Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest

Door de jaren heen verzamel je van alles. Van oude tekeningen van je kind(eren) tot notitieboekjes waar je ooit waardevolle informatie in opschreef. Hoe krijg je een opgeruimd huis?

Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Je hebt deze uitspraak ongetwijfeld een keer gehoord. Maar hoe werkt dat precies? Hoe krijg je een opgeruimd huis en waarom staat dat in verbinding met je geest? En nog belangrijker: hoe ruim je op?

Maak een plan of begin gewoon

Iedereen is verschillend. De een wil liever een plan maken: we doen eerst de zolder linksachter, dan werken we naar voren. De ander wil gewoon direct aan de slag gaan. Kijk welke manier het beste bij jou past. Vind je het lastig om het alleen te doen? Vraag dan iemand om je ermee te helpen. Door het huis samen op te ruimen, versterkt dit ongetwijfeld jullie band. Want stel je voor dat je iets vindt met emotionele waarde? Dan kan je daar met diegene over praten.

Zou je er een kilometer voor reizen?

Terwijl je je huis aan het opruimen bent, kom je soms voor verrassingen te staan. Sommigen vinden het heel lastig om dingen weg te gooien. Daar is niets mis mee. Wanneer je wel heel graag dingen weg wilt gooien, maar denkt: “misschien kan ik dit ooit nog eens gebruiken”, dan moet je jezelf afvragen: zou je er een kilometer voor reizen? En dat kan reizen zijn zoals je zelf wilt: lopend, fietsend, met de auto of zelfs met een helikopter. Als je op deze vraag ‘nee’ zegt, heb je ook meteen het antwoord op je vraag of je het moet bewaren.

Het resultaat

Het resultaat van een opgeruimd huis is vooral dat je geest zich geruster voelt. Je hoeft namelijk niet meer over de dingen na te denken die je hebt, want je hebt ze weggegooid. Het bijzondere aan weggooien en opruimen is vooral dat je de spullen die je hebt weggegooid, vaak niet eens mist. Uit het oog, uit het hart, zou je kunnen zeggen. Sommige dingen hoef je ook niet fysiek te bewaren. Denk hierbij aan ansichtkaarten bijvoorbeeld. Heeft het emotionele waarde? Dan kun je ze altijd inscannen op je computer in een speciale map waar je alle ansichtkaarten digitaal bewaart.

Opgeruimd huis

(Bron: Dutch Cowboys)

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK