Leven na Overleven

Leven na overleven

Als je de diagnose kanker krijgt, staat je leven totaal op zijn kop. Je moet overleven. Je schip is in een grote storm terecht gekomen. Je recht je rug en pakt het roer en loodst jezelf door de heftigste storm van je leven heen. Je bent sterk en je kan meer dan je denkt. Je staat boven op de barricades en kan alles aan. Ook als de storm aantrekt en je alles uit de kast moet halen om boven water te blijven, blijf je sterk. Zo sterk dat je zelf niet eens wist dat je zo sterk kon zijn.

 

En dan in een keer kom je in rustiger vaarwater. De storm gaat liggen, de regen stopt en het zicht wordt helder. Je bekijkt de schade aan je schip. Het is duidelijk of je het gaat redden of dat je leven nog jaren spannende tijden zal hebben met onderzoeken en uitslagen. Misschien fysieke problemen als gevolg van operaties of chemo. Onderweg ben je misschien je baan verloren en zit je in een uitkeringssituatie en daardoor heb je financiële uitdagingen op je pad. Je relatie staat onder druk of is voorbij.

TOT DE BODEM VAN JE GEVOEL GAAN, EN VAN DAAR OPWERKEN NAAR NIEUWE LEVENSDOELEN

Fiona

Je kijkt nog eens naar je kompas. Je redder in de storm. Het kompas heeft je door de storm heen geloodst. Je wist wat je wilde en het kompas was je houvast. En nu? Wat wil je nog gaan doen? Wat wil je nog zien en ervaren in je leven? Je weet het niet meer. Je kompas draait alle kanten op. Wat is er belangrijk voor je?

Depressie dreigt en je verlangt terug naar je sterke zelf in de storm. Waarom weet je nu niet meer wat je wilt? Zijn er te veel mogelijkheden en ideeën? Je gaat er maar niet mee aan de slag of zijn er te veel obstakels? Of weet je helemaal niet wat je wilt met de rest van je leven en kom je maar niet uit de sleur van elke dag?

Het verwerken van je ziekte gebeurt vaak buiten het ziekenhuis. Alles is veranderd en jij dus ook. Hoe krijg je weer grip op je leven? Wat wil jij doen, zien en ervaren in je leven? Je weet vaak wel wat je niet wilt, maar ook helder krijgen wat je wel wilt gaan doen door te luisteren naar je hart is een wens.

Dat is exact wat we doen bij de  2 daagse workshop leven na overleven. Samen met lotgenoten ga je aan de slag om te ontdekken wat jij in je leven nog wilt doen zien en ervaren.

Onder leiding van een Cancer Care Coach ontdek jij wat voor jou het meest waardevol is in het leven: jouw Big Five for Life™.

Tijdens de workshop gaan we met behulp van energieke, krachtige en interactieve oefeningen aan de slag om het onbewuste naar boven te brengen.

De oefeningen zijn laagdrempelig en inspirerend. Ze hebben een geweldige onderliggende boodschap. Inspirerende video’s, storytelling en gesprekken met andere deelnemers helpen je daarbij.

Deze methode is zo krachtig dat wij 100% garantie geven dat het je gaat lukken. Ben je nu al een poosje op zoek naar meer focus in je leven? Dan is dit de workshop voor jou. Geen enkel risico. Het gaat lukken, eerder laten wij je niet los!

Laat je verrassen door de ware ontdekkingsreis die je uiteindelijk terug brengt bij jezelf. De absolute ik die jij wilt zijn.

Ben je (ex) kankerpatiënt of mantelzorger en wil je deelnemen aan één van deze workshops en jezelf daardoor weer focus geven in je leven, vul dan onderstaand formulier in en meld je aan.

Misschien val je niet zelf in de doelgroep maar ken je mensen die hier mee geholpen zouden zijn, geef dan de link van deze pagina even aan hun door.

 

Meld je nu aan

 

Frank Speets

Hiernaast zie je het filmpje van Frank Speets. Frank is een inspirator en gemotiveerde vrijwilliger bij de Alpe d’HuZes. Vorig jaar juni sprak Frank op de bezinning avond van Alpe d’HuZes 5000 mensen toe, over het boek dat hem zo had geïnspireerd: The Big Five for Life. Hij vertelde over hoe je dagelijks gave dingen in je persoonlijke museum kan zetten en motiveerde mensen te doen wat zij het liefste doen: “Als je het gaafste doet, ben je de allerrijkste persoon op aarde.”

Frank was zelf ziek. Ondanks de behandelingen die hij onderging, is Frank 3 maanden na dit interview op 23-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

 

 

Voor Frank de berg op.

Wij hebben Frank zijn inspiratie van de Alpe d’HuZes 2018, meegenomen naar de Alpe d’HuZes van 2019. We zijn met 7 teamleden  van Big Five for Life  de berg op gegaan.

Daarnaast hebben we een speciale uitgave van het boek ‘De Big Five for Life’ gemaakt. Deze heeft de titel gekregen ‘Het boek dat Frank inspireerde’. We hebben inmiddels meer dan 30.000 euro opgehaald voor KWF kankerbestrijding. En daar zijn we heel erg trots op.

 

 

Cancer Care Coaches bij Big Five for Life

Baukje Bonsma

Baukje is trainer, Cancer Care Coach en expert in Leven na Overleven. Tussen 2006 en 2011 zijn er bij haar 3 verschillende soorten kanker geconstateerd die in geen enkele relatie tot elkaar stonden. ’Pure pech’, zeiden de artsen in het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Zij weet als geen ander wat het betekent om elke keer weer opnieuw het leven op te pakken. Dit met alle emoties, angsten, beperkingen en ups en downs.

Na te zijn geïnspireerd door de Big Five for Life methode is een van haar belangrijkste doelen, en prominent in haar persoonlijke Big Five for Life aanwezig, het helpen van lotgenoten en hun naasten om hun levenskompas weer helder te krijgen.

Sandrine Kwast

Sandrine is verpleegkundige, Cancer Care Coach en ervaringsdeskundige. Toen haar vader ziek werd, heeft ze hem op jonge leeftijd verzorgd en de taak als mantelzorger op zich genomen. Wanneer haar vader overlijdt, komt ze dan ook in een zware periode terecht. Ze blijft zorgen voor haar familie en als mantelzorger komt ze erachter dat ze zelf ‘op’ raakt. “Ik hield het 11 maanden vol om fulltime te werken, te zorgen voor m’n familie en me door de heftige slaapproblemen heen te trekken. Toen gingen de lichtjes uit. Mede hierdoor heb ik ervaren hoe het voelt om diverse ballen in de lucht te houden.

Het is mijn missie om mensen weer mentaal gezond hun leven te laten oppakken, zodat ze een bewust, kwalitatief goed en gelukkig leven kunnen leiden. Zowel in ziekte als in gezondheid”.

Lena Hillenga

Lena is Cancer Care Coach, trainer en ondersteuner. Ze heeft als verpleegkundige gewerkt en werkt voor patiënten/cliëntenorganisaties. Doelstelling in haar werk is het samen werken aan kwaliteit van leven.  Totdat ze zelf kanker kreeg en het samen werken aan kwaliteit van leven in een ander daglicht kwam te staan. Hoe doe je dat, wat doe je als je geen partner hebt, durf en kan je hulp vragen? Allemaal vragen die op haar pad kwamen.  Het ondergaan van behandelingen, haar moeder die overleed aan kanker en een jaar daarna kreeg ze voor de tweede keer weer kanker. Het is een ontdekkingsreis waarbij er veel vragen op je pad komen. Ze heeft met vallen en opstaan geleerd om haar hart te volgen, te doen waar haar passie ligt.

Haar streven is dan ook: “Ieder mens te laten stralen. Stralen doe je van binnenuit, je ziet direct het effect dat het heeft, voor jezelf en voor je omgeving. In ieder mens schuilt kracht om het beste uit het leven te halen. Ieder mens is anders maar kan op zijn eigen manier stralen”.

 

Op 21 en 22 november 2019 geeft Big Five for Life Cancer Care coach Sandrine weer een 2 daagse workshop “Leven na Overleven” in Badhoevedorp.

Binnenkort meer data en plaatsen.

Ook zijn er 1 op 1 trajecten mogelijk.

Je kunt meer informatie aanvragen, door het onderstaand formulier in te vullen.

Meer informatie

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK
X
X
X