Afterpay Stefan van den Berg

Stefan van den Berg oprichter Afterpay

Ik heb ruim 14 jaar na Stefan van den Bergmijn studie gewerkt bij een aantal Nederlandse financiële dienstverleners. Door een buitengewoon droevige en intensieve privé periode waarin mijn vrouw en ik kort achter elkaar 2 zonen verloren, kreeg ik inzichten die in mij een vuur ontbranden dat niet meer was te stoppen.

Het hield mij bezig, wilde ik mijn hele leven een prima regulier goed inkomen als bankmedewerker, of een eigen bedrijf opbouwen met alle risico’s als zelfstandig ondernemer van dien.

Al tijdens mijn jeugd vond ik het leuk om de grenzen van het onbekende op te zoeken en daar van te leren.

 

“Het was tijd om mijn hart te volgen om te gaan doen wat ik altijd al had willen doen”

Ik denk dat het een ontwikkeling is die je als mens doormaakt. Vanaf je dertigste ga je patronen herkennen en leer je ook jezelf beter kennen en weet je beter wat je wilt. Het feit dat je beter leert luisteren naar je innerlijke stem en daar ook naar durft te handelen, los van wat andere mensen daar van vinden, is een kracht die tijd kost.

Ik ondervind dat werken met mensen een oprechte passie is geworden. Ik ben in staat mensen rond een doel of doelstelling te inspireren. Ik merk dat ik dan in mijn kracht sta. Ook door veel te lezen, maar ook de nodige “kilometers” te maken zakelijk en de gebeurtenissen die ik heb meegemaakt in mijn privé leven durf ik nu als “mid” 40-er te zeggen dat deze combinatie van bewuste en onbewuste gebeurtenissen mij heeft gebracht waar ik nu sta.

“Mijn missie is om op een ondernemende en creatieve maar ook integere wijze samen met een groep mensen te bouwen aan onze business”

Ondernemen is niet iets dat je ‘even’ doet. Het is een continue proces van keuzes maken, fouten herstellen en vasthouden aan je ‘rode draad’  daar waar je heen wilt. Ik heb ervaren dat het leiden van een eigen bedrijf een kunst is. Een eigen bedrijf is er altijd. Ook tijdens ‘vrije dagen’ of vakantie is je bedrijf in al haar facetten aanwezig. Je bent eind verantwoordelijk. Dat heeft niets te maken met niet kunnen delegeren of ‘loslaten’, maar met verantwoordelijkheidsgevoel en passie. Mijn bedrijf is onderdeel van mijn eigen ik.

En natuurlijk heeft dat impact op je privé leven. Ik heb veel minder tijd gehad voor mijn familie en vrienden. Dat is de prijs. Maar het heeft mij ook veel opgeleverd. Persoonlijke ontwikkeling, levenswijsheid, zelfvertrouwen, weerbaarheid, zelfreflectie, energie, rust en een goede band met mijn dierbaren.

Ik geef geluk een hand met de mensen die dichtbij mij staan, waarmee ik dingen kan delen, een lach en een traan en uiteindelijk achter in de tuin met mijn vrouw een glas wijn drinken, uitkijkend over onze vijver (wetende dat ik die ook weer eens moet schoonmaken 🙂 )

Laat je ook inspireren net als Stefan door de boeken van Big Five for Life.

 

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK