Nick Vujicic

VanzelfsprekendNick vujicic

Als je gezond geboren bent, denk je er meestal niet bij na. Je staat ‘s ochtends op, gaat douchen, eet een broodje en op naar je werk. Maar als je bent geboren zonder armen én benen, dan ziet je leven er anders uit. Dit ondervond Nick Vujicic aan den lijve.

Deze Australier is een ware inspirator en reist de hele wereld rond om zijn verhaal te vertellen en mensen te inspireren. Hij leert mensen hoe je het leven (opnieuw) kunt waarderen en hoe je met tegenslagen om kunt gaan.

 

Life Without Limbs

Toch was Nick niet altijd de zelfverzekerde, gelukkige jongeman die hij nu is. Vroeger werd Nick gepest door andere kinderen. Hij wist hier niet mee om te gaan en isoleerde zichzelf steeds meer van de buitenwereld.

Als tiener besloot hij dat het zo niet verder kon. Hij wilde een eind aan zijn leven maken. Dus gooide hij zichzelf van het aanrecht naar beneden. “Ik hoopte dat ik mijn nek zou breken”, zegt hij. Maar er gebeurde niets.

“Het probleem was”, zegt hij nu, “dat ik meende dat de omstandigheden moestennick en familie veranderen. Dan zou ik pas gelukkig kunnen worden. Ik liet me leiden door de omstandigheden. In mijn geval waren die omstandighede, zonder armen en benen, niet altijd prettig.”

Positieve kanten

Nick’s moeder, die de strijd van haar zoon zag, adviseerde hem om niet te kijken naar zijn beperkingen, maar juist naar de goede dingen.Daardoor kwam er steeds meer vrede in zijn hart en heeft hij geleerd, door vallen en opstaan, om niet te veel te letten op de omstandigheden, maar hoe je ermee omgaat.
Nick: “Ik ben nu een tevreden en gelukkig mens. Dan doen alle andere dingen er niet meer toe.”

Wij hebben Nick Vujicic mogen interviewen, en hem gevraagd over zijn Big Five. Een erg bijzondere ervaring. Net als Nick willen wij mensen blijven inspireren. Wil jij graag meer informatie over de Big Five, over hoe wij mensen inspireren of zelf geinspireerd worden? Je kunt bij ons altijd vrijblijvend een gesprek aangaan.

Ik meld me aan voor een vrijblijvend gesprek

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK