Waarom ben jij op aarde?

Nee, niet “hier-hier”

Waarom ben jij op aarde?

Waarom ben je hier?

Letterlijk genomen. Maar waarom ben je op aarde? Wat is jouw doel en wat beteken je voor anderen op dit moment? Wat ik bedoel is, iedereen wordt geboren zonder het te hebben gevraagd. En ooit zullen we ook weer gaan, zonder het te willen. Het mooie is dat je in de tussentijd van begin- tot eindstation een prachtige reis kan maken, genaamd: jouw leven.

Denk eens aan je dag. Je wekker rinkelt trouw zijn melodietje, je opent je ogen en dan…

Waarom heb je je ogen geopend? Wat maakt dat jouw dag begint en je je wekker hebt gezet voor deze dag?

Schijnbaar heb je een doel voor deze dag. Dat kan van alles zijn… Je gaat naar je werk, naar school, naar een sport of naar een familielid.
Kennelijk ligt het doel je naar het hart, anders zou je geen wekker hoeven zetten voor die dag.

Out of the box

We nemen je werkdag als voorbeeld.
Je stapt je bed uit en doet je dagelijkse dingen. Je kleedt je aan, maakt ontbijt en je maakt je klaar voor een nieuwe werkdag. Natuurlijk heb je er de ene keer meer zin in dan de andere keer. Maar zolang je je die bewuste vraag blijft stellen ‘Waarom ben je hier?’, kun je het voor jezelf al een stukje mooier maken.

Denk er eens over na… Word je gelukkig van het werk wat je doet? Zo ja, fantastisch!

Zo nee, hoe komt dat? Zijn het de mensen om je heen? Zijn het te ver weg liggende doelen of zijn er juist geen doelen gesteld? Het werk kan voor veel mensen een bepaalde sleur betekenen. Het is een kunst om er iedere dag een inspiratievolle dag van te maken. Maar het is daarom niet onmogelijk.

Waarom ben jij op aarde?

Neem eens een andere route naar je werk. Sta eens een uurtje eerder op en geef jezelf een moment van rust. Daag je geest eens uit ‘out of the box’ te denken. Ikzelf heb als doel om anderen op aarde te vermaken, zich op hun gemak te laten voelen en mensen te laten genieten. Zoals jij nu doet van deze blog (hoop ik!).

Natte nagels

Dit kan op allerlei verschillende manieren: glimlachen naar de buschauffeur, ook al weten we allebei hoe vroeg het is, of anderen te inspireren wat meer om zichzelf te lachen. Want geloof me, er wordt vrij weinig gelachen. Ik kan smakelijk om mezelf lachen als ik een stuk heb gejogd en als een wild paard over het asfaltpaadje dender. Of het moment dat ik mijn nagels heb gelakt en daarna mijn haar in een knot doe, maar dan besef dat mijn nagels nog nat waren… Oeps. Dit resulteert wel weer in dat ik weet waarom ik hier ben, namelijk: genieten van het leven en van de zelfspot die ik heb.

Hoe dan ook; lach om jezelf, stap eens uit de comfortzone. Daarmee geef je jezelf namelijk ook de mogelijkheid te antwoorden op de vraag:

Waarom ben jij hier op aarde?

Fijne dag vandaag.

 

Denk jij regelmatig: ‘is dit het nu?’ Download dan nu onze gratis e-book: ‘Tien tips om het leven van je dromen te leiden’. 

Ook interessant:

Met mijn Big Five lachend door het leven

 

Iris de Jong

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK