van zo’n klein ventje, maar heeft een grote impact gehad op mijn leven. Onbewust heb ik een verantwoordelijkheid op mij genomen, die een kind niet hoeft te dragen. Ik ben ernaar gaan streven, iets of iemand te worden, die ik niet was.

Ik heb een prima jeugd gehad en altijd veel plezier beleeft aan school, voetbal en vrienden. Toch denk ik, wanneer ik terugkijk, dat ik minder stress en druk had hoeven ervaren dan ik gedaan heb. Op school voelde ik me vaak niet lekker…buikpijn, misselijk en soms ook hoofdpijn. Wanneer ik dan ziek naar huis mocht ging het vaak snel weer beter. Nadat dit een aantal keer was voorgevallen moest ik bij de rector komen. Hij stelde mij allerlei vragen waar ik geen antwoord op had. Wat ik me nog kan herinneren is dat hij zei, je buik is vaak een graadmeter van hoe het met je gaat. Als je veel spanning ervaart, reageert je buik daarop. Ik kon dat totaal niet plaatsen en dacht: “wat probeer je me aan te praten?”

Tijdens de wedstrijd Nederland – Brazilie in 1994 kreeg ik voor het eerst een hyperventilatie-aanval. Destijds had ik geen idee wat dat was, maar het voelde alsof ik doodging. Hierna volgde een lange periode van dokters- en ziekenhuisbezoeken waarin er allerlei onderzoeken werden gedaan. Ondanks dat alle tests uitwezen dat ik fit en gezond was, voelde het vaak niet zo.

Ik ben jarenlang gokverslaafd geweest en dit terwijl ik als kind niet kon begrijpen dat ik mensen in de snackbar muntjes in een fruitautomaat zag gooien. Het ging van kwaad tot erger. Waar ik in het begin mijn leefgeld verspeelde, leidde mijn verslaving er uiteindelijk toe dat ik mijn huis moest verkopen en met een behoorlijke schuld achterbleef.

De financiële druk kreeg de overhand in mijn leven en zorgde voor hevige angst en paniekaanvallen. Zo erg dat ik soms de deur niet uit durfde of geen auto meer kon rijden.

De conclusie bleek dat ik mezelf veel druk op legde door altijd maar te streven naar iets dat ik niet had of niet was. Omdat ik niet wist wat ik wilde worden (naast voetballer, wat in mijn ogen onmogelijk was) was ik altijd maar opzoek. Hopend iets te vinden waar ik mijn tanden in kon zetten en hierin succesvol te worden. Ik keek soms enigszins jaloers naar mensen om mij heen die een duidelijke droom of toekomstplan hadden.

Dit gevoel heb ik gehad tot het moment dat ik op 40-jarige leeftijd besloot om jongerencoach te worden. Alles viel op zijn plaats en ik had voor het eerst het gevoel echt mezelf te kunnen zijn in mijn werk. Ik ontdekte wat mijn unieke kwaliteit is waarmee ik van waarde kan zijn voor anderen. Het boek ‘The Big Five For Life’ noemt dit het ontdekken van je reden van bestaan. Dat gevoel van vrijheid gun ik iedereen en ik geloof dat met een beetje hulp, deze zoektocht voor niemand zo lang hoeft te duren als het voor mij geduurd heeft.

Het is mijn missie om jongeren te helpen hun dromen te ontdekken, positief naar de toekomst te kijken en hun dromen en doelen te realiseren.

Mijn Big Five for Life is:

F          Financieel onafhankelijk zijn

I           Instrumenten en Spaans leren

R          Reizen met mijn gezin

M        Met anderen genieten van wat ik heb

A         Anderen helpen hun dromen te realiseren

Contactgegevens

Telefoonnummer:010 - 26 13 300

Mobiel:06 - 1949 7314

E-mailadres:daniel@jongerenlokaal.nl

Hartelijke groet, Daniel

Contactformulier