Hoofdkantoor in de Spotlight | Sijbe Bonsma

Sijbe Bonsma

Directeur Happiness

Hoofdkantoor spotlight inspireren

Wie ben jij in 1 zin?

“Al mijn hele leven volg ik mijn hart bij alles wat ik doe. Om zo elke dag geïnspireerd te worden en daarmee ook anderen te inspireren hetzelfde te doen en hun maximale potentieel te benutten.”

Wanneer maakte je voor het eerst kennis met Big Five for Life en hoe ging dat?

“In 2007 kreeg ik van Wiebo Soldaat, HR manager bij de Friesland Zorgverzekeraar, de tip het boek “The Big Five for Life” te gaan lezen. Ik was destijds Financial Life Planner en HR specialist. Bij het adviseren van mijn klanten viel mij op dat heel veel mensen het lastig vinden om hun belangrijkste levensdoelen (ook in het werk) te benoemen. Ze maken mooie plannen, maar vaak altijd vanuit hun hoofd of op basis van wat hun omgeving hen ingaf. Al tijdens het lezen van het boek “The Big Five for Life” vielen er bij mij kwartjes.
Wat ik onbewust zelf altijd al had gedaan in mijn eigen leven en voor mijn medewerkers werd hier prachtig en heel praktisch beschreven. Ik besloot dit in mijn werk bewust te gaan toepassen en heb in 2010 samen met mijn partner de Big Five for Life coachopleiding gevolgd bij John Strelecky zelf. Met als resultaat dat we in 2011 de kans kregen om de Nederlandse Big Five for Life organisatie op te gaan zetten. Met veel succes. Vandaag hebben we een prachtige organisatie met meer dan 30 gecertificeerde coaches die leven vanuit dezelfde basisgedachte ‘maak van elke dag een museumdag’ en help anderen dit ook te doen.”

Hoofdkantoor spotlight inspireren

Wat is jouw eigen Big Five en hoe leef jij hiernaar?

“G Big Five for Life international laten groeien en onbetwist succesvol laten zijn.

R Reizen, de wereld zien, mijn fosterkids ontmoeten en met mensen op reis gaan in hun persoonlijke ontdekkingstocht.

O Onafhankelijk zijn; dit betekent voor mij onvervalst, onbeperkt en volkomen vrij leven.

E Ertoe doen; de rots in de branding zijn voor mijn dierbaren.

I Iedere dag vol passie leven en daarmee het verschil maken.

Dit alles doe ik vanuit mijn persoonlijke missie, mijn Reden van Bestaan:
“Vanuit puurheid en positiviteit betekenisvol zijn”.

Specialties: mensen en organisaties in hun kracht zetten en laten excelleren, de positieve kracht van (persoonlijk)leiderschap ontwikkelen, Human Resources en werknemersgeluk.

Mijn Big Five for Life is mijn inspiratiebron waar ik elke dag naar leef omdat ik hier het liefst al mijn tijd, energie, aandacht en geld aan wil besteden. Bij elke keuze die ik maak is mijn Big Five for Life mijn kompas. Zo is het maken van keuzes gemakkelijk. Past het niet bij mijn Big Five, dan doe ik het niet. Zo heb je veel minder keuzestress en is het leven een stuk overzichtelijker. Op die manier benut ik mijn maximale potentieel en neem anderen hierin mee. Voor hen wil ik een gids zijn die ik meeneem vanuit puurheid, inspiratie en betrokkenheid op hun persoonlijke reis. En op een bepaald moment laat ik hen weer los, net zoals een gids dat hoort te doen.”

Hoofdkantoor spotlight inspireren

Gek weetje

“Ik ben getrouwd met Baukje, al 38 jaar. Bijna alles wat we doen, doen we samen. Eigenlijk hebben we 2 huwelijken, privé en in het werk. Dat laatste doen we ook alweer 30 jaar. We zijn een prachtig team die elkaar beter maakt. We hebben 2 dochters, 4 kleindochters en 2 geweldige (schoon)zoons. Daar ben ik heel trots op. Voor hen sta ik klaar, wil er toe doen in lijn met mijn Big Five for Life.
Daarnaast hebben we 3 fosterkids. Twee in Kenia en één in Togo. We ondersteunen hen financieel, zodat zij ook een eerlijke kans krijgen in het leven. Mijn grote wens is om hun daar te ontmoeten. Toevallig ook één van mijn Big Five.

Ik ben een echte Fries, daar ben ik trots op. Sommigen vinden mij soms wat eigenwijs en koppig, ik vind het gewoon puur en echt. Big Five for Life is inmiddels onlosmakelijk met mij verbonden. Een prachtige manier om te leven en hoe mooi is het dat je dat ook elke dag in je eigen bedrijf kunt doen. Samen met ons team en de coaches wil ik Big Five for Life tot een groot succes maken in Nederland en in België. Om zo te kunnen zeggen, ik heb een steen in de rivier en gelegd en de stroom veranderd.

Ik hou van de natuur, wandelen in de bergen, reizen, schilderen, lezen en leuke dingen met Baukje, mijn kinderen en natuurlijk de kleinkinderen.”

Hoofdkantoor spotlight inspireren

Ook interessant:

Ontdek jouw eigen Big Five for Life tijdens de Life Safari workshop

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK