Mijn vijf grootste levenswensen

Je reden van bestaan

Levenswensen

Ik vertel jullie graag het verhaal van mijn ontdekkingsreis tot waarom ik hier ben. Een mega lastige vraag, die we niet kunnen ontwijken, over na blijven nadenken en toch zo belangrijk is.

Tijdens mijn opleiding mocht ik het vak persoonlijk leiderschap volgen. Een NLP-coach begeleidde het vak en gaf ons opdrachten om over na te denken: ‘wat wilde ik worden toen ik kind was?’, ‘Waar liggen mijn talenten en kwaliteiten?’ En ‘hoe zien de mensen om mij heen mij?’. Het beantwoorden van deze vragen had een einddoel. Uiteindelijk kon je antwoord vinden op de vraag: ‘waarom ben ik hier?’
Laten we eerlijk zijn, ik kreeg het spaansbenauwd van deze opdracht. Ik heb toch niet maar één reden van bestaan? Hoe kan ik mij anders profileren dan de 7 miljard andere mensen op deze wereld?

Ik begrijp inmiddels heel goed waarom het belangrijk het is om te weten waarom je bestaat. Je weet namelijk daardoor waar je gelukkig van wordt en je kunt keuzes voortaan hierop baseren. Maar waar begin je en hoe kom je hierachter?

Denken met je hart

In februari mocht ik meedoen aan de Life Safari. Ik ervaarde dit als een mega cadeau, die ik nog steeds aan het uitpakken ben. Met een groep gingen we aan de slag met opdrachten die voor mij in het begin nog niet helemaal duidelijk waren. Gaandeweg kreeg alles steeds meer vorm. De vragen uit het werkboek waren laagdrempelig, wat later een fantastische methode bleek te zijn. Niet te veel nadenken, gewoon beantwoorden. Blijf niet te lang in je hoofd zitten, maar denk vanuit je hart.

Levenswensen

‘Aan het begin van de twee dagen Life Safari gaat iedereen gegarandeerd zijn of haar persoonlijke Big Five for Life vinden’, riep Baukje enthousiast. Mijn persoonlijke vijf grootste levenswensen zullen aan het licht komen. Ik was zo benieuwd.

Ik heb ervoor gekozen om er volledig open in te gaan, voelen wat ik voel, zeggen wat ik wil zeggen en mij uiten zoals ik dat voel, zonder na te denken over enige oordelen van anderen.

Het proces van mijn Big Five for Life vinden, verliep soepel en was erg leuk. Het bijzondere aan deze twee dagen vond ik het gevoel van plezier hebben, maar toch onbewust steeds dichter bij je hart te komen, zonder enige moeite. Het was alsof er onbewust steeds een laagje afgepeld werd. Om zo dichter bij mijn vijf hartenwensen te komen.

Niet later, maar NU

Om terug te komen op het gevoel van lichte paniek toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het ontdekken van mijn waarom, begrijp ik dit nu volledig. Wij mensen zijn zo geprogrammeerd om zoveel mogelijk te denken met ons hoofd. Vanaf kinds af aan moeten we doen wat hoort, worden we geleerd om zoveel mogelijk bij de groep te blijven en ‘verstandige’ keuzes te maken. Je wilde namelijk niet buitengesloten worden en je ouders hamerden erop dat jij een goede studie moest kiezen. Wil je de wereld rondreizen en schrijven over je ervaringen? Waarschijnlijk is jou dan meerdere malen verteld dat je eerst maar een gewone baan moest zoeken, je leven moest opbouwen en dan maar verder kijken. Zonde! Je dromen zijn er om waargemaakt te worden, niet morgen, niet nadat je genoeg geld hebt, niet als je tijd hebt, maar NU!

Bergen beklimmen

Deze ontdekkingsreis naar mijn waarom en mijn vijf grootste levenswensen, raad ik iedereen aan. Zoveel mensen zijn verloren in de alledaagse dingen en zijn hun eigen dromen en doelen vergeten. Ga weer (her)ontdekken waarom jij hier bent. Waarom jij er mag zijn en hoe jij straks terugkijkt op een leven vol kostbare herinneringen.

Daarom presenteer ik met trots mijn reden van bestaan en mijn vijf grootste levenswensen.
Elke dag denk ik hieraan. Ik weet welke bergen ik wil beklimmen en belangrijker ik weet hoe en waarom ik precies op het topje van deze berg wil gaan staan!

“Vanuit mijn spirituele reis, mijn en anderen hun geluk belichten”.

Mijn 5 grootste levenswensen:

  • Door mij te omringen met dieren in het hier en nu te leven
  • Reizen maken die mij ondersteunen in mijn spirituele reis en authenticiteit
  • Elke dag geluksmomentjes vinden voor mijzelf en anderen
  • Anderen vanuit mijn authenticiteit helpen het geluk in het leven te vinden en te vergroten
  • Mensen vanuit mijn openheid met elkaar verbinden

 

Wil jij ook je reden van bestaan en je Big Five ontdekken? Check de pagina van onze coaches, vind jouw coach in jouw buurt en neem contact op!

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK