Het beste moment van de dag

Het beste moment van de dag

Wat is voor jou het beste moment van de dag? Is dat wanneer je na een (lange) werkdag eindelijk op de bank zit? Of wanneer je tevreden in bed kruipt? Of het is het beste moment van de dag het moment dat je ’s ochtends opstaat, je fris en fruitig klaarmaakt voor een nieuwe dag en hiervan geniet?

De kans dat je bij de eerste suggesties het gevoel kreeg dat dit op jou sloeg, is aannemelijk. We zijn soms veel te veel bezig met een dag ‘overleven’ in plaats van te ‘leven’. En hoe komt dat? Waar zit het geluk?

Het geluk vind je nu, hier. Niet later of elders. Het gevoel van geluk moet je kunnen ervaren en niet najagen. Het overvalt je in het hier en nu. Dat betekent niet dat je niet mag of kan genieten van het verleden of dromen over de toekomst.

Volle aandacht

Om te voorkomen dat je ’s avonds vergeet wat het beste moment van de dag was, kun je deze momenten prima inplannen. Het is jouw moment. Luister bijvoorbeeld eens met volle aandacht naar muziek. Laat je meeslepen door het geluid en laat je zorgen even wegdrijven. Onderzoek heeft aangetoond dat wij mensen helemaal niet zo goed kunnen multitasken als we denken. Sterker nog: wanneer we twee dingen tegelijk doen, schijnt het dat we ze met halve aandacht doen. Dit kan je gebruiken wanneer je hoofd helemaal vol zit met informatie. Je kan je namelijk niet voor 100% richten op twee aparte dingen. Leg je focus dus ergens anders op: doe eens een spel met je kind, met volle aandacht. Telefoon uit, kopje thee erbij en genieten. Geniet eens van de regen, in plaats van ervoor weg te rennen. Besef dat je je gevoelens soms best kunt sturen. Wees niet in gedachten verzonken, maar blijf in het moment. Neem een moment van stilte. Sta rechtop, adem diep in en besef dat je vrij bent, ongeacht je situatie.

Beste moment dagHet is niet moeilijk om te genieten van momenten in het nu. Het is leuk en eenvoudig en levert je veel op.

Je ervaart met zulke momenten niet alleen je leven intenser, ook haal je veel meer uit je vriendschappen en relaties. Door je zintuigen te prikkelen, voel je meer dat je leeft. Lekker eten, een warm bad of een goed boek kunnen hier prima bij helpen.

Wildvreemde

Vraag jezelf iedere avond af wat het beste moment van de dag was. Waar heb jij vandaag oprecht van genoten? De tijd voor genomen? Wanneer je merkt dat je hier te lang over na moet denken, weet je wat je morgen te doen staat.

Houd desnoods een dankbaarheidsboek bij. ’s Avonds schrijf je hierin waar jij dankbaar voor bent, wat op die dag is gebeurd. Dit kun je altijd gebruiken ter inspiratie voor andere momenten en je kunt het op ieder moment teruglezen.

Nog een laatste tip: maak van jouw beste moment van de dag, een ander zijn beste moment van de dag. Complimenteer een vreemde. Want zeg nou zelf, hoe zou jij reageren als je een compliment ontvangt van een wildvreemde?

 

Heb jij het idee dat er iets mist in jouw leven, maar weet je niet precies wat? Wil je weer genieten van elk mooi moment? Doe dan mee met onze Life Safari en ontdek in 2 dagen wat jij echt uit het leven wilt halen!

Beste moment dag

 

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK