Coaching trends: meer coaches nodig

Opvallende trend: steeds meer coaches nodig

Big Five for Life
Een bijzondere ontwikkeling in coaching land: er zijn veel meer lifecoaches, loopbaancoaches en businesscoaches nodig. Veel mensen zijn er door het afgelopen jaar achtergekomen dat het voor hen niet werkt om duizend ballen in de lucht te houden. Als coach geef jij die gedachte dan ook door en coach jij je klanten de juiste richting op. Hierbij enkele feiten en trends:

Overheid vergoedt meer trajecten

Coach trend: Naast de ESF-subsidie, vergoedt de overheid steeds meer coachingstrajecten. Afgelopen najaar kwam bijvoorbeeld de SLIM-subsidie en NL Leert Door. De voorspelling is dat ook in 2021 meer coachingstrajecten worden vergoed door de overheid. Tot slot wordt ruim 60% van de trajecten vergoed door de werkgever.

Als coach leer je je klant niet om perfect te leven. Je laat alleen zien hoe belangrijk zijn eigen leven is.

Behoefte aan verandering

Helemaal in deze tijd hebben we behoefte aan perspectief. Men twijfelt over zijn baan en tijdsbesteding. Mensen die een coach nodig hebben, zitten zelfs in een nog diepere laag. Zij hebben behoefte aan verandering. De routine moet doorbroken worden, maar de durf laat hen te vaak in de steek. Dat is het moment dat jij als coach in beeld komt: jij stelt de juiste vragen, gaat effectief in gesprek en biedt toekomstperspectief.

Talenten onthullen

Iedereen heeft talenten. Het is alleen belangrijk dat de coach kan aantonen wat die talenten zijn, door eenvoudige opdrachten. Geen moeilijke tabellen, grafieken of noem maar op. Gewoon in gesprek gaan met de coachee. Deze talenten kan je klant inzetten om zijn of haar droombaan te vinden – zelfs in deze tijd. Maar nog belangrijker: ontspannen.

De ballen even neerleggen

Door een coach in te schakelen, verwacht de klant dat hij of zij even de ballen los mag laten. Even niet duizend dingen tegelijk doen, waardoor niks af komt. Als jij de Big Five for Life methode in jouw coachingspalet opneemt, kun je die verwachting waarmaken. Je geeft je klant de kans om uit al die duizend ballen vijf stuks te kiezen waar hij of zij blij van wordt. En dat is niet door moeilijke processen, maar door 2 live trainingsdagen waarbij je tot de kern van het hart gaat. Wat vindt je klant echt het belangrijkst in zijn leven?

Meer coaches nodig

Een belangrijke coaching trend is dat veel meer mensen coaching nodig hebben. Dus niet alleen lifecoaching zoals hierboven beschreven werd, maar ook businesscoaching en loopbaancoaching. Deze twee richten zich op de zakelijke markt. Dit komt vooral doordat mensen door de coronacrisis op zichzelf is aangewezen. Zij hebben in hun werk coaches nodig die perspectief bieden. De missie van Big Five for Life is dan ook om Nederland en België te voorzien van succesvolle coaches die zich volop inzetten om mensen te helpen met hun Big Five for Life.

Ook succesvol worden met jouw coaching praktijk?

Check deze pagina voor coaches of coaches die willen starten met hun coaching praktijk. Meld je aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en krijg 2 bestsellers over persoonlijk leiderschap thuisgestuurd.

coach coaching trends

 

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK