NL Leert door regeling

Het maximum aantal trajecten is inmiddels bereikt

Wij voorspellen dat er in 2021 wederom een nieuwe NL Leert door regeling zal komen. Wil jij een update ontvangen zodra er meer bekend is hierover? Laat dan hier je email adres achter!

De NL Leert door regeling

Minister Koolmees heeft aangegeven dat er financiële ondersteuning komt om je met behulp van ontwikkeladvies of scholing aan te passen aan de nieuwe economische situatie. (bron: Kamerstuk 35420 nr. G) De invulling hiervan is inmiddels duidelijk, er zijn twee regelingen namelijk:

NL leert door met inzet van ontwikkeladvies
NL leert door met inzet van (online) scholing.

(bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door)

In het kort

NL leert door is voor iedereen tot de pensioensgerechtigde leeftijd die een connectie heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit zijn werknemers, werkzoekenden, zzp’ers, flexwerkers maar ook ondernemers.

loopbaanadvies traject bij één van onze loopbaancoaches ter waarde van € 995,-

Met ons! Je kunt bij ons een ontwikkeladvies aanvragen en wij registreren dit traject bij de overheid en vragen hier dan na afronding subsidie voor aan. Big Five for Life probeert jou hierin zoveel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor hoef je je niet druk te maken over administratie of kosten, je hebt namelijk wel wat anders aan je hoofd!

De NL Leert door regeling kan vanaf 1 december 2020 weer worden aangevraagd. Vraag hem nu alvast via Big Five for Life aan en verhoog de kans dat ook jij gebruik kunt maken van deze regeling!

Als aanvang van het traject vul je online een Arbeidsmarktscan in. Deze scan geeft je inzicht in jouw competenties, drijfveren en leervermogen. Ook krijg je een beter beeld van de kansrijke opties op de arbeidsmarkt en of je een match hebt met deze functies. Tijdens het eerste gesprek van je ontwikkeladvies bespreek je de resultaten van deze scan met je coach.

Wat is de NL Leert door Regeling?

Corona heeft een grote impact op de Nederlandse arbeidsmarkt. Om de werkgelegenheid zo goed mogelijk op peil te houden komt de overheid in december met een nieuw NL Leert Door crisispakkket. In dit pakket worden 50.000 adviestrajecten beschikbaar gesteld om iedereen van 18 jaar tot pensioensgerechtigde leeftijd de mogelijkheid te bieden om bij- of omscholing te volgen en om persoonlijke loopbaanbegeleiding aan te bieden. Dit is er niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers, zzp’ers en flexwerkers. Bijna gegarandeerd dat jij ook tot deze groep behoort!

Wat is het doel van NL Leert Door

Het doel achter NL Leert Door is om mensen te ondersteunen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Mensen die als gevolg van de crisis hun baan verloren hebben of dreigen te verliezen kunnen met deze regeling geholpen worden. Het steunpakket biedt deze mensen de mogelijkheid om de eerste stap te zetten in een (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het wordt mogelijk om kosteloos loopbaanbegeleiding aan te vragen bij loopbaanadviseurs en om gratis ontwikkeladvies te krijgen.

Loopbaanbegeleiding

Voordat je goed kunt kiezen welke training of scholing jij wilt volgen is het belangrijk om eerst na te denken over hoe jij jouw toekomst voor je ziet. Waar liggen jouw mogelijkheden? Wat zijn je sterke kanten? Wat vind je leuk? En natuurlijk: waar is er veel werkgelegenheid?

Om je hiermee te helpen kan je nu kosteloos ontwikkeladvies aanvragen bij één van onze gekwalificeerde loopbaancoaches. Samen ga je kijken welke volgende stappen er nodig zijn om te ontdekken welke baan voor jou geschikt is.

de purpose van jouw business

NL Leert door samengevat

Er komt wel wat kijken bij het uitvoeren van deze regeling. Daarom helpt Big Five for Life je er graag bij!  Jij hebt immers momenteel genoeg aan je hoofd!

Meer dan 9 miljoen mensen komen in aanmerking

€ 50M subsidie beschikbaar

Opnieuw beschikbaar
vanaf 1 december 2020

Meer dan 100.000 kansen op nieuw werk

Meer dan 20.000 ontwikkel-adviezen mogelijk

Meer dan 50.000 scholingstrajecten mogelijk

Meer dan 1.000 bezoekers
per week

Meer dan 25 aanvragen per dag

Als eerste een update?

Wil je een update ontvangen zodra er meer informatie is over de NL Leert Door Regeling 2021? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

Het belang van loopbaancoaching

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. We moeten met z’n allen langer werken, de bevolking vergrijst, zekerheden vervagen (een baan voor het leven bestaat niet meer, de gevolgen van de Corona crisis voelen we allemaal) en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Dit dwingt organisaties actie te ondernemen als het gaat om de ontwikkeling en de inzetbaarheid van de medewerkers. In hoeverre kunnen medewerkers bepaalde werkzaamheden straks nog uitvoeren?

Om tot een loopbaan- of ontwikkeladvies te komen wordt gestart met een loopbaantraject tussen een loopbaanadviseur en een medewerker. In dit traject onderscheiden we de volgende stappen:

  • de huidige situatie en het toekomstperspectief
  • de ambities en talenten van de medewerker
  • de competenties (vaardigheden) en kwaliteiten van je medewerker inzichtelijk gemaakt
  • het Persoonlijk Ontwikkel Plan richting de nieuwe toekomst
  • en wordt gekeken welke toekomstige loopbaanmogelijkheden hij of zij heeft binnen de organisatie of op de arbeidsmarkt.


Het loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert mensen om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer ook weer bij het vitaal houden van medewerkers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van je bedrijf.

Je kunt een van onze gecertificeerde adviseurs zelf kiezen. 

X
X
X