coach-photo

"Als het leven je laat struikelen maak er dan een salto van"

Lifecoach Johanniek Knibbeler

Johanniek Knibbeler

Medewerkers in het bedrijfsleven en bij non profit organisaties krijgen steeds vaker te maken met veranderingen en reorganisaties. De ene reorganisatie is nog niet voltooid of de volgende is alweer aangekondigd.

Als medewerker kan je al die veranderingen niet tegenhouden. De ontwikkelingen gaan steeds sneller, de veranderingen volgen elkaar dus steeds sneller op. Deze ‘verbetering’ is nodig om mee te gaan in de ontwikkelingen in de markt of om de concurrentiepositie te verbeteren (stilstand is achteruitgang).

In mijn eigen branche (financiële dienstverlening) zeggen we wel eens spottend tegen elkaar: in welke reorganisatie werk jij ?

Als grapje bedoelt maar veel medewerkers ervaren het helemaal niet als zo grappig. Het geeft veel onzekerheid, met in sommige gevallen, ook nog verlies van hun baan. De laatste 8 jaar zijn er maar liefst 100.000 banen verdwenen in de financiële dienstverlening in Nederland.

Het is niet de vraag of je door een reorganisatie wordt geraakt maar wanneer.

Deze stroom van veranderingen en het verdwijnen van arbeidsplaatsen zal helaas voorlopig niet stoppen want de voorspellingen voor de komende jaren zijn niet veel positiever.

Banen zullen veranderen en veel zullen zelfs verdwijnen door de komst van robots en robotisering. Niet in alle landen in dezelfde mate, maar het gaat volgend de laatste voorspellingen wel om 66 miljoen banen wereldwijd.

Al deze veranderingen geeft veel medewerkers een zeer onrustig gevoel en bij (mogelijk) verlies van hun baan vele extra vragen. Wat nu ? Wat kan ik nog ? Wat wil ik ? Wil ik dit wel ? Hoe ga ik weer een inkomen opbouwen ? Logische vragen waar ik je bij kan helpen.

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met het unieke Big Five for Life concept en dat maakte bij mij iets los. Door de Big Five for Life ontdekte ik een oude maar verborgen passie. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt om de dingen te doen die ze doen en wat hun intrinsieke motivatie is. In mijn huidige werk kom ik met dat laatste aspect wat minder in aanraking.

Ik voelde meer en meer een drive om daar toch invulling aan te geven. Dit doe ik door mijn  coachingspraktijk Vijfvooruit op te zetten, waarmee ik medewerkers die wat anders willen of geraakt worden door  een reorganisatie nieuw perspectief kan bieden.

Ik weet uit eigen ervaring dat een reorganisatie of baanverlies niet het einde hoeft te betekenen. In tegendeel zelfs; het biedt vele kansen voor een nieuwe richting en soms zelfs een richting waar je je zelfs veel beter gaat voelen of waar je passie kan (her)vinden.

Ik ga er voor zorgen dat je een plan B(eter) gaat ontwikkelen. Dit geeft je enorme rust en hierdoor krijg je vertrouwen en ben je minder bezig met de volgende reorganisatie. Je hebt tenslotte je plan B klaarliggen die je kan gaan inzetten of waar je wellicht zelfs meteen mee kan starten.

Een belangrijke eerste stap is de Life Safari workshop waar je in twee dagen de 5 levensdoelen helder krijgt die jij wilt doen en ervaren om jouw leven een succes te maken.

Hiermee krijg je weer focus op wat echt belangrijk is in je leven en je werk. En wat natuurlijk nog belangrijker is, ook de stappen die je daarbij verder helpen: Doen, Zien en Ervaren.

Een van mijn eigen passies is sport. Dat is dan ook het acroniem voor mijn eigen Big Five for Life.

S: Sport doen en beleven
P: Praktijk voor coaching opzetten
O: Organiseren en verbinden
R: Reizen met mijn gezin binnen en buiten Europa
T: Terschelling: genieten en ontspannen op dit prachtige eiland

Voor meer informatie neem contact met mij op. Ik sta je graag persoonlijk te woord.

Meer informatie kan je ook vinden op mijn website.

Vijfvooruit

Contactgegevens

Mobiel:06-24617434

E-mailadres:info@vijfvooruit.nl

Adres:Lobbendijk 35

Volg me via:

Hartelijke groet, Johanniek

Contactformulier
X
X
X